Κεντρική Διεθνή Άνετα πριν τον… Ολυμπιακό

Άνετα πριν τον… Ολυμπιακό

pullen barcelona murcia

pullen-barcelona-murcia

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα συνέτριψε εντός έδρας τη Μούρθια με 96-63 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Liga Endesa και πέτυχε την δέκατη φετινή της νίκη.

Οι Καταλανοί που αναμένεται να επισκεφθούν το ΣΕΦ την προσεχή Πέμπτη (16/1) για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκα έφτασαν άνετα στο ροζ φύλλο και ανέβηκαν στην τρίτη θέση παρέα με την Γκραν Κανάρια. Οι “μπλαουγκράνα” ήταν καταιγιστικοί και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πάρουν ανάσα. Επίσης οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σούταραν με ποσοστό 67% (22/33) στα δίποντα και μοίρασαν 28 ασίστ.

Ο Τζέικομπ Πούλεν με 18 πόντους και 6 ασίστ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες και ο Άντε Τόμιτς σημείωσαν από 17 πόντους έκαστος. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 21 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αουγκούστο Λίμα με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ακάθεκτη η Ρεάλ

Το 15-0 έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Φουενλαμπράδα με 96-81 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ προχωράει ακάθεκτη έχοντας το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Μαδριλένοι “φόρτσαραν” στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 77-58. Ο Νίκολα Μίροτιτς με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους πρωταθλητές Ισπανίας την ώρα που ο Γιάννης Μπουρούσης τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους (4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 22 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Στον αντίποδα ο Άντι Πάνκο έβαλε 27 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Στο “νήμα” η Λαμποράλ Κούτσα

Στο 8-7 ανέβηκε η Λαμποράλ Κούτσα η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Χιπούσκοα (78-76) χάρη στο πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε. Συγκεκριμένα η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα έκανε επιμέρους σκορ 50-38 σε αυτό το σημείο του ματς και ανέτρεψε το εις βάρος της 40-28 του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους φιλοξενούμενους να χαμογελούν έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρές Νοτσιόνι (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Ο Νταβίντ Ντόμπλας (22 πόντοι) δεν μπόρεσε να αποτρέψει την έβδομη φετινή ήττα για τους γηπεδούχους.

“Άλωσε” τα Κανάρια νησιά η Μανρέσα

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου η οποία “άλωσε” τα Κανάρια νησιά και επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 85-70. Καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν η πρώτη περίοδος όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 33-15. Στην συνέχεια κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά και να πανηγυρίσουν το πέμπτο φετινό ροζ φύλλο έχοντας 12/25 (48%) στα τρίποντα). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντομινίκ Γουέιτερς με 17 πόντους ενώ ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 9 πόντους (2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 19 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Από την άλλη πλευρά ο Μπεν Χάνσμπρο (17 πόντοι) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους νησιώτες.

Ήττα για Μπιλμπάο

Την ένατη ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Μπιλμπάο η οποία “λύγισε” εκτός έδρας από την Μπανταλόνα με 80-70. Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς την πρωτοπορία στο σκορ (26-14) και δεν είχαν πρόβλημα να κατακτήσουν το όγδοο φετινό ροζ φύλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπανταλόνα είχε 13/34 (38%) στα τρίποντα ενώ αντίστοιχα οι Βάσκοι είχαν 4/21 (19%). Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Τζον Σούρνα με 18 πόντους. Από την Μπιλμπάο που την προσεχή Τρίτη (14/1) θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική της φάσης των “32” του Eurocup “πάλεψε” ο Νταμίρ Μάρκοτα με 11 πόντους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Μάλαγα – Βαγιαδολίδ (19:00)
Εστουντιάντες – Σαραγόσα (19:30).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …