Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” εύκολα η Αρμάνι

“Καθάρισε” εύκολα η Αρμάνι

hackett armani debut

hackett-armani-debut

Η Αρμάνι Μιλάνο ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε εύκολα εντός έδρας της Κρεμόνα με 81-66 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Serie A και πέτυχε την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο και σημείωσε 5 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα χάρη σε επιμέρους σκορ 45-31 που πραγματοποίησαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Νικολό Μέλι με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπεν Γουντσάιντ με 16 πόντους.

Συντριβή για Σιένα

Η μετά – Χάκετ εποχή ξεκίνησε με συντριβή για τη Σιένα και μάλιστα εντός έδρας με 81-60 από την Καζέρτα. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα την ώρα που ήταν μπροστά στο σκορ με 44-21 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν η τρίτη ήττα για τους πρωταθλητές αλλά παρέμειναν στην κορυφή καθώς οι διώκτες τους επίσης ηττήθηκαν. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την Καζέρτα που είχε ως πρώτο σκόρερ τον Τζεφ Μπρουκς (19 πόντοι). Από τους γηπεδούχους διασώθηκε ο Έρικ Γκριν με 26 πόντους.

Ανέβηκε δεύτερη η Ρόμα

Η Βίρτους Ρόμα έκαμψε την αντίσταση της Σάσσαρι εντός έδρας με 72-68 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-4 έχοντας για “συγκατοίκους” την Σάσσαρι, την Μπρίντιζι και την Καντού. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι Ρωμαίοι με επιμέρους σκορ 15-8 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 60-57 της τρίτης περιόδου και κατέκτησαν το ροζ φύλλο με ηγέτη τον Φιλ Γκος (19 πόντοι). Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Μαρκές Γκριν με 21 πόντους.

Με σούπερ Κλαρκ η Βαρέζε

Η Βαρέζε εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, “λύγισε” τη Βίρτους Μπολόνια με 98-89 και πέτυχε την πέμπτη φετινή της νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης αφού οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 26-18 ξέφυγαν με 11 πόντους (75-64). Μάλιστα οι παίκτες της Βαρέζε ευστόχησαν σε 15 τρίποντα (15/26-57,7%). Ο Κέιντρεν Κλαρκ με 34 πόντους (9/14 (!) τρίποντα) ήταν σούπερ για τους νικητές ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα πρόσθεσε 3 πόντους (1/1 τρίποντα) σε 6 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντουάιτ Χάρντι (24 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Έκτη νίκη για Βενέτσια

Με υπεροχή στα ριμπάουντ (46 έναντι 26) η Βενέτσια έριξε στο… καναβάτσο εντός έδρας την Καντού με 84-79 και πέτυχε την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Βενετσιάνοι είχαν τα ηνία του αγώνα σε όλη την διάρκειά του και δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Ο Ντονέλ Τέιλορ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για την Καντού που έπεσε στο 8-4 ήταν ο Τζο Ράγκλαντ με 24 πόντους.

Διπλό η Πιστόια

Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ποσοστό 54,% στα τρίποντα (12/22) η Πιστόια έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μοντεγκρανάρο (93-87) και ανέβασε το ρεκόρ της στο 5-7. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπραντ Γουάναμεϊκερ (23 πόντοι) και ο Ντερόν Ουάσινγκτον (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν το “Α” και το “Ω” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Νεμάνια Μίτροβιτς έβαλε 18 πόντους.

Καταιγιστική η Ρέτζιο Εμίλια

Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Ρέτζιο Εμίλια κέρδισε πολύ εύκολα εκτός έδρας την Πέζαρο με 99-66 και σημείωσε την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ήταν η δέκατη ήττα για τους γηπεδούχους που έμειναν “ουραγοί”. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 60-32 στην επανάληψη όπου ήταν καταιγιστικοί και “καθάρισαν”. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ότζαρς Σίλινς με 23 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Αβελίνο – Μπρίντιζι 85-83
Σιένα – Καζέρτα 60-81
Βίρτους Ρόμα – Σάσσαρι 72-68
Αρμάνι Μιλάνο – Κρεμόνα 81-66
Βενέτσια – Καντού 84-79
Μοντεγκρανάρο – Πιστόια 87-93
Πέζαρο – Ρέτζιο Εμίλια 66-99
Βαρέζε – Βίρτους Μπολόνια 98-89

Η Βαθμολογία (12η αγωνιστική): Σιένα 21, Βίρτους Ρόμα 20, Σάσσαρι 20, Μπρίντιζι 20, Καντού 20, Αρμάνι Μιλάνο 19, Ρέτζιο Εμίλια 18, Βενέτσια 18, Αβελίνο 18, Καζέρτα 18, Βίρτους Μπολόνια 18, Πιστόια 17, Βαρέζε 17, Μοντεγκρανάρο 16, Πέζαρο 14, Κρεμόνα 14.

Επόμενη αγωνιστική (13η, 29-30/12): Καντού – Μοντεγκρανάρο, Αρμάνι Μιλάνο – Αβελίνο, Καζέρτα – Σάσσαρι, Κρεμόνα – Βαρέζε, Μπρίντιζι – Σιένα, Βίρτους Μπολόνια – Πέζαρο, Πιστόια – Βίρτους Ρόμα, Ρέτζιο Εμίλια – Βενέτσια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…