Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Υπεύθυνη η Δ.Τ.”

“Υπεύθυνη η Δ.Τ.”

akepsimaidis filippos ikaroi

akepsimaidis-filippos-ikaroi

Άμεση ήταν η (ευγενική) αντίδραση υπευθύνων της ΕΟΚ στο άρθρο μας περί “μαύρου της ΕΟΚ στην Α2“. Σύμφωνα με το “ρεπορτάζ”, που “προέκυψε”  αλλάζει ο τύπος, αλλά όχι η ουσία. Το άρθρο μας “ακυρώνεται” κατά την ΕΟΚ, η οποία μεταθέτει τις ευθύνες για την μην προβολή του Πρωταθλήματος στην Α2, αποκλειστικά στην Δημόσια Τηλεόραση (Δ.Τ.).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω, η σύμβαση με τη ΕΡΤ και με την μετεξέλιξή της, την Δ.Τ., ισχύει κανονικότατα. Η ΕΟΚ “φέρεται” να διαβίβασε προς την Κρατική Τηλεόραση την ανάγκη προβολής του προϊόντος της, καθώς επίσης και τις προτάσεις από γνωστό διαδικτυακό Κανάλι (sportshero), αλλά και από την διοίκηση του Φιλίππου Βεροίας για προβολή των γυναικών και των αγώνων της τοπικής ομάδας αντίστοιχα, αλλά η Δ.Τ. (ενδεχομένως λόγω της έλλειψης προσωπικού) απάντησε αρνητικά.

Επιπλέον, αποσαφήνισε προς την ΕΟΚ, ότι φέρει τα αποκλειστικά δικαιώματα των διοργανώσεων της ΕΟΚ κι ότι είναι στην δική της διακριτική ευχέρεια τι και πώς θα τα προβάλλει!

Η ΕΟΚ, που εισπράττει κανονικά τα όποια έσοδα από την Κρατική Τηλεόραση, δηλώνει εγκλωβισμένη”  από την Δ.Τ. και ενδεχομένως δίκαιο έχει, συνεπώς αιτία της απαξίωσης του μπάσκετ είναι όντως το καλοκαιρινό πρωτοφανές κυβερνητικό “μαύρο” στην ΕΡΤ! Όμως, προ του κινδύνου η Ομοσπονδία να υποστεί οικονομική αφαίμαξη, δεν αντιδρά δυναμικά και αποδέχεται το μπάχαλο της Κρατικής Τηλεόρασης, που δεν μπορεί να βρει λύση με τους εργαζομένους – καταληψίες της Μεσογείων.

Η Ομοσπονδία (προσκολλημένη στη σύμβαση) θεωρεί, ότι εξήντλησε όλα τα περιθώρια. Δικαίωμά της να το πιστεύει. Επιμένουμε, ωστόσο, ότι υπάρχουν κι άλλες διέξοδοι, προκειμένου να αναζητήσει το δίκιο της ή τον “βελούδινο” απεγκλωβισμό της από την (δήθεν) Κρατική Τηλεόραση (σ.σ. η αναφορά μας στο σύγχρονο κατασκεύασμα της μετά-ΕΡΤ).

Ειδικά, όταν η ΕΟΚ έχει ακόμα… ισχυρό πρόεδρο, για τον οποίο έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η ικανότητα στην (διεθνή) διπλωματία τού πιστώνεται. Γιατί γράψαμε πεντακόσιες φορές. Ελληνικό μπάσκετ δεν είναι μόνο η Εθνική ομάδα και δη η Εθνική των Ανδρών με την οποία αποκλειστικά ασχολείται ο πρόεδρος…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…