Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

cedevita celebration

cedevita-celebration

Την τρίτη της νίκη για τον έκτο όμιλο του Eurocup όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ σημείωσε η Νίζνι η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Άνκαρα με 73-72 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η ρωσική ομάδα κατόρθωσε να πάρει το ροζ φύλλο χάρη σε ένα καθοριστικό τρίποντο του Ντιμίτρι Κβοστόφ, 4 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν καθώς το σουτ του Κλέι Τάκερ ενώ απέμενε 1 δευτερόλεπτο για το τέλος βρήκε… σίδερο. Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Πρίμοζ Μπρέζετς με 26 πόντους, καλός σε απόδοση ήταν ο Ντιζόν Τόμπσον με 14 πόντους αλλά ο Κβοστόφ (8 πόντοι) ήταν ο παίκτης-κλειδί για τη Νίζνι. Από την Άνκαρα ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

“Καθάρισε” νωρίς η Μπουντούτσνοστ

Στο ματς που έκλεισε τον έκτο όμιλο η Μπουντούτσνοστ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για να κερδίσει την Άλμπα Φέχερβαρ με 67-61 και να πετύχει έτσι την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση. Από την άλλη οι Ούγγροι έμειναν στο… μηδέν και σε αυτή την αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” ουσιαστικά από το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 45-23 πήραν διψήφια διαφορά την οποία και διατήρησαν. Αλεξάντερ Τσάπιν (12 πόντοι) και Σουάντ Σέχοβιτς (12 πόντοι) ήταν αυτοί που οδήγησαν την ομάδα τους σε αυτό το αποτέλεσμα.

Φοβερή ανατροπή από Τσεντεβίτα

Για τον δεύτερο όμιλο η Τσεντεβίτα νίκησε εντός έδρας τη Σάσσαρι με 94-83 και κατέκτησε το δεύτερο ροζ φύλλο στην διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν φοβερή ανατροπή χάρη σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 32-4 (!) που έκαναν στην τελευταία περίοδο όπου και μετέτρεψαν το εις βάρος 79-62 του τρίτου δεκαλέπτου στο τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ για τους Κροάτες ήταν ο Νόλαν Σμιθ με 20 πόντους και 5 ασίστ ενώ πολύ καλή παρουσία που συνοδεύτηκε από νταμπλ-νταμπλ είχε ο Γκόραν Σάτον με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Ομάρ Τόμας με 21 πόντους.

Νέα ήττα για Βεργίνη, νίκη για Χίμκι

Για τον πέμπτο όμιλο η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη δεν κατάφερε να κάνει “σεφτέ” ούτε στην 4η αγωνιστική, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από την Ιγκοκέα με 70-61. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν αρκετά καλός και σε 24 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα συμμετοχής τελείωσε τον αγώνα με 9 πόντους (1/2 βολές, 4/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Κατά τα άλλα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την “παρθενική” τους νίκη εξαιτίας της εξαιρετικής τέταρτης περιόδου που πραγματοποίησαν (επιμέρους σκορ 15-9).

Στη Ρωσία η Χίμκι ήταν καταπληκτική στην δεύτερη και στην τέταρτη περίοδο και με “αιχμή του δόρατος” τον Πωλ Ντέιβις (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) επιβλήθηκε της Πίναρ Καρσίγιακα με 80-66. Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 3-1. Τα πάντα κρίθηκαν ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 28-15. Ο Εστέμπαν Μπατίστα με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Έχασε στο τέλος ο Ιτούδης

Στο Ισραήλ και στο ντέρμπι του εβδόμου ομίλου η Μακάμπι Χάιφα “λύγισε” στο τέλος την αντίσταση της Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη με 72-69 και σημείωσε την τρίτη νίκη της στην διοργάνωση. Αντίθετα ήταν η δεύτερη ήττα για την τουρκική ομάδα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 19-11 έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος ήταν ο Ντόντα Σμιθ με 20 πόντους. Από την Μπάνβιτ ο Ερλ Ρόουλαντ ήταν ο καλύτερος παίκτης με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Αήττητη η Ούνικς με εξαιρετικό Βουγιούκα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ούνικς Καζάν πέρασε… αέρας από τη Λετονία και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Ρίγα (86-68). Έτσι η ρωσική ομάδα παρέμεινε αήττητη σε τέσσερις αγώνες στον έβδομο όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από την δεύτερη περίοδο και μετά. Οι τρεις Έλληνες της Ούνικς έβαλαν και πάλι το χεράκι τους στο διπλό. Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν εξαιρετικός και τελείωσε το ματς με 23 πόντους (5/8 βολές, 9/13 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε 24 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και σημείωσε 4 πόντους (0/1 βολές, 2/5 δίποντα), “μάζεψε” 1 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 7 πόντους (2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε σχεδόν 23 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

