Κεντρική Διεθνή Το “μερίδιο” του Γαλάνη

Το “μερίδιο” του Γαλάνη

galanis dimitris1

galanis-dimitris1

Μετά την ήττα της από την Ιγκοκέα η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη αποκλείστηκε και τυπικά από την επόμενη φάση του Eurocup, αλλά παρά ταύτα η όλη πορεία των πρωταθλητών Βουλγαρίας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση.

Ο Δημήτρης Γαλάνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στις 14 Νοεμβρίου και όταν έκανε ντεμπούτο στην διοργάνωση η Λουκόιλ βρισκόταν στον… πάτο της βαθμολογίας του πέμπτου ομίλου με μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες. Και όμως υπό την καθοδήγηση του Έλληνα τεχνικού οι πρωταθλητές Βουλγαρίας πέτυχαν δύο μεγάλες εντός έδρας νίκες που τους έβαλαν για τα καλά στο “κόλπο” της πρόκρισης.

Μπορεί λοιπόν η Λουκόιλ να μην συνεχίζει στους “32” της διοργάνωσης, όμως το έργο του Δημήτρη Γαλάνη στους τέσσερις αγώνες που κάθισε στον πάγκο είναι πολύ αξιόλογο αφού παρέλαβε ένα… καράβι έτοιμο να “βουλιάξει” και όχι μόνο το βοήθησε να… επιπλεύσει αλλά λίγο έλειψε να το βγάλει και στην στεριά.

Το ντεμπούτο του στην διοργάνωση (σ.σ. 20 Νοεμβρίου) συνοδεύτηκε από μία πολύ σπουδαία επικράτηση εντός έδρας (76-63) με αντίπαλο την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή ομάδα είναι πρώτη στο εγχώριο πρωτάθλημα με επτά νίκες σε δέκα αγώνες ενώ έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ (περίπου 7-8 εκατομμύρια ευρώ) από την Λουκόιλ και ρόστερ που απαρτίζεται από παίκτες με πλούσια εμπειρία από Ευρωλίγκα (Λίορ Ελιγιάχου, Γιοτάμ Χαλπερίν).

Μάλιστα σε εκείνο το ματς οι πρωταθλητές Βουλγαρίας κατάφεραν να καλύψουν και την διαφορά της ήττας τους στον πρώτο αγώνα (84-76). Ακολούθησε μία συντριβή από την πρωτοπόρο του ομίλου, Χίμκι. Μία ομάδα που μέχρι πέρσι “μαχόταν” να προκριθεί στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, φέτος αποκλείστηκε στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ενώ είναι και από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου του Eurocup.

Επόμενος αντίπαλος ήταν η Πίναρ Καρσίγιακα η οποία ηττήθηκε στην Βουλγαρία (74-64) και αυτή ήταν η δεύτερη σημαντική επιτυχία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της Λουκόιλ. Η τουρκικά ομάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με ρεκόρ 7-2 την ώρα που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πίναρ διαθέτει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ (περίπου στα 8-9 εκατ. ευρώ είναι το μπάτζετ της).

Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας με τον Δημήτρη Γαλάνη στην τεχνική τους ηγεσία έφτασαν κοντά στην πρόκριση εντούτοις η ήττα από την Ιγκοκέα ήταν καταδικαστική. Η αλήθεια είναι ότι όλοι τους είχαν ξεγράψει στην αρχή όταν ξεκίνησαν με ρεκόρ 1-4 αλλά με τον Έλληνα τεχνικό, ρούκι ουσιαστικά στην διοργάνωση, να έχει το δικό του “μερίδιο” παρ’ ολίγο να γίνει το “θαύμα”.

Ομολογουμένως έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια από την Λουκόιλ κόντρα σε πολύ ποιοτικούς αντιπάλους, έφτασε στην… πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Όπως και να έχει θα αποχαιρετίσει την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι και τώρα καλείται να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα όπου είναι στην κορυφή της βαθμολογίας (με ρεκόρ 6-1) μετά το σπουδαίο διπλό επί της Λέφσκι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…