Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

kaimakoglou unics lokomotiv

kaimakoglou-unics-lokomotiv

Η 9η αγωνιστική του Eurocup ανήκει στο παρελθόν και απομένει πλέον μία… ακόμα ούτως ώστε να καθοριστεί πλήρως ο “χάρτης” με τις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο και η μοναδική αήττητη ομάδα είναι η Ούνικς Καζάν του Νίκου Ζήση, του Κώστα Καϊμακόγλου και του Ίαν Βουγιούκα. Οι υπόλοιποι Έλληνες που συμμετέχουν στο φετινό Eurocup άφησαν την… σφραγίδα τους και σε αυτή την αγωνιστική όπου χαμογέλασε μόνο ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αν εξαιρεθούν βέβαια οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιώνιου όπου τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, κατά τα άλλα ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Δημήτρη Βεργίνης αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένων των Ελλήνων παικτών και προπονητών στην 9η “στροφή” της διοργάνωσης.

Η Ούνικς Καζάν είναι το “αφεντικό” όχι μόνο του ομίλου της αλλά και ολόκληρου του Eurocup ως η μόνη ομάδα με το “απόλυτο”. Όσο για την ελληνική “τριάδα”, έβαλε για ακόμα μία φορά έντονα την… υπογραφή της. Ο Ζήσης τελείωσε το ματς με τη Ρίγα έχοντας 7 πόντους (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 19 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Καϊμακόγλου έπαιξε για 14 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 7 πόντους (1/2 βολές, 2/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Ο Ίαν Βουγιούκας πάτησε παρκέ για 23 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και πέτυχε 14 πόντους (4/8 βολές, 5/6 δίποντα), “μάζεψε” 2 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε 1 κλέψιμο. Η νίκη αυτή της Ούνικς ωφέλησε την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη η οποία κέρδισε εύκολα την Μακάμπι Χάιφα και πλέον την άλλη εβδομάδα ταξιδεύει στην Ρίγα έχοντας πλεονέκτημα μίας νίκης και μίας… διαφοράς 19 πόντων.

Η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη και του Δημήτρη Βεργίνη γνώρισε την έκτη της ήττα στον πέμπτο όμιλο, “λύγισε” εκτός έδρας από την Ιγκοκέα (74-61) και έμεινε εκτός… νυμφώνος για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο 26χρονος γκαρντ ήταν θετικός και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 26 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Τέλος η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα υπέστη την συντριβή εντός έδρας από την Βαλένθια (94-62) και έπεσε στο 1-8 στον τρίτο όμιλο. Ο 27χρονος φόργουορντ ήταν διψήφιος αφού σημείωσε 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα) και έκανε 2 λάθη σε 24 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…