Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Σιένα 78-73 (vid)

Ολυμπιακός – Σιένα 78-73 (vid)

olympiakos siena

olympiakos-siena

Αρνείται να χάσει”, “πολύ σκληρός για να… πεθάνει”, “ούτε τώρα”.
Είναι κάποια από τα κλισέ που ταιριάζουν όμως απόλυτα με τον φετινό Ολυμπιακό, που βρέθηκε για μια ακόμα φορά κοντά στην πρώτη του ήττα, αλλά και πάλι έκανε την ανατροπή. Παρότι η Σιένα έπαιξε για 30 λεπτά καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα, έφυγε από το ΣΕΦ -πιθανότατα από τη διοργάνωση- με σκυμμένο το κεφάλι.

Και αυτό, διότι ενώ ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερο του παιχνίδι σε επίθεση και άμυνα για 30 λεπτά, χρειάστηκαν μία περίοδο οι Περπέρογλου και Σπανούλης για να γίνει το περίφημο….black jack, ή αλλιώς το “21 στα 21” στις νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Εμφανώς επηρεασμένος από το άδειο γήπεδο αλλά και την έλλειψη κινήτρου μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Σε αντίθεση με τη Σιένα που είχε ενδιαφέρον και το έδειξε κάνοντας τα βασικά. Αυτά την βοήθησαν να προηγηθεί με 13-9 στο 7΄, έχοντας επιθετική πολυφωνία. Οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι σε δίποντα και τρίποντα (4/16 στο 1ο δεκάλεπτο και 7/27 στο ημίχρονο) και παρότι ήλεγχαν τα ριμπάουντ, δεν μπορούσαν να πάρουν σκορ από το transition.

Τους έλλειπε επίσης η δημιουργία και έκαναν αρκετά λάθη κόντρα στις ματς απ “ζώνες” του Κρέσπι. Παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις πιάστηκαν…. κοιμώμενοι στην άμυνα, αφού ο μόνος συγκεντρωμένος και στα δύο μέρη του παρκέ ήταν ο Ντάνστον. Στην αρχή της 2ης περιόδου η εικόνα διαφοροποιήθηκε κάπως, η άμυνα “έσφιξε”, τα σουτ μπήκαν, οι αιφνιδιασμοί βγήκαν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 20-19 στο 12΄ με πρωταγωνιστή τον Πέτγουεϊ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η επιθετική λειτουργία μπλόκαρε ξανά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν και αμυντικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η Σιένα να εκμεταλλεύεται τις δεύτερες ευκαιρίες και να προηγείται 26-23, 4’20” πριν το ημίχρονο, με πρωταγωνιστές τους Ρες και Νέλσον.

Γκριν και Κάρτερ δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέχιζε να είναι άστοχος ακόμα και στις βολές, με αποτέλεσμα 1’39” πριν την ανάπαυλα οι Ιταλοί να ξεφύγουν με επτά (32-25) και έντεκα πόντους με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, που ήταν με διαφορά το χειρότερο φετινό των “ερυθρόλευκων”.

Ίδια και απαράλλακτη παρέμεινε η εικόνα και στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, ήταν τραγικός στα τρίποντα, δεν έβρισκε ρυθμό και είχε ελάχιστες καλές συνεργασίες με αποτέλεσμα η Σιένα να προηγηθεί με 47-33 στο 25′. Ρες και Κάρτερ συνέχιζαν να κάνουν άνω – κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, που είχε ως μοναδικό “λάφυρο”, την φθορά των αντιπάλων με φάουλ.

Παρόλα αυτά, ήταν ελάχιστε οι φορές που οι παίκτες του Μπαρτζώκα ευστοχούσαν σε “ζευγάρι” βολών, με αποτέλεσμα η Σιένα να μπει στη τελευταία περίοδο με +11, έχοντας τον Γκριν σε εξαιρετική κατάσταση. Η είσοδος του Περπέρογλου βοήθησε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε επίθεση και άμυνα, όμως η Σιένα διατηρούσε σταθερά προβάδισμα (55-64 στο 34΄).

Με δύο σερί τρίποντα από ΣπανούληΠερπέρογλου, ο Ολυμπιακός μείωσε στους πέντε (61-66, 4’30” πριν το τέλος). Ο Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τρία γκαρντ, Σπανούλη, ΣλούκαΛο και τον Περπέρογλου στο “4”, με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετική κυκλοφορία απέναντι στη “ζώνη” και να βρίσκει λύσεις για την ανατροπή. 3’14” πριν το τέλος, ο Ντάντσον κέρδισε αντιαθλητικό, ο Λοτζέσκι που τον αντικατέστησε λόγω τραυματισμού ευστόχησε στις βολές, ο Σπανούλης σε άλλη μία στην επίθεση που ακολούθησε και η διαφορά μειώθηκε στους τέσσερις (66-70).

Ο εξωπραγματικός Περπέρογλου, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο Μόναχο και με νέο τρίποντο μείωσε σε 72-71 ενάμισι πριν το τέλος. Η Σιένα αστόχησε στη συνέχεια σε μία βολή με την Γκριν, ο Σπανούλης με μεγάλο τρίποντο 74-73, 58” πριν το τέλος έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ελληνική ομάδα και πλέον η ανατροπή είχε γίνε. Στην επόμενη επίθεση ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε δίποντο και μαζί με ένα δικό του “ζευγάρι” βολών, διαμόρφωσε το τελικό 78-73, που επήλθε με σερί 7-0 και επί μέρους σκορ στην 4η περίοδο 32-16…

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-36, 46-57, 78-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1) , Λο 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 16 (2), Περπέρογλου 18 (4), Παπαπέτρου, Σλούκας 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Λοτζέσκι 10.
ΣΙΕΝΑ (Κρέσπι): Βιτζιάνο 4, Χάντερ 6, Κούνρο 4, Ρότσεστι 3, Κάρτερ 10, Ρες 10 (1), Όρτνερ, Νέλσον 9, Όντομ, Γκριν 28 (3).

*O Ντάνιελ Χάκετ δεν αγωνίστηκε παρότι έκανε ζέσταμα, καθώς όπως ενημέρωσε η διοίκηση της Σιένα δέκα λεπτά πριν το τζάμπολ, αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Το αν λέει αλήθεια και δεν έχει ήδη παραχωρηθεί, θα το δείξει η ιστορία…

** Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ σε αγώνα Ευρωλίγκας μετά από 20 χρόνια και τη περίοδο 1993-94, όπου αγωνίστηκε κόντρα στη Μπένετον Τρεβίζο σε άδειες εξέδρες λόγω εισβολής για πανηγύρια των οπαδών του μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…