Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Επικίνδυνος ο ΟΦΗ”

“Επικίνδυνος ο ΟΦΗ”

tsiakos aek

tsiakos-aek

Αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Τσιάκος. Εν όψει του αγώνα με ΟΦΗ και όχι μόνο. Ο δυναμικός σέντερ της ΑΕΚ μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ“.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

“Ο “Ενωσίτης” και στην καρδιά σέντερ εξακολουθεί να πονάει στο πόδι, αλλά θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει αύριο κανονικά. Ο δυναμικός άσσος της ΑΕΚ είπε: “Είναι η ώρα τώρα να βάλουμε κάτω τα “πρέπει” και μ’ αυτά να πορευτούμε. Ο στόχος της πρωτιάς και της ανόδου είναι αδιαπραγμάτευτος. Χάσαμε στο Ψυχικό, αλλά αυτό είναι πια παρελθόν. Πρέπει να διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα και να πάμε παρακάτω”.

Ο Τσιάκος παραδέχτηκε: “Δεχτήκαμε ένα “χαστούκι” και προχωράμε. Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι εγωιστές. Αυτό θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Όχι, επειδή χάσαμε από το Ψυχικό. Από τον οποιονδήποτε κι αν χάναμε. ΑΕΚ είμαστε. Οι ήττες σε στενοχωρούν και σε προβληματίζουν απ’ όπου κι αν προέρχονται. Περνάμε στην αντεπίθεση, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΟΦΗ, και όλα καλά”.

Αλήθεια είναι, ότι η ΑΕΚ έχασε στο Ψυχικό, αλλά η διαφορά του σκορ ήταν μαγική εικόνα: “Σας είπα και πριν. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Στον αγώνα με το Ψυχικό ήμασταν κακοί. Δεν δέχομαι, όμως, ότι δεν προσπαθήσαμε. Προσπαθήσαμε. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Επιπλέον, ήμασταν μέχρι τέλους στον πόντο. Παρότι δεν βρεθήκαμε σε καλή ημέρα ήμασταν στον πόντο. Τέλος πάντων, δεν ωφελεί κάπου να κοιτάμε πίσω”.

Για τον ΟΦΗ: “Είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Είναι σκληρή ομάδα. Έχει αξιόλογο προπονητή. Έχει έναν παίκτη υψηλών προδιαγραφών, τον Στέφαν Τζόρτζεβιτς, που είναι δεινός σκόρερ. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Κανένα έργο δεν είναι εύκολο. Πόσω μάλλον όταν όλες οι ομάδες εναντίον της ΑΕΚ έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να παίξουν καλύτερα. Αυτό το έχουμε συνηθίσει βέβαια. Τι να κάνουμε;”

Ο Τσιάκος θα έχει δύσκολο έργο, επειδή ακριβώς θα κληθεί να μαρκάρει τον Τζόρτζεβιτς. Ποια είναι η γνώμη του; “Ο Τζόρτζεβιτς είναι πολύ καλός παίκτης, όπως προείπα. Κινείται εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο. Είναι δυναμικός. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αποδείξει όμως σε όλα τα ματς ότι είμαστε ομάδα. Όλοι μαζί αμυνόμαστε, όλοι μαζί επιτιθέμεθα. Είναι θέμα γενικότερης λειτουργίας της ομάδας. Θα παίξουμε, λοιπόν, όπως πρέπει για να κερδίσουμε το ματς. Είχαμε κερδίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά ο αγώνας του Σαββάτου είναι διαφορετικός. Θα είναι ένα δύσκολο ματς”.

Για την άμεση δημόσια στήριξη της διοίκησης μετά την ήττα από το Ψυχικό: “Είναι γεγονός ότι όλοι μας νιώσαμε καλύτερα. Η ομάδα φτιάχτηκε για να επιστρέψει στην Α1. Ξέρουμε καλά, λοιπόν, πόσο θέλουν την άνοδο οι κύριοι Κοτσάτος και Αλεξίου και πόσο παλεύουν γι’ αυτό. Οι ήττες μας πληγώνουν, αλλά είναι στο πρόγραμμα. Είναι ευχάριστο που εκείνη τη δύσκολη στιγμή η διοίκηση άνοιξε, δημόσια μάλιστα, “ομπρέλα προστασίας” σε παίκτες και προπονητές παρά την κακή εμφάνιση. Όπως είπαν διοίκηση και προπονητής έχουμε μπροστά μας δεκατρία ματς. Εγώ θα έλεγα, έχουμε μπροστά μας δεκατρείς τελικούς. Στόχος μας ήταν και παραμένει και η πρώτη θέση και η άνοδος. Γι’ αυτό φτιάχτηκε η ομάδα είπαμε…”.

Για την πιθανή απογοήτευση των οπαδών της ΑΕΚ: “Λογικό είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ να απογοητεύτηκαν. Οι οπαδοί της ΑΕΚ αποτελούν όμως την μεγάλη μας δύναμη. Για τους οπαδούς της ΑΕΚ μιλάει όλη η Ελλάδα. Αυτά είναι γνωστά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μας στήριξαν στα εύκολα και στα δύσκολα και τους δικαιώσαμε. Ξέρω, ότι θα μας στηρίξουν και τώρα. Προφανώς, τους θέλουμε πάντα δίπλα μας. Είναι αυτονόητο, ότι η επιστροφή μας στην Α1 εξαρτάται άμεσα με την παρουσία του κόσμου μας, ο οποίος ειδικά φέτος εντός και εκτός έδρας μας δίνει τεράστια ώθηση”.

Για το πρόβλημα τραυματισμού του: “Έπαιξα με Ψυχικό χωρίς να είμαι απόλυτα έτοιμος. Πονάω ακόμα. Δεν με έχουν εγκαταλείψει οι ενοχλήσεις. Θα παίξω όμως κανονικά με ΟΦΗ. Είναι τόσο σημαντικό το κίνητρο της επιστροφής της “Βασίλισσας” στην Α1, που δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες σκέψεις”.

  • Πέτρος Γερομιχαλός Elite League

    Elite League: Παιχνίδια φωτιά σε play off και play out

    Συνέχεια σήμερα και αύριο στο πρωτάθλημα της Elite League Έντονο ενδιαφέρον έχουν οι αναμε…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…