Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα “φώτα” στη Βαρκελώνη

Τα “φώτα” στη Βαρκελώνη

papanikolaou barcelona partizan

papanikolaou-barcelona-partizan

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλιγκάς. Μετά το κάζο της περασμένης αγωνιστικής από τη Ναντέρ οι “μπλαουγκράνα” βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και επιθυμούν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στους Ρώσους που δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο φόρμας τους. Ο ηττημένος του ζευγαριού αυτού θα απομακρυνθεί αρκετά από το στόχο της κατάληψης της πρώτης θέσης που δείχνει να καταλήγει μέχρι στιγμής στα χέρια της εξαιρετικής Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Λιέτουβος Ρίτας μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έρχεται με φόρα από το μεγάλο διπλό στην έδρα της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Η Μπάμπεργκ με τη ψυχολογία στα ύψη θα φιλοξενήσει την ελλιπέστατη – για άλλη μία φορά στη φροντ λάιν- Αρμάνι Μιλάνο η οποία έχει υποστεί βαριές ήττες στις μέχρι τώρα εξόδους της.Το συγκρότημα του Κρις Φλέμινγκ μετά τη Στρασμπούρ και την Αναντολού Εφές θα επιδιώξει να ρίξει στο καναβάτσο και τους Ιταλούς αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Για τον ίδιο όμιλο η Αναντολού Εφές θα υποδεχθεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας με φόντο τη νίκη που θα τη διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα δοκιμαστεί στην έδρα της αδύναμης Στρασμπούρ με στόχο να διευρύνει το σερί νικών της.

Ο Παναθηναϊκός θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την επικίνδυνη Λοκομοτίβ Κούμπαν στα “Δύο Αοράκια“. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή του τέταρτου ομίλου. Τέλος για τον ίδιο όμιλο, η Λαμποράλ Κούτσα υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης στη διοργάνωση.

Την Παρασκευή (8/10) παίρνει σειρά ο πρώτος και ο τρίτος όμιλος της Ευρωλίγκας.

Η Ζιελόνα Γκόρα μετά την παρθενική της νίκη κόντρα στη Σιένα, θα φιλοξενήσει τη Γαλατασαράι που δείχνει σημάδια κόπωσης τον τελευταίο καιρό, χτυπημένη από συνεχείς τραυματισμούς παικτών. Το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες και η νίκη κόντρα στους ενθουσιώδεις Πολωνούς αποτελεί μονόδρομο.

Μεγάλο ντέρμπι θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία. Η Μπάγερν Μονάχου θα υποδεχθεί την Ουνικάχα Μάλαγα που δεν θα έχει στη διάθεση της τον πολυτιμότερο παίκτη της στη διοργάνωση Νικ Κάνερ – Μέντλεϊ, με στόχο την επιστροφή στις νίκες έπειτα από την πρώτη ήττα που γνώρισε την περασμένη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα δοκιμαστεί εκτός έδρας κόντρα στη δυσάρεστη έκπληξη της διοργάνωσης, Σιένα, που έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας του τρίτου ομίλου.

Τέλος για τον πρώτο όμιλο, εκτός από το ντέρμπι της Βαρκελώνης, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ, μετά την ιστορική νίκη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, θα φιλοξενήσει τη Μπουντιβέλνικ σε μία μάχη για την τέταρτη θέση που δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ η Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει στην καυτή “Χάλα Πιονίρ” του Βελιγραδίου την Παρτιζάν με στόχο να διατηρήσει το απόλυτο στις νίκες.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου
(19:00) Λιέτουβος Ρίτας – Μακάμπι Τελ Αβίβ
(20:15) Μπάμπεργκ – Αρμάνι Μιλάνο
(20:45) Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο
(21:30) Παναθηναϊκός – Λοκομοτίβ Κούμπαν
(21:30) Λαμποράλ Κούτσα – Ερυθρός Αστέρας
(21:45) Στρασμπούρ – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
(20:00) Ζιελόνα Γκόρα – Γαλατασαράι
(21:00) Μπάγερν Μονάχου – Ουνικάχα Μάλαγα
(21:30) Σιένα – Ολυμπιακός
(21:45) Φενέρμπαχτσε – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(21:45) Ναντέρ – Μπουντιβέλνικ
(21:45) Παρτιζάν – Φενέρμπαχτσε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…