Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

maccabi haifa riga

maccabi haifa-riga

Με εξαιρετικό μπάσκετ η Ούνικς Καζάν “ισοπέδωσε” εντός έδρας την Κάλεφ με 94-44 και έκανε το “οκτώ στα οκτώ” στον έβδομο όμιλο του Eurocup.

Η ομάδα του Νίκου Ζήση, του Ίαν Βουγιούκα και του Κώστα Καϊμακόγλου ήταν εντυπωσιακή καθώς από την αρχή της αναμέτρησης πήρε τα ηνία και προηγήθηκε με 26-7 για την πρώτη περίοδο. Με “όπλο” την πολύ πιεστική άμυνα και με κυριαρχία στους… αιθέρες (44 ριμπάουντ έναντι 26) η Ούνικς “καθάρισε” πολύ γρήγορα την… μπουγάδα ενώ δέχτηκε μόλις 4 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επίσης οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι μοίρασαν συνολικά 20 ασίστ.

Ο Ζήσης ήταν θετικός και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος και 2 ασίστ σε 20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Βουγιούκας ήταν εξαιρετικός στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε αφού πέτυχε 17 πόντους (3/5 βολές, 7/12 δίποντα), “μάζεψε” 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 2 λάθη. Ο Καϊμακόγλου έπαιξε 18 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Μπάμπα Φωλ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Διπλό για Μπάνβιτ, έχασε η Ρίγα

Για τον ίδιο όμιλο η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε εύκολα από τα Σκόπια καθώς έκαμψε την αντίσταση της ΜΖΤ με 86-68 και ανέβηκε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 4-4. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού ήταν καταπληκτική στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 31-17 πήρε το διπλό. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 64% στα τρίποντα (9/14) και 61% στα δίποντα (21/34). Κορυφαίος ήταν ο Τσακ Ντέιβις με 21 πόντους ενώ ο Ερλ Ρόουλαντ πρόσθεσε 21 πόντους και 6 ασίστ. Στον αντίποδα ο Κέιντ Ντέιβις έβαλε 14 πόντους για τους γηπεδούχους.

Την ίδια ώρα η Ρίγα δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Ισραήλ καθώς έχασε από τη Μακάμπι Χάιφα με 74-72. Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Ίκε Οφοέγκμπου (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να αναδεικνύεται σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για τους γηπεδούχους. Ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι, 1 δευτερόλεπτο πριν την λήξη και προκάλεσε την τέταρτη ήττα των Λετονών. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κρίσταπς Γιανισένοκς με 17 πόντους.

Θετικός ο Βεργίνης για Λουκόιλ

Την τρίτη της νίκη στην διοργάνωση πέτυχε η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Πίναρ Καρσίγιακα με 74-64. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ εκτός έδρας από τη Χίμκι (85-73) βάζει ξανά στο… κόλπο της πρόκρισης τους πρωταθλητές Βουλγαρίας που απέχουν μία νίκη από τους Ισραηλινούς στον πέμπτο όμιλο.

Κατά τα άλλα η Λουκόιλ ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο όταν έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση χάρη σε επιμέρους σκορ 35-26 που πραγματοποίησε. Ο Βεργίνης ήταν θετικός αφού πάτησε παρκέ για 27 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα και σημείωσε 13 πόντους (2/2 βολές, 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο. Από τους Τούρκους που έπεσαν στο 5-3 ξεχώρισε ο Μπόμπι Ντίξον με 18 πόντους.

Στο άλλο ματς η Χίμκι με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 24-15) και με ηγέτη τον Πωλ Ντέιβις (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) κέρδισε την Χάποελ και ανέβηκε στο 7-1. Στο 3-5 έφτασε και η Άσεσοφτ Πλοϊέστι η οποία έριξε στο… καναβάτσο εντός έδρας την Ιγκοκέα με 84-74 στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 48-32. Ο Αλχάτζι Μοχάμεντ (24 πόντοι) και ο Τζέραρντ Λι (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές.

