Κεντρική Διεθνή Μοναξιά για Σιένα

Μοναξιά για Σιένα

sassari siena

sassari-siena

Η μεγάλη κερδισμένη της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ιταλίας ήταν αναμφίβολα η Σιένα η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σάσσαρι με 62-60 και ταυτόχρονα με την ήττα της Μπρίντιζι έμεινε μόνη της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Serie A.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς που χαρακτηρίστηκε από τις πιεστικές άμυνες οι πρωταθλητές κατάφεραν στο “νήμα’ να κατακτήσουν το ένατο φετινό ροζ φύλλο απέναντι σε μία ομάδα με την οποία ήταν ισόβαθμοι. Δύο ελεύθερες βολές του Ντέιβιντ Κούρνοχ, δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, έδωσαν την δυνατότητα στην Σιένα να φύγει με το διπλό. Ο Τζος Κάρτερ με 15 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κάλεμπ Γκριν με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ήττα-σοκ για Μπρίντιζι

Η Σιένα απολαμβάνει πλέον την μοναξιά στη κορυφή της βαθμολογίας αφού η Μπρίντιζι γνώρισε την ήττα-σοκ εντός έδρας από την Μοντεγκρανάρο με 80-76 και έπεσε στο 8-3. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 57-49 με τη λήξη της τρίτης περιόδου αλλά στην συνέχεια κατέρρευσαν. Έτσι οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 31-19 έκαναν την “επική” ανατροπή με “όπλο” την ευστοχία τους στα τρίποντα (13/29-44,8%). Ο Τζος Μέιγιο με 25 πόντους ήταν ο ηγέτης της Μοντεγκρανάρο ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ζέλικο Σάκιτς με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Ζερόμ Ντάισον τελείωσε το ματς με 22 πόντους.

Έπεσε στο 4-7 η Βαρέζε

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας την Καζέρτα (86-80) και έτσι έπεσε στο 4-7 στο πρωτάθλημα και στην 14η θέση της βαθμολογίας. Όλα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 27-18 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 62-59 της τρίτης περιόδου. “Μαγική” εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τοντ Κάμερον Μουρ με 27 πόντους και 15 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Άντριαν Μπανκς με 21 πόντους ενώ ο Σάκοτα πρόσθεσε 5 πόντους (1/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

Με ανατροπή η Ρόμα

Η Βίρτους Ρόμα “λύγισε” εντός έδρας τη Ρέτζιο Εμίλια με 72-67 και ανέβηκε στο 7-3 αφού πρώτα χρειάστηκε να κάνει μία ανατροπή προκειμένου να επιστρέψει στο ματς. Συγκεκριμένα οι Ρωμαίοι ήταν πίσω στο σκορ με 53-47 λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας περιόδου αλλά επέδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πανηγύρισαν την νίκη. “Αιχμή του δόρατος” ήταν ο Φιλ Γκος με 26 πόντους. Καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Σπουδαίο διπλό για Πέζαρο

Στο ντέρμπι των “ουραγών” η Πέζαρο έριξε στο… καναβάτσο την Κρεμόνα εκτός έδρας με 82-80 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό και πλέον ισοβαθμούν με την Πέζαρο στους 13 βαθμούς. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις. Ο Έλστον Τέρνερ με 21 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Τζάριους Τζάκσον (30 πόντοι).

Το πέμπτο φετινό ροζ φύλλο πήρε η Αβελίνο η οποία “άλωσε” την έδρα της Βίρτους Μπολόνια (78-74). Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το διπλό χάρη στην εξαιρετική παρουσία του Καλογιάν Ιβάνοφ (25 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Τέλος η Πιστόια με το “δίδυμο-φωτιά” τους Κάιλ Γκίμπσον (23 πόντοι) και ΤζαΧουάν Τζόνσον (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) συνέτριψε εντός έδρας την Βενέτσια με 81-62 και έφτασε στο 4-7.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Βίρτους Ρόμα – Ρέτζιο Εμίλια 72-67
Κρεμόνα – Πέζαρο 80-82
Καζέρτα – Βαρέζε 86-80
Πιστόια – Βενέτσια 81-62
Βίρτους Μπολόνια – Αβελίνο 74-78
Μπρίντιζι – Μοντεγκρανάρο 76-80
Σάσσαρι – Σιένα 60-62
Καντού – Αρμάνι Μιλάνο (23/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…