Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Ίκαρος 77-61

Παναθηναϊκός – Ίκαρος 77-61

jankovic ikaros oaka

jankovic-ikaros-oaka

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός “πάτησε το γκάζι” στην επανάληψη και παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες “καθάρισε” τον Ίκαρο Χαλκίδας με 77-61 στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” δεν έδειξαν πολλή… διάθεση στο πρώτο μισό του αγώνα δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρίσκονται κοντά στο σκορ, στο δεύτερο μέρος, όμως, “πάτησαν το γκάζι”, ξέφυγαν στο σκορ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής.

Με το μυαλό… στην Ευρωλίγκα φαίνεται πως ήταν ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο αφού παρουσίασε έλλειψη συγκέντρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι “πράσινοι” υιοθέτησαν ένα χαμηλό τέμπο στον αγώνα που δεν τους ευνόησε αφού επέτρεψε στον Ίκαρο Χαλκίδας να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει παραμένοντας κοντά στο σκορ (14-11 στο 10’).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έδειξε να αγχώνεται, πάντως, αφού χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα σχήματα που δύσκολα θα δούμε σε πιο… δύσκολο παιχνίδι, όπως αυτό με τον Αποστολίδη στο ρόλο του πόιντ γκαρντ. Οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν σε επαφή με το τριφύλλι, αλλά πέραν τούτου δεν είχαν να επιδείξουν κάτι παραπάνω (30-24 στο 20’).

Στην τρίτη περίοδο, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα, κάτι στο οποίο συνέβαλε η ευστοχία του Φώτση από την περιφέρεια. Ο “Μπάτμαν” σκόραρε κατά ριπάς δίνοντας μία έξτρα επιθετική λύση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προϊόντος του χρόνου ξεμάκρυνε στο σκορ.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έχασαν για λίγο τη συγκέντρωσή τους, κι έτσι είδαν τους “πράσινους” να μετατρέπουν το +3 (33-30) του 23ου λεπτού σε +21 (54-33) στο 28ο λεπτό.

Κάπου εκεί μπήκε (και τυπικά πλέον) τέλος στην υπόθεση “νίκη” για το τριφύλλι, δίνοντας την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Χαραλαμπόπουλο. Ο νεαρός φόργουορντ των νταμπλούχων Ελλάδος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο δείχνοντας καλά στοιχεία (όπως συνέβη και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα), την ίδια ώρα που ο Άρης Λυκογιάννης χρησιμοποίησε τους Τολιόπουλο και Μπέμπη.

Το τελικό 77-61 θα ξεχαστεί μάλλον γρήγορα αφού το παιχνίδι δεν προσέφερε κάτι αναπάντεχο στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ή αυτούς που το είδαν από την τηλεόραση. Αν υπάρχει ένας λόγος να θυμόμαστε τον αγώνα, αυτός είναι αρνητικός και έχει να κάνει με το σοβαρό τραυματισμό του Παπανικολόπουλου.

Διαιτητές: Γεωργιάδης – Σταματόπουλος – Μπλέτσας.
Τα δεκάλεπτα: 14-11, 30-24, 59-39, 77-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 2, Μπατίστ, Φώτσης 17 (4), Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 12, Μαυροκεδαλίδης 11, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ, Γιάνκοβιτς 10 (2), Αποστολίδης 3 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Λυκογιάννης): Γκόβενς 16 (2), Παπανικολόπουλος, Μανωλόπουλος 17 (3), Γκαγκαλούδης 11 (2), Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 14, Μπέμπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…