Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός Ρ. – ΠΑΟ 58-73

Κολοσσός Ρ. – ΠΑΟ 58-73

panathinaikos team ilisia

panathinaikos-team-ilisia

Στο άδειο και “παγωμένο” (κεκλεισμένων θυρών) “Βενετόκλειο” ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη –αν και δυσκολεύτηκε (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο)- επικρατώντας του γηπεδούχου Κολοσσού Ρόδου με 73-58, στην αναμέτρηση που “έριξε” την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” δεν δυσκολεύτηκαν να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρά την προσπάθεια για αντίσταση από τους Ροδίτες.

Σε μια πρώτη περίοδο που δεν διεκδικούσε δάφνες “ποιότητας” ο Παναθηναϊκός δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του δεκαλέπτου. Οι “πράσινοι” επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή της αναμέτρησης, με τους Ροδίτες πάντως να έμεναν κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν επέτρεπαν στο “τριφύλλι” να ανοίξει την “ψαλίδα”. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται του Κολοσσού με 20-14.

Αν και δεν υπήρχε η ψυχολογική ώθηση από τον κόσμο (κεκλεισμένων θυρών), οι παίκτες του Κολοσσού Ρόδου βρήκαν τα αποθέματα ώστε να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Οι “θαλασσί” μπήκαν καλύτερα στην δεύτερη περίοδο και μείωναν συνεχώς τη διαφορά. Οι “πράσινοι” είχαν χάσει το καθαρό μυαλό και ακολουθούσαν τον ρυθμό των Ροδιτών.

Οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (31-30) -μετά το πρώτο καλάθι του αγώνα-, αλλά οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αντέδρασαν άμεσα και ανέκτησαν το προβάδισμα. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ (38-34) και τον Κολοσσό να προσπαθεί.

Με το “καλημέρα” στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θέλησε να “τελειώσει” τον αγώνα. το παραδοσιακό καλό του τρίτο δεκάλεπτο για ακόμα μια φορά ενήργησε, παρά την σύντομη αντεπίθεση των Ροδιτών, όταν και μείωσαν στους 4 πόντους (41-45). Οι “πράσινοι” απάντησαν με ένα γρήγορο σερί 12-0 και “έχτισαν” μια διαφορά ασφαλείας 16 πόντων (57-41). Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενο με 58-43.

Στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου οι Ροδίτες “έτρεξαν” ένα σερί 7-0 κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν στο παιχνίδι, αλλά οι “πράσινοι” απάντησαν γρήγορα και επανέφεραν την διαφορά στους 10+ πόντους. Στη συνέχεια το “τριφύλλι” έχοντας επιβάλει τον ρυθμό του αρκέστηκε στο να “συντηρήσει” τη διαφορά. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί-χάρη κυρίως στην τρίτη περίοδο με 73-58. Οι “θαλασσί” δεν ηττήθηκαν αμαχητί, καθώς μείωσαν στο τέλος.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Διαμαντής, Παγώνης
Τα δεκάλεπτα: 14-20, 34-38, 43-58, 58-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Πρίφτης): Παπαντωνίου 7 (1), Ραμ, Ματσαμάς, Γεωργαλής 5 (1), Κόμματος 14 (2), Σμιθ 7, Στεφανίδης 8 (1), Σίμπσον 3 (1), Όσμπι 14, Καπελάν, Δανάς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 9 (3), Κάρι 14 (3), Μπατίστ, Φώτσης 8 (2), Ούκιτς 13 (2), Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 1, Γκιστ 12 (2), Γιάνκοβιτς 6, Αποστολίδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…