Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” εύκολα η Άλμπα

“Καθάρισε” εύκολα η Άλμπα

alba berlin

alba berlin

Η Άλμπα Βερολίνου δεν δυσκολεύτηκε να “αλώσει” την έδρα της Ράστα με 88-73 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γερμανίας και πανηγύρισε την όγδοη φετινή της νίκη.

Το συγκρότημα του Σάσα Ομπράντοβιτς “καθάρισε” εύκολα την… μπουγάδα όταν ανέβασε… στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι με “όπλο” την άμυνα εκτόξευσαν την διαφορά στους 16 πόντους (52-36) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην συνέχεια οι Βερολινέζοι απλά συντήρησαν την διαφορά και έφτασαν στο διπλό με ηγέτη τον Ρέτζι Ρέντινγκ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Στον αντίποδα ο Ρασάντ Μπίσοπ με 26 πόντους ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους που έπεσαν στο 3-11.

Φρανκφούρτη στην… τρίτη παράταση

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στην τρίτη παράταση η Φρανκφούρτη επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ουλμ με 108-102. Οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 15-9 στο τρίτο έξτρα πεντάλεπτο κατόρθωσαν να επιβιώσουν ζωντανοί από αυτό το “θρίλερ”. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους και έξι παίκτες για τους φιλοξενούμενους. Ο Άντριου Ράουτινς άγγιξε το τριπλ-νταμπλ για τους νικητές με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για την Ουλμ ήταν ο Έντγκαρ Σόσα με 21 πόντους.

Σπουδαίο διπλό πέτυχε και η Βόννη επί της Λούντβιγκσμπουργκ με 79-73 που της επέτρεψε να ανέβει στο 10-4. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να κάνουν επιμέρους σκορ 28-22. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ για τη Βόννη. Στην αντίπερα όχθη ο Σον Χαφ έβαλε 25 πόντους. Η Βούρζμπουργκ ξέφυγε προσωρινά από την ζώνη του υποβιβασμού και έστειλε εκεί την Τούμπιγκεν την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 82-65. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο τον αγώνα και με “αιχμή του δόρατος” τον Τζον Λιτλ (15 πόντοι) πήραν το διπλό.

Με μία φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Όλντενμπουργκ “λύγισε” εκτός έδρας την Μπραουνσβάιγκ με 70-66. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω στο σκορ με 54-45 με τη λήξη της τρίτης περιόδου ωστόσο επανήλθαν με αντεπίθεση διαρκείας και επιμέρους σκορ 25-12. Κορυφαίος για την Όλντενμπουργκ που πήρε την ένατη φετινή της νίκη ήταν ο Νεμάνια Αλεξάντροφ (18 πόντοι). Τέλος η Μίτελντοϊτσερ ανάσανε βαθμολογικά ύστερα από την εντός έδρας επικράτησή της με αντίπαλο την Μπρεμερχάβεν (89-83). Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άντζελο Καλοϊάρο με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στον αντίποδα δεν έφτανε ο Ντάριους Άνταμς (26 πόντοι).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
Ουλμ – Φρανκφούρτη 102-108 (κ.α. 77-77, α’ παρ. 85-85, β’ παρ. 93-93)
Λούντβιγκσμπουργκ – Βόννη 73-79
Μίτελντοϊτσερ – Μπρεμερχάβεν 89-83
Μπραουνσβάιγκ – Όλντενμπουργκ 66-70
Τούμπιγκεν – Βούρζμπουργκ 65-82
Ράστα – Άλμπα Βερολίνου 73-88
Τρίερ – Μπάγερν Μονάχου (22/12)
Άρτλαντ – Μπέιροϊτ (22/12).
Μπάμπεργκ – Χάγκεν (22/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…