Κεντρική Διεθνή Διπλό… πρωτιάς για ΑΠΟΕΛ

Διπλό… πρωτιάς για ΑΠΟΕΛ

apoel etha

apoel-etha

“Πλώρη” για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Κύπρου έχει βάλει ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος “απέδρασε” από την Λεμεσό, επικράτησε του Απόλλωνα με 89-78 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και με μία νίκη στα επόμενα δύο ματς κατακτά και μαθηματικά την κορυφή λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” επέβαλαν τον ρυθμό τους στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν αρχικά με σερί 10-0 πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (32-22). Έτσι οι φιλοξενούμενοι κράτησαν χαμηλά τους αντιπάλους τους στο πρώτο ημίχρονο και με το υπέρ τους 51-37 μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο ενώ εκτόξευσε την διαφορά στους 27 πόντους (75-48) στο 27’ για να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με τους “κυανόλευκους” να μειώνουν σε 75-56 χάρη σε σερί 8-0 που πραγματοποίησαν. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας στην τελευταία περίοδο αφού εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των παικτών του Αντώνη Κωνσταντινίδη που είχαν εξασφαλίσει το διπλό.

Ο Λάζαρ Ραντοσάβλιεβιτς με 24 πόντους ήταν ο ηγέτης των νικητών την ώρα που ο Μίχαλ Κρέμεν και ο Βασίλης Κούννας πρόσθεσαν από 12 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα ο Μαρτσίνκοβιτς σημείωσε 14 πόντους για τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-5.

“Περίπατος” για Πετρολίνα ΑΕΚ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Πετρολίνα ΑΕΚ έκαμψε την αντίσταση της “ουραγού” Πρωτέας ΑΕΛ με 100-52 και “κλείδωσε” την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές μπήκαν από την αρχή σε θέση… ισχύος, προηγήθηκαν με 24-11 για το πρώτο δεκάλεπτο και μετέτρεψαν την αναμέτρηση, όπως αναμενόταν, σε “περίπατο”. Ο Τάιλερ Λέιζερ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους. Από τους φιλοξενούμενους που παρέμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα διασώθηκε ο Σαϊμόν Μιχαήλ με 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
Πετρολίνα ΑΕΚ – Πρωτέας ΑΕΛ 100-52
Forex Time Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 78-89
Κεραυνός Στροβόλου – ΕΘΑ Έγκωμης (26/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…