“Άλωσε” τη Λιθουανία η Ραντνίτσκι

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Ραντνίτσκι για τον όγδοο όμιλο όπου βρίσκεται και ο Πανιώνιος αφού “άλωσε” τη Λιθουανία και έριξε στο… καναβάτσο τη Νεπτούνας με 101-97. Ήταν η τρίτη νίκη για τους φιλοξενούμενους ενώ οι Λιθουανοί συνεχίζουν με ρεκόρ 1-3. Η Ραντνίτσκι πήρε το ροζ φύλλο στο “νήμα” σε ένα αρκετά ισορροπημένο ματς όπου οι δύο αντίπαλοι είχαν από δύο καλά δεκάλεπτα. Ο Μουφτάου Γιαρού έκανε ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ (20 πόντοι, 13 ριμπάουντ) για τους Σέρβους την ώρα που από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βάλντας Βασίλιους με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Στο “νήμα” η Μπίσονς

Επίσης για τον όμιλο του Πανιωνίου η Μπίσονς επιβλήθηκε εντός έδρας της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με 74-73 και συνεχίζει πλέον με ρεκόρ 2-2 σε αντίθεση με τους Ρώσους που είναι στο 1-3. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους γηπεδούχους να χαμογελάνε αφού πρώτα χρειάστηκε να πέσουν… θύμα ανατροπής με τους φιλοξενούμενους να επανέρχονται από το -12 (27-15). Ο Τουούκα Κότι με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο παίκτης-κλειδί για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ σημείωσε 19 πόντους και “κατέβασε” 4 ριμπάουντ.

Συντριβή για Σάκοτα

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα δεν μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή στην Ισπανία από τη Βαλένθια με 98-64 με τις “νυχτερίδες” να κάνουν το 3-1 και τους Ιταλούς να συνεχίζουν με 1-3. Οι γηπεδούχοι “πάτησαν” το… γκάζι από το ξεκίνημα και δεν επέτρεψαν στη Βαρέζε να πάρει ανάσα. Πρώτο “βιολί” για τους  νικητές ήταν ο Τζάστιν Ντόελμαν με 26 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 17 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Στη Γερμανία για τον ίδιο όμιλο η Ουλμ “λύγισε” την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 83-80 και σημείωσε την τρίτη νίκη της στην διοργάνωση. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο φινάλε με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τις λύσεις και έστω και αγχωτικά να κατακτούν το ροζ φύλλο. Ο Γουίλ Κλάιμπερν με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές.

Πήρε το ντέρμπι η Σαραγόσα

Για τον τέταρτο όμιλο η Σαραγόσα κράτησε “απόρθητη” την έδρα της και έκαμψε την αντίσταση της Βίρτους Ρόμα με 74-68. Έτσι οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν στην διοργάνωση με ρεκόρ 2-2. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 21-9 με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο εμφανίστηκαν και οι φιλοξενούμενοι και το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Εντέλει η Σαραγόσα πανηγύρισε στο φινάλε. Κορυφαίος για τους Ισπανούς ήταν ο Τζόσεφ Τζόουνς με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ από τους Ιταλούς ξεχώρισε ο Τζίμι Μπαρόν με 14 πόντους.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Α’ Όμιλος:
Άρτλαντ – Λε Μαν 67-79 (5/11)
Καντού – Νίμπουργκ 88-73
Οστάνδη – Τσιμπόνα 77-75

Β’ Όμιλος:
Μπιλμπάο – Σαλόν 77-67 (5/11)
Τσεντεβίτα – Σάσσαρι 94-83
Σαρλερουά – Όλντενμπουργκ 53-70

Γ’ Όμιλος:
Παρί Λεβαλουά – Βιλερμπάν 83-65 (5/11)
Ουλμ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 83-80
Βαλένθια – Βαρέζε 98-64

