Κεντρική Basket League Αγώνες Ηλυσιακός – Κολοσσός 74-62

Ηλυσιακός – Κολοσσός 74-62

Ilisiakos Kolossos

Ilisiakos-Kolossos

Ο Άντερσον (29 πόντους) πήρε από το “χέρι” τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στη νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι “κιτρινόμαυροι” αν και δυσκολεύτηκαν στην τελευταία περίοδο, επικράτησαν των “θαλασσί” με 74-62 και ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ροδίτες “πλήρωσαν” το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο (26-11), καθώς η ψυχολογία τους ήταν αρνητική. Όσες προσπάθειες και αν έκαναν μετά, έπεφταν στο “κενό” καθώς ο Ηλυσιακός είχε μεγάλο πλεονέκτημα.

Δυναμικά ξεκίνησε ο Ηλυσιακός στην αναμέτρηση και πήρε από νωρίς μια διαφορά “ασφαλείας” 10 πόντων (15-5). Ο Άντερσον έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ και από τους 15 πόντους που είχαν πετύχει οι “κιτρινόμαυροι” οι 13 ήταν του Αμερικανού. Οι Ροδίτες έδειχναν ξαφνιασμένοι από το ξεκίνημα του Ηλυσιακού και προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά. η αμυντική λειτουργία των παικτών του Δημήτρη Λιόγα ήταν εντυπωσιακή, καθώς “μέτραγαν” 2 κλεψίματα και 3 τάπες στα πρώτα 5’.

Καταστροφικό εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο για τον Κολοσσό Ρόδου, καθώς η αστοχία των “θαλασσί” σε συνδυασμό με την κακή τους αμυντική λειτουργία “επέτρεψαν” στον Ηλυσιακό να “χτίσει” μια διαφορά 18 πόντων (25-7) 3’ πριν το τέλος της περιόδου. Οι “κιτρινόμαυροι” έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όπου και προηγούνταν με 26-11.

Η είσοδος των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη στο παρκέ για την δεύτερη περίοδο, προμήνυε πολύ δουλειά ώστε να μειώσουν στο σκορ και να διεκδικήσουν όσα τους αναλογούσαν. Οι Ροδίτες έχοντας βελτιώσει τα ποσοστά τους αλλά και την αμυντική τους λειτουργία έριξαν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (9 πόντους, 30-21). Οι “κιτρινόμαυροι” πέρναγαν μια φάση επιθετική αφλογιστίας και αμυντικής αποδιοργάνωσης.

Ευτυχώς για τους παίκτες του Ηλυσιακού η διαφορά που είχαν πάρει στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν τόσο μεγάλη όπου το ξέσπασμα των “θαλασσί” δεν τους “στοίχισε”. Με πόντους από τους ψηλούς –καθώς ο Άντερσον είχε “σιγήσει”- οι “κιτρινόμαυροι” διατηρούσαν την διψήφια διαφορά. μετά από ένα 6-0 οι Ροδίτες μείωσαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στους 9 πόντους (40-31).

Έστω και με δυσκολία ο Ηλυσιακός διατηρούσε το προβάδισμα των +10 πόντων (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπου ο Κολοσσός την έριχνε σε μονοψήφιο αριθμό). Οι Ροδίτες επέστρεψαν αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια, να επιστρέψουν στο παιχνίδι και το κατάφεραν αν μέρη. Ανά διαστήματα στην τρίτη περίοδο οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπιζαν προβλήματα, αλλά έβρισκαν τον τρόπο να ανακτήσουν τη διαφορά “ασφαλείας”.

Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου οι παίκτες του κόουτς Λιόγα ανέβασαν τη διαφορά στους 16 πόντους. Οι Ροδίτες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ηλυσιακό να προηγείται με 60-45.

Δυναμικά ξεκίνησε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Κολοσσός Ρόδου, αλλά όσες προσπάθειες έκανε ώστε να μειώσει στο σκορ βρήκαν απέναντί τους τον Δορκοφίκη, ο οποίος με 10 συνεχόμενους πόντους διατηρούσε τον Ηλυσιακό μπροστά στο σκορ. Οι Ροδίτες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” είχαν απάντηση σε όλες τους τις απόπειρες επιστροφής στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι παίκτες του Ηλυσιακού είχαν κερδίσει και στο ψυχολογικό κομμάτι, κάτι που τους έδινε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Στο τελευταίο δίλεπτο οι “θαλασσί” έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους, αλλά απέτυχαν και ο Ηλυσιακός έφτασε με σχετική ευκολία στη νίκη, επικρατώντας με 74-62.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παναγιώτου, Τζαφλέρης
Τα δεκάλεπτα: 26-11, 40-31, 60-45, 74-62.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 2, Αντωνάκης 4, Σμιθ, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 11 (2), Στέφενς 9, Ιωάννου 8, Τζουγκαράκης 2, Μπόντζ 7, Άντερσον 29 (6).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Πρίφτης): Παπαντωνίου 6, Γεωργαλλής, Κόμματος 6 (2), Σμιθ 13, Στεφανίδης 9 (1), Σίμπσον 6 (1), Τσάμης 8 (2), Όσμπι 9, Νάτζφεϊ 5 (1).

  • kolossos marousi

    Κολοσσός – Μαρούσι 89-85

    Σπουδαία νίκη για τον Κολοσσό, πλέον ελπίζει στην ήττα του ΠΑΟΚ. Ο Κολοσσός νίκησε το Μαρο…
  • Χέιλ Χάντερ Προμηθέας - Κολοσσός

    Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 84-79

    Απέφυγε το σοκ στην παράταση ο Προμηθέας Ο Κολοσσός Ρόδου έδειξε άκρως ανταγωνιστικό πρόσω…
  • 6145855 1

    Κολοσσός – ΠΑΟΚ 95-79

    Ο Κολοσσός Ρόδου πήρε ακόμη μια σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …