Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Αξίζει να δείτε

Αξίζει να δείτε

printezis fotsis

printezis-fotsis

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν απασχολούν κατ’ ανάγκη τη στατιστική υπηρεσία, αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα ότι αυτή ήταν η… “παρθενική” νίκη του Αργύρη Πεδουλάκη επί του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε ένα διαφορετικό σύστημα… μέτρησης.
Αυτά τα στοιχεία αξίζει να τα δείτε:

● Μετά το 23-0 και το πιο καλό ξεκίνημα της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός μετρά κάτι που προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον από το 1990 και μετά (από την εποχή που τα ηνία πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης): Σε οκτώ ματς, για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις έχει υποστεί πέντε καθοριστικές ήττες, οι δύο από τον “αιώνιο” αντίπαλο!

● Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέτυχε την πρώτη “ανούσιανίκη επί του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς μέχρι τώρα στα ματς που δεν έκριναν τίτλο (ή πρόκριση) μετρούσε 0-3. Αντίθετα δεν έχει χάσει σε πέντε αγώνες που κάτι κρίνουν. Το συνολικό μεταξύ τους σκορ είναι 6-3!

● Οι “πράσινοι” κράτησαν (επί ημερών Πεδουλάκη) για πέμπτη φορά τους “ερυθρόλευκουςκάτω από τους 60 πόντους. Κι από αυτές τις πέντε φορές, μόνο μία (στο ΣΕΦ, στο ξεκίνημα της περιόδου) έφυγαν ηττημένοι.

● Ο Βασίλης Σπανούλης έζησε έναν εφιάλτη. Ίσως να είναι η χειρότερη εμφάνισή του σε ντέρμπι “αιωνίων“, όπου πάντως έχει συνολικά μέτρια έως κακή παρουσία. Η αποψινή του εμφάνιση θύμισε κάτι από Παναγιώτη Φασούλη, που έχανε στο ΟΑΚΑ τη… δυναμική του.

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε μόλις 3 πόντους, είχε 1/10 σουτ (με 1/8 τρίποντα), είχε 4 λάθη και συνολικά τον χειρότερο συντελεστή αξιολόγησης από όλους όσους αγωνίστηκαν (-9)!

● Αν και η διαφορά στο σκορ δεν ήταν παρά μόλις 10 πόντοι, ο Παναθηναϊκός… πέτυχε νταμπλ σκορ στο ranking (64-32). Αν αυτό δεν συνιστά απόλυτη επικράτηση, τότε πώς μεταφράζεται;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…