Κεντρική Διεθνή Πήρε το ντέρμπι η Μπιλμπάο

Πήρε το ντέρμπι η Μπιλμπάο

bilbao laboral

bilbao-laboral-kutxa

Η Μπιλμπάο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Βασκονίας αφού κέρδισε εντός έδρας τη Λαμποράλ Κούτσα με 96-92 σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στην παράταση.

Πλέον οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 5-6 ύστερα από το πέρας της 11ης αγωνιστικής της Liga Endesa. Κατά τα άλλα το συγκρότημα του Ράφα Πουέγιο πήρε το ροζ φύλλο στο “νήμα” καθώς στο έξτρα πεντάλεπτο βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην σημαντική νίκη. Ο Λαμόντ Χάμιλτον ήταν αυτός που οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση (80-80) αλλά εκεί οι γηπεδούχοι με δύο ελεύθερες βολές του Άλεξ Ερβέλ ανέβασαν την διαφορά στους 4 πόντους (94-90) ενώ απέμεναν 15 δευτερόλεπτα για την λήξη.

Ο Ντάιρις Μπέρτανς με 23 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για την αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο του Eurocup. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Άλεξ Ερβέλ (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Χέρμαν Γκάμπριελ (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ). Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο TOP-16 της Ευρωλίγκα ήταν ο Αντρές Νοτσιόνι με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Όγδοη νίκη για Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα “λύγισε” εκτός έδρας τη Φουενλαμπράδα με 77-73 και σημείωσε την όγδοη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ στο 34’ ήταν μπροστά με 13 πόντους διαφορά (64-51). Οι γηπεδούχοι απάντησαν και μείωσαν σε 64-61 με σερί 10-0. Εντέλει οι “μπλαουγκράνα” δεν “καρδιοχτύπησαν” περισσότερο και έφυγαν με το διπλό.

Σπουδαία εμφάνιση για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα πραγματοποίησε ο Τζέικομπ Πούλεν (24 πόντοι). Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε σχεόν 26 λεπτά συμμετοχής. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 4-7 δεν έφτανε ο Άντι Πάνκο που σημείωσε 25 πόντους.

Στην παράταση η Γκραν Κανάρια

Στο δεύτερο ματς της σημερινής μέρας που κρίθηκε στην παράταση η Γκραν Κανάρια επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπανταλόνα με 89-82 και ισοβαθμεί με την Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ένα καλάθι του Μπραντ Νιούλεϊ (17 πόντοι), δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, διαμόρφωσε το 73-73 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 7 πόντους (85-78) και κράτησαν αυτή την διαφορά. Πρώτος σκόρερ για του νησιώτες ήταν ο Μπεν Χάνσμπρο με 22 πόντους ενώ ο Ντεβόε Τζόσεφ έβαλε 14 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Καταιγιστική η Χιπούσκοα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χιπούσκοα συνέτριψε εκτός έδρας την Σαραγόσα με 92-67 και ανέβηκε στο 6-5. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο όπου έκαναν επιμέρους σκορ 53-29 με “όπλο” την εντυπωσιακή ευστοχία τους στα σουτ τριών πόντων (15/33-45%). Πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με πρώτο σκόρερ τον Τσαρλς Ράμσντελ (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Από τους γηπεδούχους διασώθηκε ο Τζόσεφ Τζόουνς με 21 πόντους.

“Καθάρισε” με ανατροπή η Καχασόλ

Η Καχασόλ Σεβίλλη “απέδρασε” από την Μαδρίτη, έκαμψε την αντίσταση της Εστουντιάντες με 61-54 και πανηγύρισε την πέμπτη φετινή της νίκη. Αντίθετα οι “φοιτητές” παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα αφού πρώτα έκαναν μία “επική” ανατροπή από το -12 (37-25) του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη δέχτηκαν μόλις 5 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλαν τις βάσεις για το διπλό με “αιχμή του δόρατος” τον Μάρκος Μάτα (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Ο Ούρος Σλόκαρ (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων που τελείωσε τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής μέρας:
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης (20:15).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…