Κεντρική Διεθνή Εύκολη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

Εύκολη πρόκριση για ΑΠΟΕΛ

apoel petrolina aek kipello

apoel-petrolina-aek-kipello

Το μεγάλο ντέρμπι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου στην Κύπρο κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ ο οποίος συνέτριψε εντός έδρας την Πετρολίνα ΑΕΚ με 100-77 και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πριν από λίγες μέρες για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να φεύγει με το διπλό. Αυτή την φορά όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και το ντέρμπι μετατράπησε σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι “γαλαζοκίτρινοι” παρουσιάστηκαν με καλύτερο πρόσωπο ενώ μπήκαν… φουριόζοι στο παρκέ και επέβαλαν από την αρχή του ρυθμού τους. Έτσι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 32-16. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν μία εύκολη πρόκριση με “κατοστάρα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντινίδη ευστόχησαν συνολικά σε 11 τρίποντα (11/21) ενώ πρώτο “βιολί” ήταν ο Θαντέους Μακ Φάντεν με 24 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Λάζαρ Ραντοσάβλιεβιτς με 20 πόντους. Στον αντίποδα ο Τάιλερ Λέιζερ διασώθηκε από τους ηττημένους με 21 πόντους.

Χωρίς πρόβλημα ο Κεραυνός

Ο Κεραυνός Στροβόλου εξασφάλισε και αυτός την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου αφού διέσυρε εκτός έδρας την Αναγέννηση Γερμασόγειας (ομάδα Β’ κατηγορίας) με 73-36. Όπως αναμενόταν το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπει σε… θέση ισχύος από το ξεκίνημα του αγώνα (29-14) και να διατηρήσει την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Ο Μπιλ Κλαρκ με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ενώ από τους γηπεδούχους προσπάθησε ο Ηρακλής Πιττάκας με 13 πόντους. Το τρίτο εισιτήριο για την ημιτελική φάση πήρε η ΕΘΑ Έγκωμης η οποία επικράτησε άνετα της Πρωτέας ΑΕΛ με 83-43 στη Λεμεσό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα του Αχιλλέα Καϊμακλίου με τον Απόλλωνα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:
ΑΠΟΕΛ – Πετρολίνα ΑΕΚ 100-77
Αναγέννηση Γερμασόγειας – Κεραυνός Στροβόλου 36-73
Πρωτέας ΑΕΛ – ΕΘΑ Έγκωμης 43-83
Αχιλλέας Καϊμακλίου – Forex Time Απόλλων (19/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…