Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν είχαμε καθαρό μυαλό”

“Δεν είχαμε καθαρό μυαλό”

markopoulos vlemma

markopoulos-vlemma

Αν και έχασε ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία από την Χιμίκ, δεν έχασε τις ελπίδες του για την πρόκριση στους “32” καλύτερους του Eurocup. Οι Θεσσαλονικείς το πάλεψαν αλλά έχασαν το καθαρό μυαλό του πρώτου ημιχρόνου (δείγμα κούρασης) και έβαλε δύσκολα στον εαυτό τους.

Ο τεχνικός του “δικεφάλουΣούλης Μαρκόπουλος, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολίασε για την 3η συνεχόμενη ήττα: “Ήταν ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Το ήθελαν πάρα πολύ και οι δύο. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, μετά όμως από το 7ο λεπτό βελτιωθήκαμε, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πρώτο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και εκεί πήραμε μία διαφορά, την οποία ίσως πιστέψαμε ότι έτσι θα είναι και το δεύτερο ημίχρονο.

Ξεκινήσαμε άσχημα και το δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στο πρώτο. Βρήκε την ευκαιρία η αντίπαλος ομάδα να μπει στο παιχνίδι, όταν εμείς προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, είχαμε ορισμένες λάθος επιλογές και 2-3 σφυρίγματα που επηρέασαν το παιχνίδι. Και μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε, όπως είχαμε επανέλθει στο πρώτο ημίχρονο. Η Khimik είχε βρει λύσεις στην επίθεση και αυτό κράτησε το ρυθμό του αγώνα ως το τέλος του αγώνα.

Η Khimik πίεσε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο στην άμυνα, αλλά κι εμείς δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που θα έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Khimik για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι της Nizhny και να δούμε εάν έχουμε ελπίδες κερδίζοντας την επόμενη εβδομάδα να πάρουμε την πρόκριση”.

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Ντι Τζέι Κούπερ, δήλωσε: “Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ άσχημα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα. Δυστυχώς είχαμε το ίδιο κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε τον ρυθμό του αγώνα και για δεύτερη φορά, όπως κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο”.

Από την μεριά του ο προπονητής της Χιμίκ, Κάρλις Μούζνιεξ σημείωσε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: “Και οι δύο ομάδες ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Στην άμυνα ήμασταν  συγκεντρωμένοι, ενώ είχαμε και καλές αποφάσεις στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ είναι έξυπνη ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Ξέρουν πώς να παίξουν στα σημαντικά ματς. Γύρισαν τον αγώνα και μπήκαν στο παιχνίδι. Είχαν πολλά νεύρα οι παίκτες μου, έκαναν πολλά λάθη και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα.

Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας στο δεύτερο ημίχρονο και να αντιδράσουμε. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες μου που άλλαξαν το πώς αγωνίζονταν και κατάλαβαν πως πρέπει να παίξουμε. Δουλέψαμε σκληρά κάναμε καλές αποφάσεις στην επίθεση, πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Το κερδίσαμε στο τέλος και είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν που είχαμε χάσει στη Θεσσαλονίκη“.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …