Κεντρική Basket League Άρης “Θα αγαπάει και θα πονάει τον Άρη”

“Θα αγαπάει και θα πονάει τον Άρη”

arvanitis aris

arvanitis-aris

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στο “στρατόπεδο” του Άρη, μετά την “φυγή” του Βαγγέλη Αγγέλου. Και όταν λέμε ανάμεικτα, εννοούμε πως ναι μεν στεναχωριούνται με την αποχώρηση του Έλληνα προπονητή, αλλά από την άλλη χαίρονται για την επιβράβευση της δουλείας του κόουτς Αγγέλου.

Η σχέση που είχαν αναπτύξει οι δυο πλευρές (Αγγέλου και ΚΑΕ Άρης) ήταν ιδανικές και ο Πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης σε δηλώσεις του για την αποχώρηση του έμπειρου τεχνικού μίλησε με τα καλύτερα λόγια: “Μετά από μια πολύ σημαντική πρόκριση που πανηγυρίσαμε, πρέπει να την ξεχάσουμε και να εστιάσουμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ίκαρο. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα.

Κάνουμε τη συνέντευξη Τύπου για να σας ενημερώσουμε για τον προπονητή μας. Πριν από ενάμισι χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια. Στις αρχές είχαμε βάλει συγκεκριμένη φιλοσοφία και ο άνθρωπος αυτός υλοποίησε ακριβώς αυτό που ήθελε η διοίκηση. Αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο πιστεύω πως είναι η λύση και αυτή που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να φτάσει τον ΑΡΗ εκεί που αξίζει.

Πριν από μερικές μέρες ο κόουτς πήρε μια σοβαρή πρόταση από πλουσιότερη ομάδα, το σκέφτηκε πήρε την απόφαση να συζητήσει και να κάνει ένα άλλο βήμα στην καριέρα του. Εμείς δεν μπορούσαμε και δεν το θέλαμε να το απαγορεύσουμε. Η σχέση μας είναι τέτοια γιατί έχει βασιστεί στη φιλία και την αγάπη. Ο Βαγγέλης ήταν ξένος και καταφέραμε όλοι να τον κάνουμε ένα φίλο. Θα την αγαπάει την ομάδα και θα την πονάει. Έδειξε με χαρακτήρα και δουλειά το πόσο αγαπάει το σύλλογο. Πρόσφερε και πήρε πάρα πολλά από τον ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το τι μπορεί να φτιάξει και να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα. Από την πλευρά μου να πω στον κόσμο ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα την συνεχίσουμε. Δεν θα σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να δουλεύουμε για την ομάδα. Θα πρέπει σαν σύλλογος να μην μένουμε σε πρόσωπα. Ο ΑΡΗΣ δίνει τις ευκαιρίες, ο ΑΡΗΣ είναι αυτός με τους 21 τίτλους, που μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλό στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο ΑΡΗΣ άφησε το στίγμα του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, αυτός έχει να παρουσιάσει κάτι, δεν θα πρέπει να μένουμε σε κανένα πρόσωπο. Η διοίκηση έχει μια αρχή, έχει οργάνωση, ξέρει μπάσκετ και παρουσιάζει μια ομάδα με αρχές. Έχει πλάνο τριετίας. Την φιλοσοφία μας την υλοποιούμε. Όποιος και να έρθει πάνω σε αυτή τη βάση θα δουλέψει. Επομένως η αλλαγή των προσώπων δεν νομίζω ότι θα μας δημιουργήσει πρόβλημα. Δεχόμαστε την κριτική που μας γίνεται. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα του, έχει ανοιχτή την αγκαλιά. Ο ΑΡΗΣ φέρεται όπως θα έπρεπε να φέρεται”.

“Όταν συμβαίνει κάτι καλό σε ένα μέλος της οικογένειας οφείλουμε όλοι να χαιρόμαστε”

Από την πλευρά της διοίκησης του Άρη, μίλησε και ο Χρήστος Γαλιλαίας, τονίζοντας: “Πριν από λίγες βδομάδες υπήρξε αυτή η εξέλιξη και είναι και βασικό συστατικό της μέχρι τώρα πορεία. Όταν συμβαίνει κάτι καλό σε ένα μέλος της οικογένειας οφείλουμε όλοι να χαιρόμαστε.

Ο κόουτς νιώθει ότι πήρε πολλά από τον ΑΡΗ, εμείς ξέρουμε ότι έδωσε πολλά, είναι και μια επιβράβευση της επιμονής μας το καλοκαίρι για τον κόουτς Αγγέλου, παρά τα όσα ακούγαμε. Μακάρι οι επιλογές και στο μέλλον να είναι τόσο πετυχημένες. Θέλω να πω πολλά ακόμη αλλά δεν είναι η στιγμή γιατί η ομάδα έχει πολλές και συνεχόμενες υποχρεώσεις”.

“Μακάρι να βρει παίκτες που θα τον αγαπούν όσο εμείς”

Εκ μέρους των παικτών, ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρωνΑντώνης Ασημακόπουλος, ευχήθηκε στον πρώην προπονητή του να βρει παίκτες που να τον αγαπήσουν όσο οι Θεσσαλονικείς: “Υπάρχουν ανάμικτα συναισθήματα, συνέχεια των δύο βδομάδων με όλα αυτά που αντιμετώπισε η ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια σε αυτή την ομάδα, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Βασίζονται στο συναίσθημα και την αγάπη αυτοί οι δεσμοί.

Χαιρόμαστε πολύ που ένα μέλος της οικογένειάς μας βρίσκεται στην κορωνίδα, συγκλονιστήκαμε όταν είχαμε μια απώλεια, συνεχίστηκαν με τον Σάσα που μπήκε νοσοκομείο και ο Γκίκας έσπασε το χέρι του. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, έρχεται και το χαστούκι της φυγής του κόουτς. Πολλά που πρέπει να διαχειριστεί μια οικογένεια. Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι έχουμε ένα άλλοθι εμείς οι παίκτες.

Μετά τη κουβέντα που είχαμε με τον κόουτς, η σχέση μας στηρίχθηκε στην αλήθεια. Δεν μπήκε στα αποδυτήρια για να χαϊδέψει αυτιά. Εμείς κλειστήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να αρμόζει. Το αποτέλεσμα φάνηκε χθες, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, το καλύτερο το κρατάμε για το τέλος. Του κάναμε ένα δώρο και ελπίζω να το κρατήσει μέσα του. Μακάρι να βρει αθλητές που θα τον αγαπήσουν και θα τον σέβονται όπως κάναμε εμείς. Καλή συνέχεια να έχει“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…