Κεντρική Διεθνή Βραβεύεται ο Παπαλουκάς!

Βραβεύεται ο Παπαλουκάς!

papaloukas holden

papaloukas-holden

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να βραβεύσει τον Θοδωρή Παπαλουκά για την πρόσφορά του στον σύλλογο πριν από την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα την προσεχή Πέμπτη (12/12-18:45) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς εγκατέλειψε τη ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι αλλά η συνεισφορά του και η παρουσία του στην ρωσική ομάδα δεν έχουν ξεχαστεί. Άλλωστε ο παλαίμαχος άσος αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ από το 2002 έως το 2008 και την σεζόν 2012-2013 και κατέκτησε με την “ομάδα του στρατού” έξι πρωταθλήματα Ρωσίας, τρία Κύπελλα Ρωσίας, δύο τρόπαια Ευρωλίγκα ενώ είχε επτά συμμετοχής σε φάιναλ φορ.

Όπως αναμενόταν και ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ΤΣΣΚΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ο μπασκετικός “μύθος”, όπως αναφέρει σχετικά, Θοδωρής Παπαλουκάς θα βραβευτεί πριν από την αναμέτρηση με τους “μπλαουγκράνα”. Άλλωστε ο “Τεό” υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και επιτέλους θα πάρει την τιμή που του αρμόζει για τα όσα πρόσφερε στο μπάσκετ γενικότερα.

Και λέμε επιτέλους γιατί κανένας από την Ελλάδα δεν σκέφτηκε να βραβεύσει τον Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν από τους “στυλοβάτες” της εθνικής ομάδας στον δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στην δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Η αξία του αναγνωρίστηκε στο εξωτερικό σε μία ομάδα με την οποία έκανε σπουδαία πράγματα αλλά και η προσφορά του στην “επίσημη αγαπημένη” και στο μπάσκετ υπήρξε μνημειώδης. Ελπίζουμε κάποια στιγμή το ελληνικό μπάσκετ να τον τιμήσει όπως του… αναλογεί όμως όπως και να έχει βρέθηκαν οι Ρώσοι και ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, να τον τιμήσουν για όσες μεγάλες στιγμές τους… χάρισε στην καριέρα του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…