Κεντρική Διεθνή Άνετο διπλό για Άλμπα

Άνετο διπλό για Άλμπα

alba berlin

alba berlin

Χωρίς να συναντήσει κάποια ιδιαίτερη αντίσταση η Άλμπα Βερολίνου επικράτησε εκτός έδρας της Φρανκφούρτης με 68-54 για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας και έμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Βερολινέζοι δεν είχαν πρόβλημα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους ενώ από το πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να εξασφαλίσουν διψήφια διαφορά (37-24). Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς συνέχισαν να παίζουν την ίδια πιεστική άμυνα και έτσι συντήρησαν άνετα την διαφορά για να φτάσουν στο διπλό και στην δέκατη τρίτη φετινής τους νίκη. Αντίθετα ήταν η όγδοη ήττα για τη Φρανκφούρτη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λέον Ραντόσεβιτς με 19 πόντους. Από τους γηπεδούχους ο Ντανίλο Μπαρτέλ πέτυχε 17 πόντους.

Στην δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε η Μπάμπεργκ η οποία πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της με “θύμα” τη Λούντβιγκσμπουργκ εκτός έδρας με 80-69. Οι πρωταθλητές ανέβασαν… στροφές στην τελευταία περίοδο και με επιμέρους σκορ 24-11 έφυγαν με το διπλό και το δέκατο τέταρτο φετινό ροζ φύλλο. Ο Ζακ Ράιτ και ο Αντόν Γκαβέλ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους καθώς έβαλαν από 24 πόντους έκαστος. Ήταν η ένατη φετινή ήττα για τους γηπεδούχους.

Σπουδαίο διπλό πέτυχε και η Όλντενμπουργκ η οποία έριξε στο… καναβάτσο την Ουλμ με 88-77. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 30-17 γύρισαν από το -2 (60-58) της τρίτης περιόδου και πήραν την νίκη έχοντας 11/22 (50%) στα τρίποντα). Ο Αντρέα Κροσαριόλ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ καλύτερος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Ματ Χάουαρντ με 21 πόντους.

Στο 8-9 ανέβηκε η Μίτελντοϊτσερ η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Χάγκεν με 80-73. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων προκάλεσαν την δέκατη ήττα των γηπεδούχων. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Μάρκους Χάτεν με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Το πέμπτο διπλό της ημέρας ήρθε κατόπιν της επικράτησης της Ράστα με αντίπαλο τη Βούρζμπουργκ (61-52). Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 35-18 πανηγύρισαν την πέμπτη φετινή τους νίκη. Ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς σημείωσε 13 πόντους για τους νικητές.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Φρανκφούρτη – Άλμπα Βερολίνου 54-68
Ουλμ – Όλντενμπουργκ 77-88
Χάγκεν – Μίτελντοϊτσερ 73-80
Βούρζμπουργκ – Ράστα 52-61
Λούντβιγκσμπουργκ – Μπάμπεργκ 69-80
Μπρεμερχάβεν – Τρίερ (12/1)
Μπάγερν Μονάχου – Μπραουνσβάιγκ (12/1)
Μπέιροϊτ – Τούμπιγκεν (12/1)
Βόννη – Άρτλαντ (12/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…