Χρόνια πολλά

kolossos epetios

kolossos-epetios

Ο Κολοσσός Ρόδου έγινε πενήντα χρονών (μισός αιώνας)…
Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 1963, όταν ο Β. Λεβέντης, Ι. Βρούλλης και Γ. Ζαχαριάδης ίδρυσαν τον Κολοσσό. Ο Α. Ο. Κολοσσός ασχολήθηκε ενεργά με καλαθοσφαίριση, κλασικό αθλητισμό, ποδηλασία, βόλλεϊ και στην δεκαετία του 1980 δραστηριοποιήθηκε και στο τζούντο.

Ο μπασκετικός Κολοσσός κάνει το ντεμπούτο του στην “ελίτ” (Α1) του Ελληνικού μπάσκετ, την αγωνιστική περίοδο 2005-06. Από τότε –με μια εξαίρεση το 2006-07 και τον Βασίλη Φραγκιά στον πάγκο- “πρωταγωνιστεί” στα μεγάλα “σαλόνια”, με την αγωνιστική χρονιά 2011-12 να είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου, τερματίζοντας στην 3η θέση της κανονικής περιόδου και στην 4η της γενικής κατάταξης.

Πριν από το 2005 οι Ροδίτες ανεβοκατέβαιναν από το τοπικό πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και αντίστροφα. Το 2004-05 οι “θαλασσί” αγωνίστηκαν στην Α2 κατηγορία, όπου στέφθηκαν πρωταθλητές και πήραν το εισιτήρια για την Α1.
Από την ομάδα πέρασαν παίκτες-“ονόματα” που έχουν αφήσει ιστορία στο μπάσκετ (Παύλος Διάκουλας, Βασίλης και Παντελής Κουγιός, Γιώργος Ματσμάς, Γιάννης Γεωργαλλής, ενδεικτικά κάποια ονόματα).

Και στον Ροδίτικο πάγκο έχουν “κάτσει” μεγάλοι προπονητές, όπως ο Χάρης Παπάζογλου –παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και βοηθός του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στο Πανευρωπαϊκό θρίαμβο του 1996 στο Παρίσι– και ο “νεότερος” Βασίλης Φραγκιάς, όπου τα κατορθώματα του είναι γνωστά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…