Κεντρική Διεθνή Τέταρτη ήττα για Μάλαγα

Τέταρτη ήττα για Μάλαγα

obradoiro malaga

obradoiro-malaga

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου επικράτησε εύκολα εντός έδρας της Μάλαγα με 79-61 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Liga Endesa, ανέβηκε στο 4-7 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα στο πρωτάθλημα για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο TOP-16 της Ευρωλίγκα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια ενώ κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία διψήφια διαφορά (24-14) από το πρώτο δεκάλεπτο. Η Μάλαγα δεν μπήκε ποτέ ουσιαστικά μέσα στο… πνεύμα του αγώνα καθώς “εγκλωβίστηκε” στην άμυνα των παικτών της Ομπραντόιρο. Έτσι μοιραία οι φιλοξενούμενοι δεν κατόρθωσαν να αντιδράσουν.

Ο Αλμπέρτο Κορμπάτσο με 21 πόντους έκανε μεγάλη ζημιά στην Μάλαγα με άξιο συμπαραστάτη τον Μάικ Μούσκαλα (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Ο Ξανθόπουλος πρόσθεσε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 4 ασίστ σε σχεδόν 17 λεπτά συμμετοχής. Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Κάρλος Σουάρεθ με 19 πόντους.

Συντριβή για Βαγιαδολίδ

Την δέκατη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου η οποία συνετρίβη εκτός έδρας από την Τενερίφη με 84-68. Ήταν το έκτο ροζ φύλλο για τους νησιώτες το οποίο ήρθε αρκετά εύκολα αφού οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Ο Σαούλ Μπλάνκο με 23 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 67% (24/36) στα δίποντα ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Τζέισον Ρόου σημείωσε 20 πόντους. Ο Χαριτόπουλος ήταν μέτριος στα 26 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε και τελείωσε το ματς με 4 πόντους (2/10 δίποντα) και 5 ριμπάουντ.

Νίκη με θετικό Γιαννόπουλο

Η Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου έκαμψε την αντίσταση της Μούρθια εντός έδρας με 84-74 και πέτυχε την τέταρτη νίκη της. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 21-13 “καθάρισαν”. Ήταν η έβδομη ήττα για την Μούρθια. Ο Ντάριλ Μονρόε με 22 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τη Μανρέσα ενώ ο Γιαννόπουλος ήταν θετικός και πρόσθεσε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/1 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 22 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Κιμ Τίγιε με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Μανρέσα – Μούρθια 84-74
Τενερίφη – Βαγιαδολίδ 84-68
Ομπραντόιρο – Μάλαγα 79-61
Μπιλμπάο – Λαμποράλ Κούτσα (22/12)
Σαραγόσα – Χιπούσκοα (22/12)
Φουενλαμπράδα – Μπαρτσελόνα (22/12)
Εστουντιάντες – Καχασόλ Σεβίλλη (22/12)
Γκραν Κανάρια – Μπανταλόνα (22/12)
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης (22/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…