Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ενδιαφέρουσες συγκρούσεις

Ενδιαφέρουσες συγκρούσεις

paneleysiniakos ilisiakos

nikou-paneleysiniakos-ilisiakos
Σε δύο δόσεις θα πραγματοποιηθεί η 16η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, που περιλαμβάνει πολλές δυνατές αναμετρήσεις και συγκρούσεις μεταξύ ομάδων που κινούνται κοντά ή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Κολοσσός – Απόλλων Πάτρας
Ο Κολοσσός μετά τις τεράστιες νίκες απέναντι σε Άρη και ΠΑΟΚ προσγειώθηκε άτσαλα στην Κρήτη όπου γνώρισε βαριά ήττα από το Ρέθυμνο. Οι Ροδίτες έχουν αποδείξει πως είναι πάντα ανταγωνιστικοί και επικίνδυνοι ενώ η δυνατή τους έδρα τους δίνει ένα σημαντικό αβαντάζ έναντι του ανεβασμένου Απόλλωνα. Η Αχαϊκή ομάδα έρχεται φορτσάτη ύστερα από δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Ηλυσιακό και Ίκαρο ενώ αυτών είχε προηγηθεί μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας-Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός

Νέα Κηφισιά – Άρης
Η Κηφισιά συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στη Δράμα επικρατώντας με buzzer-beater του Τσαλδάρη στην παράταση απέναντι στον ΚΑΟΔ. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των νεοφώτιστων που πραγματοποιούν, αναπάντεχα, εκπληκτική σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Άρης μετά την εμφατική νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ πριν δύο εβδομάδες, ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο επεισοδιακό ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής αλλά παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο, εν μέσω και των εξελίξεων σχετικά με το θέμα υπαγωγής του στο άρθρο 99. Δύσκολο αποστολήκαι αυτή την αγωνιστική για τους «κιτρινόμαυρους».
Κλειστό: Κ.Γ. Ι. Ζηρίνης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Φούφης-Τσούνας

Ηλυσιακός – Πανελευσινιακός
Ντέρμπι ουραγών θα πραγματοποιηθεί στα Ιλίσια. Και οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη με σκοπό να πάρουν σημαντική βαθμολογική ανάσα. Ο Ηλυσιακός παρά τη φυγή του Κέβιν Άντερσον, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική στο ΣΕΦ και θέλει να έχει ανάλογη συνέχεια μετουσιώνοντας τη σε νίκη. Ο Πανελευσινιακός με την ήττα ενάντια στον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες και θέλει να ανακάμψει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά με την έλευση του πολύπειρου Τζος Φίσερ να δίνει άλλο αέρα στην ομάδα της Ελευσίνας. Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται.
Κλειστό: Δ.Γ. Ιλισίων
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Μάνος-Τζαφλέρης

ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Άρη αλλά εισέπραξε και την τιμωρία μιας αγωνιστικής (και προστίμου) κεκλεισμένων η οποία θα ισχύσει για το ματς της 18η αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος» δείχνει βελτιωμένος τις τελευταίες βδομάδες αλλά θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του απέναντι στο Ρέθυμνο. Η ομάδα της Κρήτης γεύτηκε τη χαρά της νίκης, μετά από έξι συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, διαλύοντας τον Κολοσσό. Η ψυχολογική «ανάταση» που προσέφερε η συγκεκριμένη νίκη ήταν σημαντικότερη από την βαθμολγική. Οι Κρητικοί επιζητούν συνέχεια στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις με την ενσωμάτωση του Λούκα Ντρτσα να αποτελεί σημαντική ενίσχυση στην ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Τανατζής-Σώμος-Διαμαντής

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

Πανιώνιος – ΚΑΟΔ
Ο Πανιώνιος πέτυχε μια νίκη θρίλερ με buzzer-beater του Κάρτερ στην παράταση απέναντι στα Τρίκαλα και συνεχίζει να φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανάμεσα στους δύο αιωνίους . Βίοι αντίθετοι για τον ΚΑΟΔ την προηγούμενη αγωνιστική όπου ο αγώνας του είχε ίδια κατάληξη με τον αγώνα του Πανιωνίου αλλά στην θέση του νικητή βρισκόταν η Κηφισιά. Η εβδομάδα κύλησε με έντονες αντιδράσεις των Δραμινών που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του καλαθιού και προέβησαν σε έφεση υποστηρίζοντας αλλοίωση αποτελέσματος. Η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς προέρχεται από δύο σερί ήττες και θέλει να ανακάμψει αλλά θα έχει δύσκολο έργο στη Νέα Σμύρνη.
Κλειστό: Κ.Γ. Νέας Σμύρνης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς-Καρακατσούνης-Σταματόπουλος

Παναθηναϊκός – Τρίκαλα
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Όπως και με τον Πανελευσινιακό, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κατανείμει ισάξια το χρόνο σε όλους τους παίκτες ξεκουράζοντας παράλληλα πολύ τους βασικούς εν όψει των κρίσιμων αναμετρήσεων στην Ευρωλίγκα. Στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια της βδομάδας κυριάρχησε το σοκ από τον τραυματισμό του Τζέρεμι Γκρέιντζερ, τον οποίο παρέσυρε αυτοκίνητο ενόσω βρισκόταν στην Αθήνα για εξετάσεις, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα μείνει εκτός για τέσσερις μήνες. Παράλληλα οι Τρικαλινοί προχώρησαν στην απόκτηση του Ελληνοαμερικανού Στηβ Πάνος που θα ενισχύσει τη φροντ λάιν της ομάδας, αλλά δύσκολα θα καταφέρουν την έκπληξη.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Καλδίρης-Μπίκας-Ταρενίδης Στ.

Ίκαρος Χαλκίδας – Ολυμπιακός
Δύσκολα θα προβεί, ο Ίκαρος, ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό. Εβρισκόμενοι στον πάτο της βαθμολογίας, μαζί με τον Ηλυσιακό, καίγονται για νίκες αλλά αυτό είναι κάτι που θα διεκδικήσουν (πιο ρεαλιστικά) από την επόμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά των φορέων του πρωταθλήματος έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής ενάντια στον Απόλλωνα. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ για 15 λεπτά, αλλά εν τέλει έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ηλυσιακού έχοντας ως μεγαλύτερο κέρδος τον εξαιρετικό, στο ντεμπούτο του, Τζαμάριο Μουν. Ροτέισον και δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα θα είναι οι πρωταρχικού στόχοι του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Κλειστό: Δ.Α.Κ. Κανήθου
Ώρα: 19:30
Διαιτητές: Ταβουλαρέας-Αφεντουλίδης-Τσώνος Β.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…