Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπάγερν – ΟΣΦΠ 103-105 (vid)

Μπάγερν – ΟΣΦΠ 103-105 (vid)

1115794

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAYERN MUNICH - OLYMPIAKOS

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη και άκρως θεαματικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε το “οκτώ στα οκτώ” στην Ευρωλίγκα και το 19-0 σε όλες τις διοργανώσεις, νικώντας τη Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 105-103 για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Κορυφαίοι Περπέργολου και Σπανούλης, που έπαιξαν και για τους απόντες Πρίντεζη και Μπέγκιτς.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή και ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε άριστα. Προηγήθηκε 10-6 με τρία τρίποντα από Λοτζέσκι, Μάντζαρη και Σπανούλη και 18-13 στο 6΄με τον Λαρισαίο γκαρντ να είναι εξαιρετικός εκτελεστικά, αλλά και δημιουργικά, αξιοποιώντας πλήρως τον Ντάνστον. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, παρουσίαζαν το σύνηθες πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ (6 επιθετικά η Μπάγερν στο 1ο δεκάλεπτο), αλλά οι βαυαροί δεν τα εκμεταλλευόταν στο έπακρο.

Τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (10/14) συνεχίστηκαν μέχρι τέλους της πρώτης περιόδου, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να την ολοκληρώσει προηγούμενη με 6 πόντους. Στη δεύτερη, ντεμπούτο με τα “ερυθρόλευκα”, αλλά και στην Ευρωλίγκα έκανε ο Καββαδάς που μπήκε 8΄43΄΄ πριν το τέλος της. Και τι ντεμπούτο… Με έξι πόντους σε ισάριθμα λεπτά, επιθετικά ριμπάουντ και.. τσαγανό που ταίριαζε σε ώριμο παίκτη.

Η Μπάγερν για ένα μικρό διάστημα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια που επέφερε στην άμυνα η είσοδος των νεαρών παικτών (Αγραβάνης-Καββαδάς) και με επί μέρους 10-2 στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου, προηγήθηκε για πρώτη φορά 32-30 στο 13΄ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάφαρτζικ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 5-0, καθώς εκτός από τον Καββαδά, βοήθησαν επιθετικά οι Σλούκας, Περπέρογλου και Πέτγουεϊ.

Η δημιουργία του Ολυμπιακού και η αποφυγή των λαθών, του έδωσαν προβάδισμα 48-42 στο 17΄. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα “διάβαζε” καλά την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, κόντρα βέβαια σε μία επιεικώς απρόσεκτη άμυνα. Η… ραψωδία των επιθέσεων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Σπανούλης με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα, διαμόρφωσε το 50-59 της ανάπαυλας, με τις δύο ομάδες εκτός από 109 πόντους συνολικά, να έχουν από δεκατρείς ασίστ και ελάχιστα για το γρήγορο του ρυθμού λάθη.

Από την έναρξη της τρίτης περιόδου και έπειτα και ενώ ο ρυθμός συνέχισε να είναι φρενήρης, πράγμα που βόλευε θεωρητικά αλλά και πρακτικά όπως αποδείχθηκε τη Μπάγερν, ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του. Με καταιγισμό τριπόντων, τους Μπράιαντ και Ντιλέινι να κάνουν άνω-κάτω την άμυνα των “ερυθρόλευκων”, η ομάδα του Πέσιτς προηγήθηκε 72-69 στο 26΄ και έδειχνε να ελέγχει πλέον την κατάσταση, σε ένα ματς που ήταν πραγματική απόλαυση για τον θεατή.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα όμως, παρόλο που συνέχιζαν να χάνουν αμυντικά ριμπάουντ, αντέδρασαν για μία ακόμα φορά άμεσα και με τον Περπέρογλου να βάζει συνεχόμενα καλάθια βοηθώντας τον εκπληκτικό Σπανουλη, προηγήθηκε με επί μέρους 9-2, 78-74, δυόμισι λεπτά πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η έναρξή του, άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος με σουτ αλλά και τελειώματα αιφνιδιασμών έπειτα από καλές άμυνες και κλέψιμο, έφερε τον Ολυμπιακό ξανά στο +9 (88-79), οκτώ λεπτά πριν το τέλος.

Ο Περπέρογλου συνέχιζε να θυμάται και να …βελτιώνει τις εμφανίσεις του στο Final Four του Λονδίνου, ο Σπανούλης “απαντούσε” όποτε η γερμανική ομάδα επιχειρούσε να πλησιάσει και οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν 96-89 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Παρότι οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτή τη διαφορά, η Μπάγερν δεν το έβαλε κάτω.

Με μεγάλα σουτ από Ντιλέινι και Σάφαρτζικ έφτασε το παιχνίδι στον πόντο. 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφάρισε σε 102-102, έκανε φάουλ στον Ντάνστον για να έχει τη τελευταία κατοχή –είχε προηγηθεί ίδια απόφαση του Μπαρτζώκα με 2/2 βολές του Ντιλέινι-, ο Αμερικανός σέντερ ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά ο Περπέρογλου ήταν και πάλι εκεί.

Με επιθετικό ριμπάουντ κέρδισε φάουλ, ευστόχησε και στις δύο βολές και έφερε τους “ερυθρόλευκους” στο +3. Στη τελευταία επίθεση της γηπεδούχου, ο Σλούκας έκανε φάουλ στον Ντιλέινι, εκείνος ευστόχησε στη πρώτη και αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη, ο Τόμπσον πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, πάσαρε στον Σάφαρτζικ ο οποίος ξεμαρκάριστος αστόχησε σε τρίποντο νίκης και ο Ολυμπιακός έφυγε με το ροζ φύλλο και από το Μόναχο.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 50-59, 77-80, 103-105.
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Ταουρίνο, Ζάστσουκ.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): Τράουτμαν 6, Χάμαν, Σάφαρτσικ 21 (5), Τόμπσον 7, Στάιγκερ 9 (3), Μπέντσινγκ 5 (1), Ντιλέινι 22 (3), Σάβοβιτς 11, Τέιλορ 6 (1), Μπράιαντ 16 (2).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Λο 8, Ντάνστον 13, Σπανούλης 24 (4), Περπέρογλου 25 (3), Σλούκας 11 (3), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2), Καββαδάς 6, Λοτζέσκι 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …