Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Σχεδιάστηκε για φαβορί”!

“Σχεδιάστηκε για φαβορί”!

ziagkos ntikoudis

ziagkos-ntikoudis

Καθοριστική παρέμβαση έκανε ο Δήμος Ντικούδης. Οι υποψιασμένοι αντιλαμβάνονται άμεσα το νόημα των όσων υποστηρίζει ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, ο οποίος μιλά σπάνια, αλλά όταν μιλά έχει κάτι να πει. Ο Ντικούδης παραχώρησε συνέντευξη στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Η συνέντευξη:

Για το αήττητο και την πρωτοπορία της ΑΕΚ, που την καθιστούν και τυπικά φαβορί για την άνοδο: “Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η ΑΕΚ σχεδιάστηκε το καλοκαίρι για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Κι αυτός ήταν-είναι η άνοδος, η επιστροφή στην Α1. Επομένως, δεν μας εκπλήσσει ό,τι κι αν λέγεται. Ό,τι κι αν γράφεται. Θυμόσαστε ότι εγώ σας είχα μιλήσει ευθέως και έγκαιρα για την ποιότητα των παικτών και τον στόχο. Εμπιστευτήκαμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι ξέραμε, ότι θα κάνουν την δουλειά αυτή και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία”.

Για τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας: “Εννοείται, πώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Και θεωρώ, ότι οι προπονητές μας, αλλά και όλο το σταφ -το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά πρέπει να πω- θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσει και να προσθέσει πράγματα στην ομάδα. Είναι γεγονός ότι δεν είναι μόνο το 7-0 σερί που μας χαροποιεί, αλλά και η απόδοση της ομάδας. Η ΑΕΚ παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Μπορεί να παίξει και καλύτερο. Επειδή ζητούμενο είναι, όμως, και η συγκομιδή βαθμών, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η ΑΕΚ πέρασε κι από πολύ δύσκολες έδρες”.

Για το αν αγχώνει ο τίτλος του “φαβορί” την ομάδα: “Θεωρώ, ότι πρέπει να δημιουργεί επιπρόσθετο κίνητρο στους παίκτες και σε όλους μας ο τίτλος του “φαβορί”. Η ΑΕΚ είμαστε. Ποιο άγχος λοιπόν; Μόνο καλό μπορεί να κάνει η εντύπωση των άλλων, ότι είσαι ο καλύτερος. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν θα έλθει και η ήττα, ή ότι δεν θα έλθουν κάποιες κακές εμφανίσεις. Σημασία έχει να εμπιστευτούμε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές μας και να προχωρήσουμε”.

Το γηπεδικό ζήτημα: “Αυτό είναι ένα θέμα, που με στενοχωρεί και με προβληματίζει. Είναι “μείον” για μας αυτή η ιστορία. Θεωρώ, ότι έχει στοιχίσει και στον κόσμο. Ο κόσμος είναι μπερδεμένος. Λογικό είναι αυτό, αφού ούτε εμείς δεν ξέρουμε κάθε φορά, που θα παίξουμε. Είναι ευχάριστο που οι διοικούντες την ΑΕΚ πήραν εκείνοι την ευθύνη να κάνουν τα βελτιωτικά έργα στη Ζωφριά, τα οποία έχουν ξεκινήσει. Τι να πω; Μακάρι, να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα. Η Ζωφριά είναι η καλύτερη λύση. Και γήπεδα δεν υπάρχουν, αλλά και να υπήρχαν, δεν μπορείς να ξεσηκώνεις έναν επαγγελματία αθλητή και να τον πας, πού; Θα ήταν ρίσκο να φεύγαμε από την Ζωφριά τέτοια εποχή. Δεν θέλει πολύ για να σε αποπροσανατολίσει αυτή η κατάσταση. Δεν κόστισε, αλλά είναι αδιανόητο η ΑΕΚ να έχει παίξει μόνον ένα ματς στο γήπεδό της”.

Το θέμα διαιτησία: “Ξέρετε, ότι δεν μ’ αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Μια καλή ομάδα πρέπει να είναι σε θέση να ξεπερνά κι αυτόν τον παράγοντα. Είναι γεγονός, όμως, ότι συναντήσαμε μία-δύο κακές διαιτησίες. Δεν στοίχισε σε βαθμούς αυτή η ιστορία, αλλά αύριο-μεθαύριο μπορεί η ομάδα να μη βρεθεί σε καλή ημέρα. Ανθρώπινο είναι. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο: Να μας παίζουν πενήντα-πενήντα είτε παίζουμε εντός, είτε παίζουμε εκτός έδρας. Αν συμβεί αυτό και λυθεί και το γηπεδικό πρόβλημα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.

Για τους άλλους διεκδικητές της ανόδου: “Ψυχικό και Κόροιβος έχουν μια σταθερότητα. Πιστεύω ότι θα… τρέξουν μαζί μας μέχρι τέλους. Πολύ καλό μπάσκετ παίζει και η Καβάλα, η οποία έμεινε πίσω στην βαθμολογία”.

Για τους διοικούντες το Τμήμα Μπάσκετ: “Είναι νέοι άνθρωποι με όραμα, με στόχο. Έχουν αναλάβει μια τεράστια ευθύνη και με την Ερασιτεχνική. Όλοι μαζί, όσοι είμαστε στην ΑΕΚ, έχουμε να κάνουμε πράγματα μπροστά μας. Μπορούμε να μεγαλώσουμε την ομάδα μπάσκετ, σε πολλά επίπεδα και ξέρω, ότι αυτός είναι και στόχος των διοικούντων το Τμήμα».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “Ξέρω, ότι πιστεύει στην ομάδα. Σας είπα. Είναι μπερδεμένος με το γήπεδο, αν βρεθεί λύση, θα ανταποκριθεί ακόμη περισσότερο και θα σταθεί στην ομάδα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…