Κεντρική Διεθνή “Refuse to… win”

“Refuse to… win”

spahija cibona

spahija-cibona

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… Αυτή η φράση ταιριάζει “γάντι” στην Τσιμπόνα και στις ευρωπαϊκές της… πορείες τα τελευταία χρόνια που δείχνουν έναν μάλλον εθισμό στις ήττες.

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το φαινόμενο με την κροατική ομάδα να μετράει 28 σερί ήττες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Ακούγεται απίστευτο για μία ομάδα που έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 2 τρόπαια Ευρωλίγκα (1985, 1986). Βέβαια τότε στην σύνθεση της Τσιμπόνα βρισκόταν ο τεράστιος Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος βλέπει από… ψηλά τους συμπατριώτες του να μην μπορούν να σταυρώσουν νίκη.

Το “κακό” ξεκίνησε από την σεζόν 2009-2010 όταν το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς αγωνιζόταν ακόμα στην Ευρωλίγκα και είχε προκριθεί στο TOP 16 της διοργάνωσης όπου βρέθηκε σε όμιλο με Χίμκι, Κάχα Λαμποράλ και Ολυμπιακό. Τότε η Τσιμπόνα είχε συνολικά πέντε ήττες σε αυτή την φάση και η μοναδική νίκη (εντός έδρας με τους Ρώσους με 82-63 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής) έμελλε να ήταν και η τελευταία στην Ευρώπη. Την επόμενη αγωνιστική έχασε από τους Βάσκους και το σερί άρχισε να γράφει…

Έκτοτε ακολούθησαν άλλες 27 ήττες σε Ευρωλίγκα (σεζόν 2010-2011-10 ήττες) και Eurocup (σεζόν 2011-2013-συνολικά 12 ήττες) πριν συμπληρωθεί το “μενού” την φετινή αγωνιστική περίοδο όπου η ομάδα του Νέβεν Σπάχια έχει αποχωρήσει πέντε φορές σε ισάριθμους αγώνες με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ. Το έσχατο αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε χθες εντός έδρας με αντίπαλο την Καντού (79-86).

Πρόκειται σίγουρα για ένα ρεκόρ που δεν θα θέλει κανείς να θυμάται στον κροατικό σύλλογο. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι φέτος θα διεξαχθούν άλλα πέντε ματς και ενδέχεται να συνεχίσει να γράφει… Η Τσιμπόνα μοιάζει με έναν “γίγαντα” που τείνει να γίνει… νάνος, με μία ομάδα να εμφανίζεται σαν να αρνείται να κερδίσει (“refuse to… win”) για να παραφράσουμε και την αμερικανική φάση.

Αυτό φαίνεται και στην Αδριατική λίγκα όπου τις τελευταίες τρεις σεζόν η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι η έβδομη (2011-2012). Πάντως είναι σίγουρο ότι στα επερχόμενα ματς του Eurocup η κροατική ομάδα θα επιδιώξει να “σπάσει” αυτή την… γκίνια και θα προσπαθήσει να πάρει μία νίκη, μπας και σταματήσει η ευρωπαϊκή “κατηφόρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…