Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

sakota varese

sakota-varese

Η πρώτη φάση του Eurocup ολοκληρώθηκε και οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση κάνουν ήδη τον σχεδιασμό τους για τους “32” ενώ οι υπόλοιπες αφοσιώνονται στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Ομοίως και οι Έλληνες που συμμετείχαν φέτος στην διοργάνωση, κάποιοι θα συνεχίσουν την πορεία τους την ώρα που οι άλλοι θα κοιτάξουν πλέον να βοηθήσουν τις ομάδες τους να πετύχουν τους στόχους τους στα πρωταθλήματα. Ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Δημήτρης Βεργίνης θα στρέφουν την προσοχή τους μόνο στους αγώνες σε Ιταλία και Βουλγαρία αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Ζήσης, ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας θα προσπαθήσουν να βάλουν το… λιθαράκι τους να παραμείνει η Ούνικς Καζάν αήττητη στην διοργάνωση με την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη να κοιτάζει για πιο ψηλά πλέον. Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ και στον Πανιώνιο μόνο οι “κυανέρυθροι” παρέτειναν την συμμετοχής τους και στους “32”. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών σε αυτή την τελευταία αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Eurocup.

Η Ούνικς Καζάν “άλωσε” τα Σκόπια (88-62) με τους συμπατριώτες μας να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους. Ο Ζήσης έμεινε άποντος (0/2 βολές, 0/1 δίποντα) και είχε 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 17 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Καϊμακόγλου έπαιξε 10 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα και τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους (2/2 βολές, 2/2 δίποντα) και 1 ριμπάουντ.

Ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε 11 πόντους (3/4 βολές, 4/6 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε σχεδόν 18 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Για τον ίδιο όμιλο, τον έβδομο, η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη πήρε το τρίτο εισιτήριο για την επόμενη φάση και ας ηττήθηκε από την Ρίγα εκτός έδρας (91-77). Τουλάχιστον η ομάδα του κράτησε την διαφορά των 19 πόντων από τον πρώτο μεταξύ του αγώνα.

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη ολοκλήρωσε την διοργάνωση με ρεκόρ 4-6 έπειτα από τη επικράτησήτης εντός έδρας επί της Άσεσοφτ Πλοϊέστι. Ο 26χρονος γκαρντ πέτυχε 8 πόντους (1/2 βολές, 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 2 λάθη και 2 κλεψίματα ενώ αγωνίστηκε 33 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.

Τέλος η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση καθώς «απέδρασε» από την Γερμανία με το διπλό επί της Ουλμ. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εξαιρετικός και σε 23 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα συμμετοχής τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους (3/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…