Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Συνάντηση… για το μέλλον

Συνάντηση… για το μέλλον

bertomeu mizrahi

bertomeu-mizrahi

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, επισκέφτηκε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αυτή τη βδομάδα με στόχο να συζητήσουν την πρόοδο της διοργάνωσης και τα μελλοντικά σχέδια της. Ο Τζόρντι Μπερτομέου μαζί με τον πρόεδρο της Ισραηλινής ομάδας, Σίμον Μιζράχι, έδωσαν μάλιστα συνέντευξη τύπου στα ισραηλινά μέσα για τα θέματα της Ευρωλίγκας.

“Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Τζόρντι Μπερτομέου πίσω στο Τελ Αβίβ , μετά από δύο χρόνια . Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας ήρθε με τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά για να ακούσει τις προτάσεις ή τις αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν την Ευρωλίγκα , καθώς και το ευρωπαϊκό μπάσκετ .

Στο παρελθόν η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε προτείνει την αύξηση του αριθμού των παιχνιδιών , και αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2012. Από το 2001, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 11.000 εισιτήρια για κάθε παιχνίδι στο σπίτι μας , και τη σεζόν 2012-13 σπάσαμε το ρεκόρ μας με πάνω από 140.000 οπαδούς στο Nokia Arena.

Η Ευρωλίγκα είναι και θα είναι πάντα η κύρια μπασκετική διοργάνωση στην Ευρώπη . Ο Τζόρντι Μπερτομέου και το επιτελείο του εργάζονται σκληρά με τη FIBA ​​για να βρουν λύσεις στο ημερολόγιο, ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις και οι παίκτες να μπορούν να έχουν χρόνο για ξεκούραση” ήταν τα λόγια του Σίμον Μιζράχι, ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος δήλωσε:

“Είναι πάντα χαρά μου να έρχομαι στο Τελ Αβίβ, χάρη στην υπέροχη φιλοξενία , καθώς και τη μεγάλη συνεργασία που έχουμε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσεις την Ευρωλίγκα καθώς απαιτούνται πολλές προσπάθειες προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα κοινά συμφέροντα, καθώς και αρκετές θυσίες από όλα τα μέλη.

Μετά από πάνω από 13 χρόνια σκληρής δουλειάς, η Ευρωλίγκα αποτελεί το πιο σημαντικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, εξελισσόμενη χεράκι – χεράκι με τους συλλόγους της, ενώ πραγματοποιεί και σημαντικές αλλαγές όπως η μετακίνηση των αγώνων από Τετάρτη σε Παρασκευή.

Οι νέοι τεχνικοί κανόνες που εφαρμόζονται από αυτή τη σεζόν, έχουν θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι, ενώ και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε άνθηση. Ανανεώθηκε η χορηγία της Turkish Airlines μέχρι το 2020, ενώ πάνω από 200 χώρες μεταδίδουν τους αγώνες της Ευρωλίγκας“.

“Είμαστε εδώ καθώς αυτή η σεζόν ανοίγουμε τη συζήτηση γύρω από το μέλλον της διοργάνωσης από το 2015 και μετά. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από τις ομάδες μας. Η σεζόν θα τελειώσει με το φάιναλ φορ στο Μιλάνο, όπου είναι καθήκον μας να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία με το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στους οπαδούς μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε το ημερολόγιο του 2017 της FIBA, δεδομένου ότι δεν έχει κανένα νόημα να παίζεις χωρίς να έχεις τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο , και έτσι έχουμε συζητήσει αντιπροτάσεις μαζί με τη FIBA ​. Θα ήθελα να τελειώσω ζητώντας την αλληλεγγύη για τα θύματα του πρόσφατου τυφώνα στις Φιλιππίνες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…