Κεντρική Διεθνή Συντριβή για Μπάγερν στο Βερολίνο

Συντριβή για Μπάγερν στο Βερολίνο

alba berlin bayern munich

alba berlin-bayern munich

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα Γερμανίας και μάλιστα συνετρίβη από την εντυπωσιακή Άλμπα Βερολίνου εκτός έδρας με 94-74 στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής.

Οι Βερολινέζοι έφτασαν σε αυτόν τον θρίαμβο μπροστά σε 14.500 θεατές που κατέκλυσαν τις εξέδρες της “O2 World Arena“. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και με την άμυνα τους προκάλεσαν… ασφυξία στους “Βαυαρούς“. Μάλιστα οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 50-36 υπέρ της Άλμπα. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι με τους γηπεδούχους να διατηρούν με άνεση μία διαφορά ασφαλείας και να υποχρεώνουν την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα να κάνει “στάση” στο αήττητο σερί της.

Ο Βόινταν Στογιανόφσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς που κυριάρχησε στους… αιθέρες (40-27 τα ριμπάουντ) και πέτυχε την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα ενώ από τους “Βαυαρούς” διασώθηκε ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 19 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στο “νήμα” η Μπάμπεργκ

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Μπάμπεργκ η οποία αν και “ζορίστηκε” εντέλει επικράτησε εντός έδρας της Μπραουνσβάιγκ με 79-77 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο “νήμα”. Οι πρωταθλητές κατόρθωσαν να χαμογελάσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα με πρώτα “βιολιά” τους Άντον Γκαβέλ και Μάικ Ζιρμπς οι οποίοι σημείωσαν από 15 πόντους έκαστος. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζέιμς Φλόρενς με 20 πόντους.

“Σεφτέ” για Μπρεμερχάβεν

Η Μπρεμερχάβεν “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Χάγκεν, επιβλήθηκε με 93-89 και έκανε “σεφτέ” για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα Γερμανίας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα από το δεύτερο δεκάλεπτο και κατόρθωσαν να το κρατήσουν με… νύχια και με δόντια. Ο Ντάριους Άνταμς με 28 πόντους και 5 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους γηπεδούχους ο Λάρι Γκόρντον έβαλε 25 πόντους και “κατέβασε” 9 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Φρανκφούρτη – Βόννη 67-89 (9/11)
Ουλμ – Λούντβιγκσμπουργκ 104-99 (9/11)
Μπέιροϊτ – Βούζμπουργκ 90-77 (9/11)
Μίτελντοϊτσερ – Ράστα 87-84 (9/11)
Άρτλαντ – Τρίερ 76-67 (9/11)
Τούμπιγκεν – Όλντενμπουργκ 60-96 (9/11)
Άλμπα Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 94-74
Χάγκεν – Μπρεμερχάβεν 89-93
Μπάμπεργκ – Μπραουνσβάιγκ 79-77

Η Βαθμολογία (8η αγωνιστική): Μπάγερν Μονάχου 15, Βόννη 15, Άρτλαντ 15, Μπάμπεργκ 14, Όλντενμπουργκ 13 (Σε 7 αγώνες), Ουλμ 13, Μπραουνσβάιγκ 12, Λούντβιγκσμπουργκ 12, Τρίερ 11, Μπέιροϊτ 11, Φρανκφούρτη 11, Άλμπα Βερολίνου 10 (Σε 6 αγώνες), Χάγκεν 10 (Σε 7 αγώνες), Ράστα 10, Μίτελντοϊτσερ 10, Τούμπιγκεν 10, Βούζμπουργκ 9, Μπρεμερχάβεν 9.

Επόμενη αγωνιστική (9η, 16-20/11): Φρανκφούρτη – Άρτλαντ, Βούζμπουργκ – Όλντενμπουργκ, Άλμπα Βερολίνου – Ουλμ, Τρίερ – Χάγκεν, Ράστα – Μπραουνσβάιγκ, Βόννη – Μπάμπεργκ, Μπρεμερχάβεν – Μπέιροϊτ, Μπάγερν Μονάχου – Τούμπιγκεν, Λούντβιγκσμπουργκ – Μίτελντοϊτσερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…