Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Μαχητικότητα και καρδιά”

“Μαχητικότητα και καρδιά”

Priftis vlema

Priftis-vlema

Τεράστια βαθμολογική αλλά και ψυχολογική νίκη πέτυχε ο Κολοσσός Ρόδου, απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Οι “θαλασσί” αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 18 πόντους κατάφεραν μετά από ένα εντυπωσιακό –αν μη τι άλλο- come back να πάρουν την πρώτη νίκη της νέας χρονιάς.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έμεινε ικανοποιημένος από την “επιστροφή” των παικτών του και είχε πολλά παράπονα από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα σχολίασε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα: “Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Ήταν ένα αρκετά αγχωτικό ματς για εμάς αυτό κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας καθώς θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη και χρειάστηκε να κάνουμε μια μεγάλη ανατροπή.

Έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε, είχαμε βάλει πολύ κακές βάσεις στην αρχή για τη συνέχεια του παιχνιδιού, αλλά καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανιστήκαμε στο παρκέ σαν να ήμασταν άλλη ομάδα. Θέλω να δώσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε.

Ο Ίκαρος Χαλκίδας είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, εμείς κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και ήμασταν μια φάση πίσω κάθε φορά. Όντως το 10/14 που είχαν στα σουτ στο πρώτο ημίχρονο είναι μεγάλο ποσοστό αλλά ήταν όλα ελεύθερα σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μαχητικότητα και καρδιά και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αλλάξαμε την τακτική μας. Δεν θέλαμε να δίνουμε ελεύθερα σουτ στον αντίπαλο και εύκολα σουτ. Όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στην προσωπική άμυνα και με τη βοήθεια του κόσμου φτάσαμε στη νίκη στο τέλος.

Συγχαρητήρια στους παίκτες, συνεχίζουμε, εύχομαι καλή συνέχεια στον φίλο μου τον Άρη (σ.σ. Λυκογιάννη) και στον Ίκαρο Χαλκίδας. Πράγματι στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο. Δεν είπαμε πολλά στο ημίχρονο, άλλωστε τα λόγια δεν αρκούν. Είπαμε να παίξουμε για την προσωπική μας αξιοπρέπεια, γι’ αυτό έπρεπε να παίξουμε, αυτό είπαμε, δεν είπαμε πολλά.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αναξιοπρεπείς με την εμφάνιση που κάναμε. Δεν ήταν τα λόγια που άλλαξαν την εικόνα, αλλά το γεγονός πως ο κάθε παίκτης από το εσωτερικό του εγώ έκανε ένα προσωπικό βήμα προς τα εμπρός και φτάσαμε στη νίκη. Όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο”.

Από την μεριά του ο αρχηγός του Κολοσσού Άγγελος Τσάμης, ο οποίος ήταν καθοριστικός στην έκβαση του αγώνα, σημείωσε: “Καλή Χρονιά σε όλους. Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και για μας και για τον Ίκαρο. Εμείς παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν δείξαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση, κάναμε παιδαριώδη λάθη όμως στα αποδυτήρια είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε για την αξιοπρέπειά μας. Είχαμε κουράγιο και ψυχή και θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα, είχαμε άγχος αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να το διαχειριζόμαστε. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα στη συνέχεια.

Αν και περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή και πρέπει να πω εδώ ότι εμείς παίζουμε για τον κόσμο μας, για τον κόσμο της Ρόδου. Εύχομαι στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να μας στηρίζει όπως μας στήριξε και σήμερα και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…