Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

bozhidar avramovic lukoil academic

bozhidar-avramovic-lukoil-academic

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Eurocup η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη επιβλήθηκε με 92-77 εντός έδρας της Άσεσοφτ Πλοϊέστι.

Έτσι οι πρωταθλητές Βουλγαρίας ολοκλήρωσαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην φετινή διοργάνωση ενώ κατέκτησαν το τέταρτο ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με 29-17 για την πρώτη περίοδο. Στην συνέχεια απλά κατάφεραν να συντηρήσουν αυτή την διαφορά. Μάλιστα οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη σούταραν με ποσοστό 71% στα δίποντα (30/42) και μοίρασαν 24 ασίστ.

Ο Αλάντο Τάκερ έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές με 30 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Βεργίνης πρόσθεσε 8 πόντους (1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 2 κλεψίματα, 2 λάθη και 5 ασίστ σε 33 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους Ρουμάνους που υπέστησαν την έβδομη ήττα τους στον πέμπτο όμιλο ήταν ο Τζέραρντ Λι με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Προκρίθηκε η Τσεντεβίτα

Μετά την Σάσσαρι η Τσεντεβίτα έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε στους “32” από τον δεύτερο όμιλο. Οι Κροάτες επικράτησαν εντός έδρας της Σαλόν με 75-71 και σημείωσαν την έκτη νίκη τους στην διοργάνωση η οποία τους έδωσε και το πολυπόθητο εισιτήριο. Η αναμέτρηση ήταν υπόθεση δέκα λεπτών καθώς στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 23-12 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 59-52 του τρίτου δεκαλέπτου και πανηγύρισαν την νίκη την ώρα που είχαν 3/20 τρίποντα (15%). Ο Νόλαν Σμιθ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Έι Τζέι Σλότερ με 19 πόντους.

Στο τέλος η Σαρλερουά

Για τον ίδιο όμιλο η Σαρλερουά που έχει ήδη αποκλειστεί έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της καθώς έκαμψε την αντίσταση της Σάσσαρι εντός έδρας με 68-63. Η ιταλική ομάδα έχει ούτως ή άλλως εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τέλος αφού πρώτα οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 16-5) όπου πήραν μία διαφορά 3 πόντων (52-49). Στην τελευταία περίοδο οι Βέλγοι κράτησαν την πρωτοπορία. Κορυφαίος ήταν ο Τζόσεφ Τραπάνι με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Ομάρ Τόμας τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στους “32” η Βαλένθια

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση από τον τρίτο όμιλο εξασφάλισε η Βαλένθια η οποία συνέτριψε εντός έδρας τη Βιλερμπάν με 97-70 και περνάει με ρεκόρ 6-4. Αντίθετα οι Γάλλοι έπεσαν στο 4-6. Οι “νυχτερίδες” ήταν καταιγιστικές από το ξεκίνημα όταν προηγήθηκαν με 31-10. Ακολούθως συνέχεια στο ίδιο τέμπο και με φοβερή ευστοχία στα τρίποντα (14/25-56%) “καθάρισαν” εύκολα την… μπουγάδα. Μάλιστα έξι παίκτες των γηπεδούχων σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ τον Τζάστιν Ντόελμαν (16 πόντοι). Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Αμαρά Σάι με 12 πόντους.

Εύκολα η Παρί Λεβαλουά

Με νίκη ολοκλήρωσε την διοργάνωση και η Παρί Λεβαλουά η οποία κέρδισε εντός έδρας την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 80-63 με τους Σλοβένους να περιμένουν ήττα της Ουλμ αύριο (παίζει εντός έδρας με Βαρέζε) για να περάσουν ως πρώτοι από τον τρίτο όμιλο. Η γαλλική ομάδα ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε εύκολα στο ροζ φύλλο χάρη σε επιμέρους σκορ 40-24 που πραγματοποίησε. Ο Άντριου Αλμπισί ήταν πληθωρικός για τους νικητές με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ ενώ από τους ηττημένους “πάλεψε” ο Σάσου Σάλιν με 20 πόντους.

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Λουκόιλ Ακαντέμικ – Άσεσοφτ Πλοϊέστι 92-77
Τσεντεβίτα – Σαλόν 75-71
Σαρλερουά – Σάσσαρι 68-63
Παρί Λεβαλουά – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 80-63
Βαλένθια – Βιλερμπάν 97-70.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …