Κεντρική Διεθνή “Επική” ανατροπή από Καντού

“Επική” ανατροπή από Καντού

Joe Ragland cantu

Joe-Ragland-cantu

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Καντού επί της Βαρέζε με 82-77 για την 10η αγωνιστική της Serie A και κατέκτησε το έβδομο φετινό ροζ φύλλο που της επιτρέπει να παραμείνει σε… απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου βρέθηκαν να χάνουν με 66-57. Όμως με επιμέρους σκορ 25-11 και με πολύ καλή άμυνα η Καντού κατόρθωσε όχι μόνο να επιστρέψει αλλά να φύγει και με το διπλό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε 12 τρίποντα (12/22-54,5%). Ο Πιέτρο Αραντόρι με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές.

Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τη Βαρέζε που υπέστη την έκτη της ήττα στο πρωτάθλημα ήταν ο Κέιντρεν Κλαρκ με 16 πόντους ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα πάτησε παρκέ για 11 λεπτά και σημείωσε 2 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα).

Όγδοη νίκη για Μπρίντιζι

Το… βιολί της συνέχισε η Μπρίντιζι η οποία ανέβηκε στο 8-2 ύστερα από την εντός έδρας επικράτησή της με αντίπαλο την Πιστόια (68-60). Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 36-29 και με ηγέτη τον Ρον Λιούις (18 πόντοι) “καθάρισαν” την… μπουγάδα. Καλύτερος παίκτης για την Πιστόια που έπεσε στο 3-7 ήταν ο Εντ Ντάνιελ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Κορυφή για… τρεις

Η Σιένα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους Ρόμα εντός έδρας με 82-70 και βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας όπου ισοβαθμεί με τη Σάσσαρι και την Μπρίντιζι. Οι πρωταθλητές “καθάρισαν” στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 22-14 έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν στο 8-2. Ο Ντέιβιντ Κούρνοχ με 21 πόντους ήταν εξαιρετικός για τους γηπεδούχους, ενώ ο Οθέλο Θάντερ τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τους Ρωμαίους ο Φιλ Γκος με 22 πόντους προσπάθησε να αλλάξει την μοίρα της ομάδας του.

Σημαντική νίκη πήρε και η Καζέρτα η οποία έκαμψε την αντίσταση της Βίρτους Μπολόνια εντός έδρας με 65-57 και “ξεκόλλησε” από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε την διαφορά με τους γηπεδούχους να παίρνουν αυτό που θέλουν χάρη στην καλή τους άμυνα. Ο Τοντ Κάμερον Μουρ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Ματ Ουόλς (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Ρέτζιο Εμίλια – Κρεμόνα 93-75 (14/12)
Μοντεγκρανάρο – Σάσσαρι 69-88 (14/12)
Βαρέζε – Καντού 77-82
Βενέτσια – Αβελίνο 84-69
Καζέρτα – Βίρτους Μπολόνια 65-57
Μπρίντιζι – Πιστόια 68-60
Σιένα – Βίρτους Ρόμα 82-70
Πέζαρο – Αρμάνι Μιλάνο (16/12).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…