Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

radoslav rancik cez nymburk

radoslav-rancik-cez-nymburk

Στον αγώνα που άνοιξε την… αυλαία της 5ης αγωνιστικής του Eurocup η Νίμπουργκ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άρτλαντ με 86-70 για τον πρώτο όμιλο και σημείωσε την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν περισσότερο αναγνωριστικό με τους γηπεδούχους να είναι καταιγιστικοί στην δεύτερη περίοδο και με επιμέρους σκορ 23-8 πήραν… κεφάλι με 43-31 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Γερμανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, σε 54-48. Η τσεχική ομάδα “πάτησε”… γκάζι στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης και εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφια νούμερα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντίλαν Πέιτζ με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ από τους ηττημένους που έφτασαν στο 1-4 ξεχώρισε ο Μπράντον Τόμας με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Σπουδαία νίκη για Όλντενμπουργκ

Την πρώτη της ήττα στο φετινό Eurocup υπέστη η Μπιλμπάο εκτός έδρας από την Όλντενμπουργκ με 91-86 και έτσι απέκτησε νέο ενδιαφέρον ο δεύτερος όμιλος από την στιγμή που δεν υπάρχει αήττητη ομάδα. Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, εξασφάλισαν μία διαφορά ασφαλείας (76-66) και παρά την αντεπίθεση των Βάσκων στο τέλος πήραν την σπουδαία νίκη και ανέβηκαν στο 4-1. Ο Ρίκι Πάουλντινγκ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους με 21 πόντους ενώ από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Άλεξ Ερβέλ με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Διπλό για Τσεντεβίτα

Στο άλλο ματς της ημέρας για τον δεύτερο όμιλο η Τσεντεβίτα “άλωσε” την Γαλλία καθώς έκαμψε την… αντίσταση της Σαλόν με 80-65 και πέτυχε την τρίτη φετινή της νίκη. Αντίθετα ήταν η τέταρτη ήττα για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν” εύκολα και αν εξαιρεθεί η δεύτερη περίοδος (επιμέρους σκορ 20-15) κυριάρχησαν και έφυγαν με το διπλό. Ο Νόλαν Σμιθ ήταν εξαιρετικός για τους Κροάτες με 16 πόντους και 5 ασίστ. Καλύτερος παίκτης για τη Σαλόν ήταν ο Έι Τζέι Σλότερ με 14 πόντους και 6 ασίστ.

“Καθάρισε” στο τέλος η Γκραβελίν

Για τον τέταρτο όμιλο η Γκραβελίν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έριξε στο… καναβάτσο τη Σαραγόσα με 85-67 και συνεχίζει με ρεκόρ 4-1 στην διοργάνωση. Το ματς ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκειά του ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι ήταν καταιγιστικοί. Με “όπλο” την άμυνα επέβαλαν τον… ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 30-5 κατέκτησαν το ροζ φύλλο. Ο Τζόναθαν Ρουσέλ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ πρώτος σκόρερ για τους Ισπανούς που έπεσαν στο 2-3 ήταν ο Πέρε Τόμας με 16 πόντους.

Εύκολα οι Γερμανοί

Στις άλλες δύο αναμετρήσεις που διεξήχθησαν και ολοκλήρωσαν τον τέταρτο όμιλο η Άλμπα Βερολίνου και η Βόννη κέρδισαν αμφότερες εκτός έδρας. Η Άλμπα συνέτριψε τη Μονς με 77-57 και έκανε το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στα τρία δεκάλεπτα και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο (επιμέρους σκορ 27-14) και με “εκτελεστή” τον Ντέιβιντ Λόγκαν (20 πόντοι) πανηγύρισαν την νίκη.

Η άλλη γερμανική ομάδα του ομίλου, η Βόννη “απέδρασε” από την Ιταλία και επιβλήθηκε της Βίρτους Ρόμα με 85-75. Έτσι σημείωσε την τρίτη φετινή της νίκη χάρη στο πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 35-15). Ο Μπένας Βεϊκάλας με 23 πόντους ήταν φοβερός για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Μπόμπι Τζόουνς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα της σημερινής μέρας:
Νίμπουργκ – Άρτλαντ 86-70
Όλντενμπουργκ – Μπιλμπάο 91-86
Σαλόν – Τσεντεβίτα 65-80
Γκραβελίν – Σαραγόσα 85-67
Μονς – Άλμπα Βερολίνου 57-77
Βίρτους Ρόμα – Βόννη 75-85.

Το αυριανό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Νίζνι – ΠΑΟΚ (17:40)
Ούνικς Καζάν – ΜΖΤ Σκοπίων (17:00)
Χιμίκ – Μπουντούτσνοστ (18:00)
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Νεπτούνας (18:00)
Μπάνβιτ – Ρίγα (19:00)
Κάλεφ – Μακάμπι Χάιφα (19:00)
Πανιώνιος – Μπίσονς (19:00)
Ραντνίτσκι – Μπεσίκτας (19:00)
Τσιμπόνα – Καντού (19:00)
Άσεσοφτ Πλοέστι – Λουκόιλ Ακαντέμικ (19:30)
Άλμπα Φέχερβαρ – Άνκαρα (19:30)
Πίναρ Καρσίγιακα – Χάποελ Ιερουσαλήμ (20:00)
Βιλερμπάν – Βαλένθια (21:00)
Ιγκοκέα – Χίμκι (21:15)
Λε Μαν – Οστάνδη (21:30)
Σάσσαρι – Σαρλερουά (21:30)
Βαρέζε – Ουλμ (21:30)
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Παρί Λεβαλουά (21:30).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…