Κεντρική Διεθνή Το “απόλυτο” η Ναντέρ

Το “απόλυτο” η Ναντέρ

gladyr nanterre

gladyr-nanterre

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ναντέρ συνέτριψε εκτός έδρας τη Σολέ με 79-59, της… έσπασε το αήττητο ενώ παράλληλα διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής έχοντας το “απόλυτο”.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας ήταν καταιγιστικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να εγείρουν αξιώσεις για τη νίκη. Έτσι προηγήθηκαν με 63-45 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η Ναντέρ συντήρησε απλά τη διαφορά και επιβεβαίωσε την εξαιρετική ψυχολογία που έχει μετά την “παρθενική” νίκη στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Ο Σεργκί Γκλάντιρ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους. Από τους γηπεδούχους “πάλεψε” ο Τερέλ Στόγκλιν με 19 πόντους.

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Στρασμπούρ στην έδρα της Γκραβελίν με 72-67. Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος και ειδικά στην τρίτη περίοδο όπου έκανε επιμέρους σκορ 25-12. Ο Αλεξίς Αζινκά και ο Ρικάρντο Γκριρ σημείωσαν από 15 πόντους και “μάζεψαν” από 10 ριμπάουντ. Η Παρί Λεβαλουά συνεχίζει να απογοητεύει καθώς αυτή τη φορά γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 90-83 από την Ορτέζ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 11 πόντων (28-17) στην πρώτη περίοδο και έφτασαν άνετα στο δεύτερο φετινό ροζ φύλλο με “αιχμή του δόρατος” τον Αχμάντ Νίβινς (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Από τους γηπεδούχους που έχουν πλέον ρεκόρ 1-4 διασώθηκε ο Άντριου Αλμπισί με 19 πόντους.

Στο “νήμα” η Λε Μαν υπερασπίστηκε την έδρα της και έκαμψε την… αντίσταση της Αντίμπ με 63-60. Η Ροάν με τη σειρά της έριξε στο… καναβάτσο τη Ντιζόν εντός έδρας με 69-60 και σημείωσε την δεύτερη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 26-12). Πρώτος σκόρερ για τη Ροάν ήταν ο Ντάμιεν Ίνγκλις με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Η Βιλερμπάν “έσπασε” το… ρόδι στο πρωτάθλημα αφού δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της Σαλόν εντός έδρας με 85-75. Η διαφορά έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 27-19). Ο Κρις Ράιτ με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Έι Τζέι Σλότερ έβαλε 20 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Σολέ – Ναντέρ 59-79
Γκραβελίν – Στρασμπούρ 67-72
Λε Μαν – Αντίμπ 63-60
Παρί Λεβαλουά – Ορτέζ 83-90
Ροάν – Ντιζόν 69-60
Βιλερμπάν – Σαλόν 85-75
Χάβρη – Νανσί (4/11)
Λιμόζ – Ορλεάν (5/11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…