Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ (6η) Αγωνιστική “Εξέγερση”

(6η) Αγωνιστική “Εξέγερση”

panionios trikala

panionios-trikala

Η ετήσια επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα βρει τις ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ στα παρκέ, καθώς είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που δεν ακυρώθηκε, λόγο 17 Νοέμβρη. Η 6η αγωνιστική έχει άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με τον Απόλλωνα Πάτρας να υποδέχεται τον Άρη και τα Τρίκαλα να φιλοξενούνται στην Ρόδο από τον τοπικό Κολοσσό. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον μαχητικό Πανιώνιο και ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Κρήτη, για να αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Κολοσσός Ρόδου – Τρίκαλα
Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα (καθώς έχει 5/5 αρνητικά αποτελέσματα). Οι “θαλασσί” θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, κάνοντας μια νέα αρχή. Τα Τρίκαλα από την μεριά τους θέλουν να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, μετά την επιβλητική επικράτηση (100-65) επί του Ικάρου, την προηγούμενη αγωνιστική.
Κλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Φούφης, Μπήτης, Βάρδαλος

Ηλυσιακός – ΑΕΝΚ
Οι “κιτρινόμαυροι” αναζητώντας την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, όπου θα τους “ξεκολλήσει” από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, θα φιλοξενήσουν τη Νέα Κηφισιά σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Οι Κηφισιώτες βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική κατάσταση και θέλουν να φτάσουν στη νίκη, εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό τους.
Κλειστό: Δ. Γ. Ιλισίων
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Γκοντάς, Σώμος, Θεονάς

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

ΠΑΟΚ – Πανελευσινιακός
Μετά την βαριά ήττα από τη Νίζνι -στην Ρωσία– για το Eurocup, ο ΠΑΟΚ θέλει να επαναφέρει την καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια, ξεπερνώντας το “εμπόδιο” του Πανελευσινιακού. Οι Ελευσίνιοι θα “κατέβουν” στη Θεσσαλονίκη -χωρίς άγχος- και θα διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς, Μάνος, Ξενικάκης

Ίκαρος Χαλκίδας – ΚΑΟΔ
Μετά τη “σφαλιάρα” της προηγούμενης αγωνιστικής από τα Τρίκαλα, ο Ίκαρος Χαλκίδας θα φιλοξενήσει τον ανταγωνιστικότατο ΚΑΟΔ. Οι Δραμινοί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά στην Α1. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.
Κλειστό: Δ. Α. Κ. Κανήθου
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πουρσανίδης, Παναγιώτου

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
Οι “πράσινοι” μετά την ήττα –με άσχημη εμφάνιση- από την Μακάμπι, για την Euroleague, υποδέχονται τον ανταγωνιστικό Πανιώνιο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις απέναντι στους “κυανέρυθρους“. Από την άλλη ο Πανιώνιος, ο οποίος βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά, θα αντιμετωπίσει χωρίς άγχος τους νταμπλούχους Ελλάδας.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Σχινάς, Ταβουλαρέας, Μαγκλογιάννης

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Ρέθυμνο – Ολυμπιακός
Η αναμέτρηση στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” αναμένεται να είναι –συν της άλλης- θεαματική. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά τη σημερινή (15/11, 19:00) τους αναμέτρηση με την Ζιέλονα Γκόρα, θα ταξιδέψουν στην Κρήτη, για να αντιμετωπίσουν το “μπασκετικό” Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί θέλουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν σε μια –χαμένη όπως χαρακτηρίζεται- αναμέτρηση.
Κλειστό: Μελίνα Μερκούρη
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Τανατζής, Ψαριανός, Πουρσανίδης Κ.

Απόλλων Πάτρας – Άρης
Στην “Περιβόλα” θα διεξαχθεί –ίσως- η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της 6η αγωνιστικής. Οι Πατρινοί θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες (μετά το θετικό αποτέλεσμα με το Ρέθυμνο), στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους. Οι Θεσσαλονικείς, αν και βρίσκονται σε μια “περίεργη” κατάσταση (“ενδοοικογενειακές” εντάσεις), θέλει να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από τη δύσκολη έδρα της Πάτρας.
Κλειστό: Κ. Γ. Απόλλωνα Περιβόλα
Ώρα: 19:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Αφεντουλίδης, Μπίκας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …