Κεντρική Διεθνή Τη… “σκότωσε” ο Ντόελμαν (vid)

Τη… “σκότωσε” ο Ντόελμαν (vid)

laboral valencia

laboral-valencia

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Βαλένθια στη Βασκονία επί της Λαμποράλ Κούτσα με 79-78 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Liga Endesa και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-1.

Ο Τζάστιν Ντόελμαν (12 πόντοι) ήταν αυτός που “σκότωσε” τους Βάσκους καθώς με δικό του καλάθι, ακριβώς με την εκπνοή της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ήταν η τέταρτη ήττα για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκα. Το ματς εξελίχθηκε σε “θρίλερ” με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελικά οι “νυχτερίδες” επιβίωσαν έχοντας ως πρώτο “βιολί” τον Ράφα Μαρτίνεθ (16 πόντοι) ενώ ο Ρομέιν Σάτο πρόσθεσε 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους γηπεδούχους ήταν ο Τίμπορ Πλάις με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.

“Άλωσε” την Βαρκελώνη η Μάλαγα

Την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Μάλαγα η οποία “άλωσε” τη Βαρκελώνη και έριξε στο… καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα με 74-67. Ήταν η τρίτη ήττα για τους Καταλανούς. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους (57-47) στο 28’ χάρη σε σερί 10-0 που πραγματοποίησε. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν, μείωσαν σε 67-70 στο 39’, αλλά δύο άστοχες βολές του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ένα λάθος του Κώστα Παπανικολάου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ πρώτος σκόρερ για τους “μπλαουγκράνα” ήταν ο Ναβάρο με 20 πόντους. Νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Παπανικολάου, ο οποίος τραυματίστηκε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά επέστρεψε, πρόσθεσε 10 πόντους (5/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Ήττα στην παράταση για Ξανθόπουλο

Δεν έφτανε στον Βασίλη Ξανθόπουλο η αδικία με το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε και δεν μέτρησε ήρθε και ήττα της ομάδας του στην παράταση για να… πικραθεί περισσότερο. Η Ομπραντόιρο “λύγισε” εντός έδρας από την Γκραν Κανάρια με 83-77. Οι νησιώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τρεις σερί ήττες και ανέβηκαν στο 6-3. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο πολλές λύσεις και “καθάρισαν” με ηγέτη τον Μπραντ Νιούλεϊ (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Από τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 3-6 ξεχώρισε ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο με 21 πόντους. Ο Ξανθόπουλος έπαιξε 15 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα και σημείωσε 2 πόντους (1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα), πήρε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Μανρέσα – Χιπούσκοα (19:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…