Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Ηλυσιακός 75-64

Άρης – Ηλυσιακός 75-64

athinaiou aris ilisiakos

athinaiou-aris-ilisiakos

Επιστροφή στις νίκες για τους “κιτρινόμαυρους” της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησαν του Ηλυσιακού με 75-64. Η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής στερούσε σε θέαμα και ουσία, με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου να κάνει το κάτι παραπάνω (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και να φτάνει στο ροζ φύλλο αγώνα. Οι Ιλισιώτες δεν κατάφεραν να “κλέψουν” τη νίκη και παρέμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, καθώς δεν “επέστρεψαν” ποτέ από τα αποδυτήρια της ανάπαυλας.

Ρεσιτάλ αστοχίας στην πρώτη περίοδο, καθώς χάθηκαν εκατέρωθεν 20 καλάθια (10-10). Ισορροπημένα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τους δυο “κιτρινόμαυρους” να έχουν ελάχιστες –στατιστικές- διαφορές. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να πάρουν τα ηνία στην αναμέτρηση, αλλά οι παίκτες του κόουτς Λιόγα είχαν απάντηση σε κάθε ενέργεια των γηπεδούχων.

Άρης και Ηλυσιακός ήταν ισόπαλοι στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-18) σε ένα δεκάλεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα και από τα δυο “στρατόπεδα”.

Είχαν “σπάσει” τα καλάθια στο κλειστό “Nick Galis Hall“, καθώς οι δυο αντίπαλοι συνέχιζαν την αστοχία του πρώτου δεκαλέπτου , με τον Αθηναίου να ευστοχεί σε τρίποντο 2’ μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Οι Θεσσαλονικείς “έτρεξαν” ένα σερί 6-0 (στα πρώτα 5’ της περιόδου) και πήραν ένα μικρό προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούσαν να απαντήσουν.

Στο τελευταίο 3λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός ανέβηκε με την Άρη να έχει το πάνω χέρι καθώς είχε “υπνωτίσει” τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Ηλυσιακού “ξέσπασαν” και πήγαν στα αποδυτήρια στο -3 (36-33).

Καλύτερα μπήκε ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο και –βάσει της εικόνας του Ηλυσιακού– έδειξε να “κλειδώνει” τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία “μπλόκαραν” τους φιλοξενούμενους και “έχτισαν” μια διαφορά 12 πόντων (53-41). Οι “κιτρινόμαυροι” του κόουτς Λιόγα παρακολουθούσαν –ανήμποροι- τους αντιπάλους τους να ανοίγουν την “ψαλίδα”.

Στην πιο παραγωγική τους περίοδο (23 π.) του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι παίκτες του κόουτς Αγγέλου ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας “χτίσει” διαφορά 15 πόντων (59-44), με τον Ηλυσιακό να μένει άπραγος.

Καθοριστική ήταν η τρίτη περίοδος (όπου ουσιαστικά τους έδωσε τη νίκη) για τους Θεσσαλονικείς. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η “παρέα” του Βαγγέλη Αγγέλου διαχειρίζονταν την διαφορά “ασφαλείας” που είχαν πάρει, χωρίς να αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα. Οι Ιλισιώτες αν και ανέβασαν τον ρυθμό τους δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους καθώς η διαφορά ήταν μεγάλη.

Ο Άρης πήρε τη νίκη –χάρη στην απόδοσή του στο 3ο δεκάλεπτο- επικρατώντας του Ηλυσιακού με 75-64. Οι φιλοξενούμενοι παρά την αντίδρασή τους στο τέλος δεν κατάφεραν τίποτα παρά μόνο να μειώσουν την τελική διαφορά.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Σώμος, Τσούνας
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-33, 59-44, 75-64.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 2, Χαντ, Πελεκάνος 15 (1), Γκίκας 3 (1), Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 10 (2), Σαρικόπουλος 3, Μούρτος 9 (2), Αθηναίου 19 (4).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 4, Αντωνάκης 11, Σμιθ 3, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης 9 (1), Στέφενς, Βαβάτσικος, Ιωάννου 5, Τζουγκαράκης, Μπόντζ 15, Άντερσον 15 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…