Κεντρική Διεθνή Στο τέλος η Πετρολίνα ΑΕΚ

Στο τέλος η Πετρολίνα ΑΕΚ

apoel petrolina aek kipello

apoel-petrolina-aek-kipello

Την όγδοη νίκη της που την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Κύπρου πήρε η Πετρολίνα ΑΕΚ η οποία αν και αγχώθηκε αρκετά εντέλει “λύγισε” εντός έδρας τον Κεραυνό Στροβόλου με 55-53 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τέλος.

Οι πρωταθλητές μπήκαν δυνατά και με “όπλο” την άμυνα προηγήθηκαν με 22-14 για την πρώτη περίοδο. Στην συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο για τα επόμενα δύο δεκάλεπτα ωστόσο στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης παρ’ ολίγον να αλλάξουν όλα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επανέλθουν χάρη σε επιμέρους σκορ 11-5 που πραγματοποίησαν.

Τελικά μία βολή του Μάικολ Χάρισον, 6 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ καθώς στην έσχατη επίθεση οι παίκτες του Κεραυνού έκαναν λάθος. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η αστοχία και των δύο ομάδων στα σουτ εντός πεδιάς, όπως αποτυπώνεται κιόλας από τον δείκτη του σκορ.

Οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 37% (20/54) την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν 31,7% (19/60). Επίσης έγιναν συνολικά 30 λάθη. Ο Κιθ Γκάμπριελ (15 πόντοι) και ο Τάιλερ Λέιζερ (15 πόντοι) ήταν οι “αιχμές του δόρατος” για τους νικητές. Στον  αντίποδα ο Ζουρντάν Ντε Μιουνκ ήταν ο καλύτερος παίκτης για το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Εύκολο διπλό για ΕΘΑ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΕΘΑ Έγκωμης επιβλήθηκε εκτός έδρας της Πρωτέας ΑΕΛ με 78-63 και κατέκτησε το δεύτερο φετινό ροζ φύλλο. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πρόσφατα για το Κύπελλο με τον ίδιο νικητή. Άλλωστε η ΑΕΛ έχει αρκετά προβλήματα και ακόμα δεν έχει κάνει “σεφτέ”.

Κατά τα άλλα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο εύκολο διπλό χάρη στην κυριαρχία τους στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 48-27). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ΕΘΑ με πρώτο “βιολί” τον Λαμάρκους Ριντ (17 πόντοι, 13 ριμπάουντ) ενώ ο Δημήτρης Αριστοτέλους πρόσθεσε 13 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πάβελ Ενγκλίσκι με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Πρωτέας ΑΕΛ – ΕΘΑ Έγκωμης 63-78
Πετρολίνα ΑΕΚ – Κεραυνός Στροβόλου 55-53
Forex Time Απόλλων – ΑΠΟΕΛ (23/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…