Κεντρική Διεθνή Πήρε το ντέρμπι η Κρκα

Πήρε το ντέρμπι η Κρκα

cedevita krka

cedevita_krka

Η Κρκα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο σλοβενικό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Αδριατικής λίγκας καθώς έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπιας Λιουμπλιάνας εντός έδρας με 67-63.

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στην παράταση. Ήταν το πέμπτο ροζ φύλλο για τους γηπεδούχους ενώ οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 3-9. Ο Γιάκοφ Βλάντοβιτς της Ολίμπια ήταν αυτός που με τρίποντο διαμόρφωσε το 57-57 και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο η Κρκα προηγήθηκε με 63-60 και παρέμεινε σε θέση… οδηγού μέχρι το τέλος.

Ο Έντο Μούριτς με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές την ώρα που ο Σάνι Μπετσίροβιτς (7 πόντοι) έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Κρκα. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Σάσου Σάλιν με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Κατά τα άλλα “χαμός” γίνεται για την δεύτερη θέση στην βαθμολογία καθώς η Ιγκοκέα “λύγισε” εντός έδρας την Τσεντεβίτα με 96-89 στην παράταση με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν πλέον με ρεκόρ 8-4. Εκεί όμως βρίσκεται και η Τσιμπόνα μετά την εντός έδρας νίκη της επί της Σιρόκι (91-80).

Η Ιγκοκέα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με “αιχμή του δόρατος” τον  Μπράνκο Τζόροβιτς (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ) έκανε επιμέρους σκορ 16-9 στο έξτρα πεντάλεπτο και “καθάρισε”. Την ίδια ώρα η Τσιμπόνα έριξε στο… καναβάτσο την Σιρόκι χάρη στο εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 22-10). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάριλ Στρόμπερι με 26 πόντους.

Όσον αφορά στην αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο του Eurocup, την Ραντνίτσκι, η σερβική ομάδα γνώρισε την όγδοη ήττα της στην λίγκα αφού “υπέκυψε” στην ανωτερότητα της Ζαντάρ (89-76). Ο Μάρκο Σούταλο με 22 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους. Από τους φιλοξενούμενους δεν έφτανε ο Σάβα Λέσιτς (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Τέλος η Μέγκα Βιζούρα με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 29-22) κέρδισε εντός έδρας τη Σζολνόκι με 95-89 και ανέβηκε στο 6-6.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Ιγκοκέα – Τσεντεβίτα 96-89 (κ.α. 80-80)
Τσιμπόνα – Σιρόκι 91-80
Κρκα – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 67-63 (κ.α. 57-57)
Ζαντάρ – Ραντνίτσκι 89-76
Μέγκα Βιζούρα – Σζολνόκι 95-89
ΜΖΤ Σκοπίων – Ερυθρός Αστέρας (15/12)
Παρτιζάν – Μπουντούτσνοστ (15/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…