Κεντρική Διεθνή Στο “νήμα” η Βαλένθια

Στο “νήμα” η Βαλένθια

valencia murcia

valencia-murcia

Στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Liga Endesa παρέμεινε η Βαλένθια η οποία ζορίστηκε αρκετά αλλά επιβλήθηκε εντός έδρας της Μούρθια με 88-86 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 33-15 προηγήθηκαν με 53-35 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν “κατέθεσαν” τα… όπλα αντίθετα ήταν καλύτεροι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Έτσι η αναμέτρηση μετατράπηκε σε ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις “νυχτερίδες” να έχουν μία διαφορά 4 πόντων (83-79) με την είσοδο στο έσχατο λεπτό του ματς.

Ένα τρίποντο του Σκοτ Γουντ (13 πόντοι) έφερε την Μούρθια σε… απόσταση αναπνοής (87-86) πριν ο Σαμ Βαν Ρόσομ με μία ελεύθερη βολή δώσει το ροζ φύλλο στην ομάδα του, έστω και στο “νήμα”. Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές που είχαν 12/26 τρίποντα (46%) ενώ από τους ηττημένους που έπεσαν στο 4-6 ξεχώρισε ο Αουγκούστο Λίμα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Μεγάλη “ανάσα” για Μπιλμπάο

Ο “εφιάλτης” του υποβιβασμού αρχίζει και απομακρύνεται σιγά-σιγά από την Μπιλμπάο η οποία πανηγύρισε την τέταρτη φετινή της νίκη αφού έκαμψε την αντίσταση της Καχασόλ Σεβίλλης με 75-72. Οι Βάσκοι έκαναν ένα πολύ αποτελεσματικό τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 23-15), πήραν… κεφάλι με 58-53 και στο τέλος με ηγέτη τον Άλεξ Μουμπρού (19 πόντοι) έφυγαν με το διπλό. Στον αντίποδα ήταν η έκτη ήττα για την Καχασόλ που είχε ως καλύτερο παίκτη τον Χοάν Σάστρε (14 πόντοι).

Σπουδαίο διπλό για Τενερίφη

Η Τενερίφη κατάφερε να “αλώσει” την Μαδρίτη καθώς επικράτησε της Εστουντιάντες με 88-85 και ανέβηκε στο 5-5. Οι νησιώτες πραγματοποίησαν καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο όταν με επιμέρους σκορ 48-36 έβαλαν τις βάσεις για το σπουδαίο διπλό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά παρόλο που μείωσαν την διαφορά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους φιλοξενούμενους ενώ πολύ καλός για τους “φοιτητές” ήταν ο Ντέγιαν Ιβάνοφ με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τρίτη ήττα για Μάλαγα

Η Μάλαγα “λύγισε” εκτός έδρας από την Χιπούσκοα με 69-61 και υπέστη την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η Χιπούσκοα κατέκτησε το πέμπτο φετινό ροζ φύλλο. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 25-17 βρήκαν τις λύσεις και δεν επέτρεψαν στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκα να σκέφτεται το διπλό. Ο Νταβίντ Ντόμπλας με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους διασώθηκε ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 19 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Εστουντιάντες – Τενερίφη 85-88
Καχασόλ Σεβίλλη – Μπιλμπάο 72-75
Βαλένθια – Μούρθια 88-86
Χιπούσκοα – Μάλαγα 69-61
Γκραν Κανάρια – Σαραγόσα (15/12)
Ρεάλ Μαδρίτης – Ομπραντόιρο (15/12)
Μπανταλόνα – Λαμποράλ Κούτσα (15/12)
Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ (15/12)
Φουενλαμπράδα – Μανρέσα (15/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…