Τρίτη νίκη για Σπαρτάκ

Στον όγδοο όμιλο όπου μετέχει και ο Πανιώνιος η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έριξε στο… καναβάτσο τη Ραντνίτσκι εντός έδρας με 81-68 και πανηγύρισε την τρίτη φετινή της νίκη. Αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα για τους Σέρβους. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι Ρώσοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και με “αιχμή του δόρατος” τον Γιάροσλαβ Κορόλεφ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα έχοντας 11/25 τρίποντα (44%). Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μάρκο Μαρίνοβιτς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στους “32” η Μπεσίκτας

Στην Τουρκία για τον ίδιο όμιλο η Μπεσίκτας έκαμψε την αντίσταση της Μπίσονς με 83-74, ανέβηκε στο 6-2 και ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριο για την φάση των “32” της διοργάνωσης. Η τουρκική ομάδα μπήκε δυνατά, πήρε… κεφάλι με 23-14 αλλά τις βάσεις της νίκης τις… έβαλε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 20-13 αποτύπωσε την ανωτερότητά της στο παρκέ. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους με πρώτον από όλους τον Μεχμέτ Γιαγκμούρ (16 πόντοι, 6 ασίστ). Στον αντίποδα ο Φρανκ Ρόμπινσον τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους.

Στην παράταση η Νίζνι

Για τον έκτο όμιλο όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ η Νίζνι επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπουντούτσνοστ με 91-88 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση. Ήταν η έβδομη νίκη για τους Ρώσους τη στιγμή που οι Μαυροβούνιοι έπεσαν στο 2-6. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και πιο ψύχραιμοι και έφυγαν με το διπλό. Ο Πρίμοζ Μπρέζετς ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές με 21 πόντους ενώ ο Βλάντιμιρ Μιχαίλοβιτς με 26 πόντους “πάλεψε” για τους ηττημένους.

Ήττα στο τέλος για Σάκοτα

Η Βιλερμπάν σημείωσε την τέταρτη νίκη της στον τρίτο όμιλο αφού “λύγισε” εντός έδρας την Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα με 83-80. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος με τους γηπεδούχους να “καίγονται” περισσότερο για το ματς με την έννοια ότι είναι ακόμα στο… κόλπο της πρόκρισης. Αντίθετα ήταν η έβδομη ήττα για την ιταλική ομάδα. Ο Έντουιν Τζάκσον με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Γάλλους ενώ ο Φρανκ Χάσελ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους. Ο Σάκοτα πρόσθεσε 6 πόντους (0/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Πέρασε με… στυλ η Ολίμπια

Εισιτήριο στους “32” της διοργάνωσης έκλεισε και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας και το έκανε με… στυλ καθώς πέρασε “αλώβητη” από την Ισπανία και επικράτησε της Βαλένθια με 93-91. Οι Σλοβένοι κατέκτησαν το έκτο ροζ φύλλο και πλέον η τρίτη θέση που δίνει πρόκριση παίζεται ανάμεσα στις “νυχτερίδες” και στη Βιλερμπάν. Ο αγώνας ήταν για…. γερά νεύρα αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο έσχατο λεπτό όπου οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν στις βολές και πήραν το διπλό με πρώτο “βιολί” τον Ντεϊβίντας Γκαίλιους (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη η φοβερή εμφάνιση του Τζάστιν Ντόελμαν (28 πόντοι, 9 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετή για τη Βαλένθια.

Σε τροχιά πρόκρισης η Όλντενμπουργκ

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Όλντενμπουργκ επί της Τσεντεβίτα (72-64) και βρίσκεται πλέον εντός προνομιούχου τριάδας στον δεύτερο όμιλο μετά και την χθεσινή ήττα της Μπιλμπάο. Η γερμανική ομάδα ανέβηκε στο 5-3. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκειά του ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 26-17) οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις και “άλωσαν” την Κροατία. Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Ρίκι Πάουλντινγκ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ τους ίδιους πόντους σημείωσε και ο Τζούλιους Τζένκινς. Από τους γηπεδούχους που είχαν 3/15 τρίποντα (20%) ξεχώρισε ο Νόλαν Σμιθ με 23 πόντους.

