Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Στον αστερισμό του Μίροτιτς

Στον αστερισμό του Μίροτιτς

mirotic

mirotic

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας αποτελεί πλέον παρελθόν. Από σήμερα κιόλας οι 16 ομάδες, που πέρασαν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προετοιμάζονται για τις δύσκολες αναμετρήσεις που έπονται τον Ιανουάριο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αναμφίβολα η ομάδα που εντυπωσίασε περισσότερο με τις εμφανίσεις της στην πρώτη φάση των ομίλων, τερματίζοντας εύκολα στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου με ρεκόρ 10-0. Ο προπονητής των μαδριλένων, Πάμπλο Λάσο, έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του ένα από τα καλύτερα πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη.

Ο λόγος για το Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα. Ο 22χρονος Μαυροβούνιος άσσος (με ισπανικό διαβατήριο) αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου, συγκεντρώνοντας 20,5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας.

Πιο συγκεκριμένα ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης σε 10 αγώνες πέτυχε 152 πόντους (31/50 δίποντα, 18/28 τρίποντα, 36/42 βολές), κατέβασε 51 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ, ενώ είχε 11 κλεψίματα και 11 κοψίματα.

Δεύτερος στη σχετική κατηγορία αναδείχθηκε ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς της Μπουντιβέλνικ με 19, 5 βαθμούς, ενώ τρίτος ο πολυσυζητημένος τον τελευταίο καιρό και μάλλον κάτοικος Μιλάνου, Ντάνιελ Χάκετ, με 19,4 βαθμούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…