Δ’ Όμιλος:
Άλμπα Βερολίνου – Γκραβελίν 70-59 (5/11)
Βόννη – Μονς 74-63
Σαραγόσα – Βίρτους Ρόμα 74-68

Ε’ Όμιλος:
Χίμκι – Πίναρ Καρσίγιακα 80-66
Λουκόιλ Ακαντέμικ – Ιγκοκέα 61-70
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Άσεσοφτ Πλοέστι 82-80

ΣΤ’ Όμιλος:
Άνκαρα – Νίζνι 72-73
ΠΑΟΚ – Χιμίκ 77-69
Μπουντούτσνοστ – Άλμπα Φέχερβαρ 67-61

Ζ’ Όμιλος:
Μακάμπι Χάιφα – Μπάνβιτ 72-69
ΜΖΤ Σκοπίων – Κάλεφ 79-70
Ρίγα – Ούνικς Καζάν 68-86

Η’ Όμιλος:
Νεπτούνας – Ραντνίτσκι 97-101
Μπίσονς – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 74-73
Μπεσίκτας – Πανιώνιος 71-57

Η Βαθμολογία (4η αγωνιστική):

Α’ Όμιλος: Καντού 8, Οστάνδη 7, Λε Μαν 7, Νίμπουργκ 5, Άρτλαντ 5, Τσιμπόνα 4.
Β’ Όμιλος: Μπιλμπάο 8, Όλντενμπουργκ 7, Τσεντεβίτα 6, Σάσσαρι 6, Σαλόν 5, Σαρλερουά 4.
Γ’ Όμιλος: Βαλένθια 7, Ουλμ 7, Βιλερμπάν 6, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 6, Βαρέζε 5, Παρί Λεβαλουά 5.
Δ’ Όμιλος: Άλμπα Βερολίνου 7, Γκραβελίν 7, Βόννη 7, Σαραγόσα 6, Βίρτους Ρόμα 6, Μονς 4.

Ε’ Όμιλος: Χίμκι 7, Πίναρ Καρσίγιακα 7, Χάποελ Ιερουσαλήμ 7, Άσεσοφτ Πλοέστι 6, Ιγκοκέα 5, Λουκόιλ Ακαντέμικ 4.
ΣΤ’ Όμιλος: ΠΑΟΚ 7, Χιμίκ 7, Νίζνι 7, Μπουντούτσνοστ 6, Άνκαρα 5, Άλμπα Φέχερβαρ 4.
Ζ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν 8, Μακάμπι Χάιφα 7, Μπάνβιτ 6, Ρίγα 6, ΜΖΤ Σκοπίων 5, Κάλεφ 4.
Η’ Όμιλος: Ραντνίτσκι 7, Μπεσίκτας 7, Πανιώνιος 6, Μπίσονς 6, Νεπτούνας 5, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 5.

Επόμενη αγωνιστική (5η, 12-13/11):

Α’ Όμιλος: Νίμπουργκ – Άρτλαντ, Τσιμπόνα – Καντού, Λε Μαν – Οστάνδη.
Β’ Όμιλος: Όλντενμπουργκ – Μπιλμπάο, Σαλόν – Τσεντεβίτα, Σάσσαρι – Σαρλερουά.
Γ’ Όμιλος: Βιλερμπάν – Βαλένθια, Βαρέζε – Ουλμ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Παρί Λεβαλουά.
Δ’ Όμιλος: Γκραβελίν – Σαραγόσα, Βίρτους Ρόμα – Βόννη, Μονς – Άλμπα Βερολίνου.

Ε’ Όμιλος: Πίναρ Καρσίγιακα – Χάποελ Ιερουσαλήμ, Άσεσοφτ Πλοέστι – Λουκόιλ Ακαντέμικ, Ιγκοκέα – Χίμκι.
ΣΤ’ Όμιλος: Νίζνι – ΠΑΟΚ, Χιμίκ – Μπουντούτσνοστ, Άλμπα Φέχερβαρ – Άνκαρα.
Ζ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν – ΜΖΤ Σκοπίων, Μπάνβιτ – Ρίγα, Κάλεφ – Μακάμπι Χάιφα.
Η’ Όμιλος: Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Νεπτούνας, Πανιώνιος – Μπίσονς, Ραντνίτσκι – Μπεσίκτας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…