“Άλωσε” την Τσεχία η Λε Μαν

Αν εξαιρεθεί η Καντού που έχει ήδη προκριθεί η “μάχη” για τις υπόλοιπες δύο θέσεις στον πρώτο όμιλο έχει φουντώσει καθώς ουσιαστικά τρεις ομάδες είναι στο… χορό. Το διπλό που πέτυχε η Λε Μαν (71-69) που “άλωσε” την Τσεχία ήταν σημαντικό αφού η γαλλική ομάδα ισοβαθμεί με τη Νίμπουργκ με ρεκόρ 4-4 την οποία έχει κερδίσει δύο φορές. Ο νικητής καθορίστηκε στις λεπτομέρειες με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να χαμογελάνε στο τέλος με τον Ρεϊσόν Τέρι (16 πόντοι) να βάζει το δικό του “λιθαράκι”. Καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Ράντοσλαβ Ράντσικ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Παράλληλα το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο πανηγύρισε η Άρτλαντ η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για να κάμψει την αντίσταση της Τσιμπόνα με 101-96. Οι Γερμανοί μπορεί να έχασαν την… μάχη των ριμπάουντ (26 έναντι 39) ωστόσο ευστόχησαν σε 18 τρίποντα (18/32-56,3%) και μοίρασαν 28 ασίστ ενώ είχαν και λιγότερα λάθη (11 έναντι 15). Ο Μπράντον Τόμας (5/9 τρίποντα) με 27 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα ήταν απολαυστικός για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Άντριαν Ζίζιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για τους Κροάτες.

Πλεονέκτημα για Σαραγόσα

Στον τέταρτο όμιλο η Σαραγόσα πέτυχε διπλή νίκη επί της Βόννης στην Ισπανία (71-60) αφού κάλυψε και την διαφορά της ήττας της στον πρώτο αγώνα (108-104). Έτσι βρίσκεται στην τρίτη θέση με ρεκόρ 5-3 και οι Γερμανοί ακολουθούν με 4-4 οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας η Σαραγόσα έχει το πλεονέκτημα. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά στα τρία επόμενα δεκάλεπτα κυριάρχησαν και χάρη στην υπεροχή στα ριμπάουντ (46 έναντι 33) κέρδισαν σχετικά εύκολα. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Βίκτορ Σανικίντζε (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ράιν Μπρουκς έβαλε 18 πόντους.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί αύριο με την αναμέτρηση στην Γερμανία ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου και τη Βίρτους Ρόμα (21:00) για τον τέταρτο όμιλο. Αν νικήσουν οι γηπεδούχοι τότε σφραγίζουν το εισιτήριο της παρουσίας τους στις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Ούνικς Καζάν – Κάλεφ 94-44
Χίμκι – Χάποελ Ιερουσαλήμ 85-73
Λουκόιλ Ακαντέμικ – Πίναρ Καρσίγιακα 74-64
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Ραντνίτσκι 81-68
Μακάμπι Χάιφα – Ρίγα 74-72
ΜΖΤ Σκοπίων – Μπάνβιτ 68-86
Νίμπουργκ – Λε Μαν 69-71
Τσεντεβίτα – Όλντενμπουργκ 64-72
Μπουντούτσνοστ – Νίζνι 88-91 (κ.α. 79-79)
Άσεσοφτ Πλοϊέστι – Ιγκοκέα 84-74
Μπεσίκτας – Μπίσονς 83-74
Άρτλαντ – Τσιμπόνα 101-96
Βιλερμπάν – Βαρέζε 83-80
Βαλένθια – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 91-93
Σαραγόσα – Βόννη 71-60
Οστάνδη – Καντού 77-75.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…