Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – Ρέθυμνο 86-72

Ηλυσιακός – Ρέθυμνο 86-72

Ilisiakos Rethymno

Ilisiakos-Rethymno

Ο Ηλυσιακός συνεχίζει να ελπίζει (για παραμονή στην Α1) μετά την σημαντική επικράτησή του με 86-72, κόντρα στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Οι Κρητικοί μετά την 5η συνεχόμενη ήττα τους “μπλέκουν” σε περιπέτειες, καθώς πλησιάζουν τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Πέρασαν δυο λεπτά για να κάνει το πρώτο του σουτ στον αγώνα ο Ηλυσιακός, καθώς οι παίκτες του Ρεθύμνου ξεκίνησαν με αρκετή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Οι Κρητικοί έλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό στην αναμέτρηση και στα μισά της πρώτης περιόδου πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους (6-13), με τους “κιτρινόμαυρους” να “ψάχνονται” στο κλειστό των Ιλισίων.

Υπήρχαν αρκετά μη παραγωγικά διαστήματα στο παιχνίδι, με τους δυο αντιπάλους να έχουν “σπάσει τα καλάθια”. Οι Ρεθυμνιώτες δεν δυσκολευόντουσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα, καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν νωχελικοί. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Χατζή να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο λεπτό και ο Ηλυσιακός να μειώνει στους 3 πόντους (15-18).

Αλλαγή ρόλων είχαν Ηλυσιακός και Ρέθυμνο στην δεύτερη περίοδο. Οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν με την “χαμένη” ενέργεια του πρώτου δεκαλέπτου και πίεσαν τους φιλοξενούμενους σε μεγάλο βαθμό. Οι Κρητικοί είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους μετά την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να χάσουν γρήγορα τη διαφορά που είχαν “χτίσει”.

Όσες φορές προσπαθούσαν οι Κρητικοί να μειώσουν (κυρίως με τον Χαρτ), οι “κιτρινόμαυροι” έβρισκαν τρόπο να διευρύνουν περαιτέρω τη διαφορά. Οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα είχαν βελτιώσει την αμυντική τους λειτουργία, “μπλοκάροντας” το Ρέθυμνο. Ένα “ρεσιτάλ” (σε “εκτέλεση” και δημιουργία) του Άντερσον το τελευταίο δίλεπτο, “έστειλε” τον Ηλυσιακό στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, προηγούμενο με 41-30.

Ο Θανάσης Γιαπλές τα “έχωσε” στους παίκτες του κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και οι Κρητικοί επέστρεψαν στο παρκέ του κλειστού των Ιλισίων και έκαναν ότι ακριβώς τους είπε ο έμπειρος τεχνικός. Βελτιώνοντας την αμυντική τους λειτουργία και έχοντας καθαρό μυαλό στην επίθεση το Ρέθυμνο κάλυψε την διαφορά των 10 πόντων και “ξαναμπήκε” στο παιχνίδι. Οι “κιτρινόμαυροι” τα είχαν χαμένα με την “αντεπίθεση” -διαρκείας- των φιλοξενούμενων.

Παρά την ασφυκτική πίεση των Κρητικών οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα διατηρούσαν –έστω και με δυσκολία- το προβάδισμα. Δυο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Ρεθύμνου ανέκτησαν το προβάδισμα (μετά την πρώτη περίοδο), καθώς οι γηπεδούχοι έδειχναν κουρασμένοι. Το επί μέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 13-29, με τους φιλοξενούμενους να καλύπτουν την διαφορά και να παίρνουν ένα προβάδισμα 5 πόντων (54-59).

Μετά την εντυπωσιακή ανατροπή που πέτυχαν οι Κρητικοί στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ “έπρεπε” να διαχειριστούν την ψυχολογία. Κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν με την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” “έτρεξαν” ένα σερί 14-4 και ανέκτησαν το προβάδισμα (68-63). Η αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο είχε γίνει ντέρμπι με τις δυο ομάδες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια τακτικά.

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειχναν να έχουν την κυριαρχία των κινήσεων στο παρκέ, καθώς οι Κρητικοί έδειχναν να μην μπορούσαν να κάνουν ακόμα μια ανατροπή και να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Ηλυσιακός έχοντας τους Χατζή και Άντερσον σε καλή μέρα έφτασαν σε μια σημαντική –για τον στόχο της παραμονής- νίκη, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 86-72.

Διαιτητές: Σχινάς, Πουρσανίδης, Ψαριανός.
Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-30, 54-59, 86-72.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 7 (1), Αντωνάκης 2, Σμιθ 2, Χατζής 20 (1), Ζούμπος, Δορκοφίκης 3, Στέφενς 14 (3), Βαβάτσικος 3, Ιωάννου 2, Τζουγκαράκης, Μπόντζ 4, Άντερσον 29 (3).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 21 (2), Κουμπούρας 2, Αγγελόπουλος 5 (1), Ράιτ 22 (3), Καλαμπόκης 3 (1), Κανονίδης 9 (1), Λάτοβιτς, Εζιούκου, Άρμπετ, Γκάμπριελ 10 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…