Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ζιάγκος… Ευρωλίγκας”

“Ζιάγκος… Ευρωλίγκας”

ziagkos new

ziagkos-new

Για ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Βαγγέλης Ζιάγκος αμφισβητήθηκε από το πουθενά. Το βέβαιο είναι, ωστόσο, ότι ο Ηπειρώτης τεχνικός θεωρείται ακλόνητος στην ΑΕΚ.  Σημερινό δημοσίευμα της “ΩΡΑΣ των σπορ” αναφέρει:

“Έχουμε γράψει κατά καιρούς, ότι η στήριξη της διοίκησης στον Βαγγέλη Ζιάγκο είναι διαρκής. Η διοίκηση στήριξε και τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Ζιάγκο, όταν δέχτηκε “μπαράζ τηλεφωνημάτων” από μάνατζερ, οι οποίοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον αποκλεισμό της “Βασίλισσας” από το Κύπελλο.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, όπως σας αποκαλύπτει σήμερα η “ΩΡΑ των σπορ”, έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο ότι: “Έχουμε προπονητή… Ευρωλίγκας”. Τούτο αποδεικνύει αφενός την πρόθεση των διοικούντων την “Ένωση” να καταστήσουν ξανά πανίσχυρη τη “Βασίλισσα” με την επιστροφή της στην Α1, αφετέρου να προχωρήσουν με τον Θεσπρωτό τεχνικό, ο οποίος καθοδηγεί εκ του ασφαλούς την πρωτοπόρο ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα της Α2.

Ο Ζιάγκος υπήρξε απόλυτη επιλογή των διοικούντων και δη του Αλέξη Αλεξίου και του… Σπύρου Παπαϊωάννου, ο οποίος τον παρακολουθούσε στενά από την εποχή που διέπρεπε ως προπονητής στα Τμήματα Υποδομής. Είχαμε γράψει και παλαιότερα και με… ευχαρίστηση βλέπουμε, ότι έχει γίνει “σημαία” σε διάφορα Μέσα η παλαιότερη εκμυστήρευση προς την αφεντιά μας από τον Αλεξίου, ο οποίος είχε πει “πρώτα θα φύγω εγώ και μετά ο Ζιάγκος“.

Πάντως, άλλο ένα δημοσίευμα, το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί διαδικτυακό Μέσο το οποίο έγραψε ότι πρόθεση της διοίκησης εν όψει καλοκαιριού είναι… Σέρβος τεχνικός. Το sentragoal έγραψε, χθες, ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει δεχθεί κρούση από την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπήκαν στην διαδικασία να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν, αν και είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα.

Πολύ πιθανό οι “κιτρινόμαυροι” να έκριναν ότι δεν είναι ώρα να… αποπροσανατολιστεί η ομάδα, παραμονές κομβικού αγώνα με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κάποιοι φροντίζουν να την αποπροσανατολίζουν εκείνοι. Το δημοσίευμα αναφέρει: “Ο Άρης προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να αποσπάσει το “ναι” του Παναγιώτη Γιαννάκη προκειμένου να φέρει τον «δράκο» ξανά στη Θεσσαλονίκη, αυτή την φορά από την θέση του προπονητή.

Παράγοντες του Άρη ωστόσο εξέφραζαν την ανησυχία τους λέγοντας πως υπάρχει άλλη μια ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Γιαννάκη κι αυτή είναι η ΑΕΚ! Η Ένωση φέρεται να επιθυμεί συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό από την επόμενη σεζόν εφόσον πετύχει την επιστροφή της στα σαλόνια της Α1 (παραμένει 1η στην βαθμολογία της Α2, μαζί με το Ψυχικό) ενώ υπάρχει και η προοπτική ενίσχυσης του τμήματος από τον Γιώργο Μελισσανίδη.

«Για τον Γιαννάκη ο Άρης αποτελεί κάτι ξεχωριστό», έλεγε άνθρωπος από το περιβάλλον του βετεράνου διεθνή καλαθοσφαιριστή δίνοντας ένα άτυπο προβάδισμα στον Άρη.

Στο μεταξύ, κινέζικο δημοσίευμα (του bbs.hupu.com) νωρίτερα ανέφερε πώς η παραμονή του Γιαννάκη στον πάγκο της Εθνική Κίνας θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Οι δυο πλευρές πάντως δεσμεύονται με συμβόλαιο και ουδείς μπορεί να προβλέψει για την ώρα την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

“Ο Γιαννάκης ζήτησε να μάθει αν θα συνεχίσει να είναι προπονητής της Εθνικής Κίνας αλλά σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το πάθος της ομοσπονδίας για τον Γιαννάκη έχει ατονίσει και όλα δείχνουν ότι αυτή η συνεργασία θα τερματιστεί”, αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται πως…
“από τις 27 Νοεμβρίου 2013, ενεργοποιήθηκε και πάλι ο Γιαννάκης, δείχνοντας διάθεση για δουλειά, τσεκάροντας παίκτες που αγωνίζονται στο κινέζικο πρωτάθλημα, ενώ δήλωσε και την επιθυμία του να παραμείνει στην Εθνική ομάδα. Ωστόσο, από την ηγεσία της Κινέζικης ομοσπονδίας εισέπραξε `παγωμένη’ συμπεριφορά”.

Στο ίδιο κείμενο φιλοξενούνται δηλώσεις και του προπονητή Χάο Γκούο Χούα ο οποίος σημειώνει ότι: “Ο Γιαννάκης πήγε σε όλα τα γήπεδα, με την άδεια της ομοσπονδίας μπάσκετ, αλλά δεν έχει γίνει συζήτηση μαζί του για το συμβόλαιό του, ενώ η απόφαση για τον προπονητή της Εθνική θα ληφθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…