Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

oleksandr riabchuk khimik yuzhne

oleksandr-riabchuk-khimik-yuzhne

Την πέμπτη της νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε η Χιμίκ η οποία συνέτριψε εντός έδρας την Άλμπα Φέχερβαρ με 81-52 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής του Eurocup.

Η ουκρανική ομάδα βρίσκεται πλέον “αγκαλιά” με την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ αντίθετα οι Ούγγροι υπέστησαν την έβδομη ήττα τους στον έκτο όμιλο όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα όταν προηγήθηκαν με 23-16 για την πρώτη περίοδο. Η Χιμίκ “πάτησε γκάζι” κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 26-13 “καθάρισε” την… μπουγάδα έχοντας ως “όπλο” την πολύ πιεστική άμυνα και την ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου (12/30-40%).

Ο Ματ Γκέιτενς με 17 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές την ώρα που ο Ρόναλντς Φρεϊμάνις πρόσθεσε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Γκέργκελι Σομογκάι με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Εύκολα η Ουλμ

Για τον τρίτο όμιλο η Ουλμ επιβλήθηκε εύκολα εντός έδρας της Παρί Λεβαλουά με 56-48 και πέτυχε την έβδομη νίκη της στην διοργάνωση. Η γερμανική ομάδα επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή καθώς πήρε… κεφάλι με 19-8 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν την διαφορά σε ένα κακό ποιοτικά ματς. Πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους ήταν ο Γούιλ Κλάιμπουρν με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ από την Παρί που έπεσε στο 2-6 ξεχώρισε ο ξεχώρισε ο Ντάνιελ Έουινγκ με 18 πόντους.

Διπλό στο τέλος για Σάσσαρι

Δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σάσσαρι η οποία μετά τη Μπιλμπάο έριξε στο… καναβάτσο και τη Σαλόν με 82-80 και ανέβηκε στο 6-2 στον δεύτερο όμιλο. Η ιταλική ομάδα έφτασε στο διπλό και πάλι στο τέλος όπως την περασμένη εβδομάδα ενώ και αυτή την φορά “καθάρισε” ένας… Ντίνερ. Ο Τράβις Ντίνερ (13 πόντοι, 6 ασίστ) με καλάθι στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έβαλε την ομάδα του με το ένα… πόδι στην φάση των “32”. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάλεμπ Γκριν με 19 πόντους. Ήταν η πέμπτη ήττα για τους γηπεδούχους από τους οποίους ο Έι Τζέι Σλότερ (24 πόντοι) ήταν εξαιρετικός.

“Μπαμ” από Σαρλερουά

Για τον ίδιο όμιλο η “κατηφόρα” στο Eurocup δεν φαίνεται να έχει τέλος για τη Μπιλμπάο η οποία υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που έκανε “σεφτέ” σήμερα. Η Σαρλερουά πραγματοποίησε το “μπαμ” και… σόκαρε τους Βάσκους εντός έδρας με 79-73. Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία λεπτά όπου οι Βέλγοι με σερί 6-0 μετέτρεψαν το ισόπαλο 73-73 στο 79-73 με ηγέτη τον Ντέμοντ Μάλετ που έβαλε 19 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν άξιζαν την νίκη ενώ ο Ντάιρις Μπέρτανς (16 πόντοι) προσπάθησε ανεπιτυχώς να αλλάξει την μοίρα τους.

Καταιγιστική η Γκραβελίν

Το έκτο ροζ φύλλο στην διοργάνωση κατέκτησε η Γκραβελίν η οποία διέσυρε εκτός έδρας τη Μονς με 85-53 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου και σε τροχιά πρόκρισης. Η γαλλική ομάδα ήταν καταιγιστική και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να εγείρουν αξιώσεις για την δεύτερη φετινή τους νίκη. Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 21-9 εκτόξευσαν την διαφορά στους 31 πόντους (68-37). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο πόντο για τους νικητές με τους Ουσμάν Καμαρά, Τζον Χόλαντ και Τζούμπι Τζόνσον να πετυχαίνουν από 14 πόντους. Καλύτερος παίκτης για τη Μονς ήταν ο Τζέισον Λοβ με 16 πόντους.

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Χιμίκ – Άλμπα Φέχερβαρ 81-52
Ουλμ – Παρί Λεβαλουά 56-48
Σαλόν – Σάσσαρι 80-82
Σαρλερουά – Μπιλμπάο 79-73
Μονς – Γκραβελίν 53-85.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…