Κεντρική NBA Τα… Αμερικανάκια
NBA

Τα… Αμερικανάκια

dimakopoulos giannis

dimakopoulos-giannis

Με την έναρξη της σεζόν και στο NCAA, τα δικά μας παιδιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αποκτούν δικό τους… στέκι. Από εδώ θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα την πρόοδο των τριών ΝΒΑερ, του ενός παίκτη μας στο NBDL από την ερχόμενη εβδομάδα (Θανάσης Αντετοκούνμπο), αλλά και των περισσότερων από κάθε άλλη χρονιά Ελλήνων στα κολεγιακά πρωταθλήματα των ΗΠΑ.

Συνολικά 24 Έλληνες και Ελληνοαμερικανοί βρίσκονται στο NCAA, με τους 8 στην πρώτη κατηγορία και τους άλλους 16 σε NCAA II και NCAA III.

Την εβδομάδα που πέρασε στο ΝΒΑ ουσιαστικός ήταν ο Κώστας Κουφός, ειδικά στις δύο νίκες των Γκρίζλις, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε τις εντυπώσεις με τις όμορφες φάσεις που προσέφερε. Στο NCAA πολύ καλός ήταν ο Γιάννης Δημακόπουλος (φωτό) με το UC Ιρβάιν, σταθερά καλός ο πάουερ φόργουορντ Κόρεϊ Πέτρος.

Ο Κώστας Γόντικας στο Νιου Γιορκ έχει κερδίσει πλέον θέση βασικού και ξεκίνησε πολύ καλά, ενώ ο Σταύρος Σχίζας ήταν κορυφαίος του Ρότσεστερ με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τέλος ο Γιώργος Παπαδέας εντυπωσίασε στα δύο πρώτα ματς του Πανεπιστημίου Τρίνιτι, έχοντας 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 τάπες στο πρώτο και 5 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 τάπες στο δεύτερο!

pinakaki18

pinakaki19

pinakaki20

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…