Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ραντεβού στην Κρήτη

Ραντεβού στην Κρήτη

vasilakopoulos

vasilakopoulos

Ευρωμπάσκετ Νέων 2014 (7-20/6 σίγουρα), Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών (9/2/14 εν αναμονή) και Μουντομπάσκετ Εφήβων (2015 πίστη). Για αυτά τα τρία θέματα επισκέφτηκε την Κρήτη και παραχώρησε συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ μίλησε με αφορμή τις σημαντικές διοργανώσεις που θα γίνουν (Ευρομπάσκετ Νέων), θα παρθεί η τελική απόφαση –μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ τις επόμενες μέρες- (Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών) και θα ήθελαν (ΕΟΚ) να πραγματοποιηθεί (Μουντομπάσκετ Εφήβων). Και όλα αυτά στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν έχω πάψει ποτέ να θέλω να είμαι κοντά στην Κρήτη. Το νησί διαθέτει ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Για αυτό και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα της Ένωσης. Έχω μείνει κατάπληκτος από το γήπεδο που είναι ένα παλάτι και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μια μεγάλη διοργάνωση.

Δεν κάνουμε εμείς χάρη, εσείς μας κάνετε και μας υποχρεώνεται να σκεφτόμαστε το Ηράκλειο και την Κρήτη. Βρήκαμε ανταπόκριση και από όλους τους τοπικούς φορείς και για αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Πήραμε το πανευρωπαϊκό κάτω των 20 ετών που είναι πολύ μεγάλο το επίπεδό της, με παίκτες οι οποίοι παίζουν και στις μεγάλες Εθνικές.

Οι αγώνες είναι ίσως και καλύτεροι από αυτούς των ανδρών. Η εθνική μας θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα έχουμε σπουδαία παρουσία εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως έχει κάνει και σε άλλες διοργανώσεις.

Του χρόνου έχουμε και το παγκόσμιο κάτω των 19, είμαστε υποψήφιοι, ήρθε και ο Κοτλέμπα και είδε τις εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι θα πάρουμε και αυτή τη διοργάνωση. Αν τους πάρουμε θα έχουμε αγώνες σε όλους τους νομούς του νησιού, καθώς θέλουμε να βοηθήσουμε το μπάσκετ και στα άλλα μέρη της Κρήτης“.

Ερωτηθείς για το αν η Εθνική μας ομάδα θα πάρει wild card στο Παγκόσμιο, σχολίασε: “Για εμένα είναι κομβικό σημείο για το μέλλον της Εθνικής και στο αγωνιστικό κομμάτι το αν θα πάμε στο παγκόσμιο, καθώς θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα που θα απασχολήσουν όλα τα θέματα της Εθνικής. Η απόφαση θα παρθεί την 1η Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, είμαστε σε καλό δρόμο, παραμένουμε στο κέντρο των εξελίξεων.

Θα ήμουν βέβαιος ότι θα παίρναμε την wild card, αλλά υπάρχει ένας όρος που μιλά για κάποια δωρεά στο ίδρυμα της FIBA, κάτι που είναι σαν εξαγορά. Αν πάει κάποιος και κάνει μεγάλη δωρεά, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και για οικονομικούς λόγους και για λόγους ηθικών αξιών. Είμαι πάντως αισιόδοξος. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή και του προπονητή”.

Πηγή: creteplus.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…