Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σιένα-Ολυμπιακός 62-70 (vid)

Σιένα-Ολυμπιακός 62-70 (vid)

lotzeski siena1

lotzeski-siena1

Σε ρυθμούς… περιπάτου και όντας σταθερά μπροστά στο σκορ από το ξεκίνημα και με διψήφιες διαφορές ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Σιένα με 70-62 στο “Nelson Mandela Forum” στη Φλωρεντία. Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” παρέμειναν αήττητοι στον τρίτο όμιλο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σαν… σίφουνας στο ματς. Παίρνοντας ώθηση από την καλή του άμυνα, έβγαλε αιφνιδιασμούς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη προηγήθηκε 11-0 μόλις στο 3ο λεπτό, αναγκάζοντας τον Κρέσπι να πάρει πρόωρα τάιμ άουτ.

Με τον Μπέγκιτς να “σκεπάζει” το καλάθι και να μην επιτρέπει στην γηπεδούχο να διεισδύει, οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν πλήρως τα ριμπάουντ και τον ρυθμό του αγώνα, ενώ είχαν καλή παραγωγή στις ασίστ και έκαναν ελάχιστα λάθη.

Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 20-11. Με την έναρξη του δεύτερου, ήταν η σειρά του Ντάνστον να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς τη ρακέτα του Ολυμπιακού, να κόψει, αλλά και να σκοράρει, με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει στο +11, (27-15 στο 14′).

Η Σιένα έβρισκε λύσεις μόνο με τους Ρότσεστι και Ίνγκλς, αλλά με 8/29 σουτ εντός πεδιάς στο πρώτο ημίχρονο, μπορεί κανείς να πει ότι το κατά της 36-23 του ημιχρόνου ήταν τιμητικό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης που συνέχιζαν να παίζουν “σφικτήάμυνα, είχαν σε αυτό το διάστημα “ζεστό” τον Λοτζέσκι, αλλά ήταν κάπως βιαστικοί στη τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα η διαφορά να μείνει σε… φυσιολογικά επίπεδα.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Με καλή κυκλοφορία μπάλας, καλή άμυνα, αρκετά κλεψίματα και σκορ στο transition, προηγήθηκε αρχικά 43-26 με δύο τρίποντα από Μάντζαρη και Λοτζέσκι και 51-35 στο 28΄ με τον Σπανούλη να έχει ανεβάσει “στροφές” και τον Πέτγουεϊ να προσφέρει θεαματικά καρφώματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με δεδομένο ότι δεν είχε στη διάθεσή του τον άτυχο του αγώνα Σίμονς, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής για να ξεκουράσει παίκτες. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Σιένα και με τους Ρότσεστι και Ινγκλς επιθετικές αιχμές, μείωσε στους επτά (56-49 στο 32′).

Η είσοδος του Μπέγκιτς, όμως, έδωσε ξανά αμυντική και επιθετική ώθηση στους “ερυθρόλευκους“, που με ένα σερί 8-0 έφεραν ξανά τη διαφορά στο υπέρ τους +15 (64-49), 3.45” πριν το τέλος και ουσιαστικά έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους.

Η αδικαιολόγητη χαλάρωση, επέτρεψε στην ιταλική ομάδα να κάνει επί μέρους 11-1 και να μειώσει στους πέντε, αλλά παρά την αστοχία του Λοτζέσκι στις βολές (1/4) η νίκη δεν χάθηκε. Το τελικό 70-62, απλά έβαλε και τυπικά στις αποσκευές του Ολυμπιακού το τέταρτο ροζ φύλλο αγώνα σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα

Διαιτητές: Πέρεζ – Λάτισεβς – Λόπες.
Τα δεκάλεπτα: 11-20, 23-36, 42-54, 62-70.
ΣΙΕΝΑ (Κρέσπι): Βιτζιάνο 5 (5 ριμπ.), Χάντερ 6 (6 ριμπ.), Κούρνοχ 3, Ροτσέστι 13, Κάρτερ 4, Ρες 5, Όρτνερ 2, Χάκετ 6 (6 ασίσ.), Ίνγκλις 13 (5 ριμπ.), Γκριν 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4 (6 ριμπ.), Λο 6, Ντάνστον 9 (7 ριμπ.), Σπανούλης 9 (5 ασίσ.), Περπέρογλου 8, Σλούκας 4, Σίμονς, Μπέγκιτς 9 (4 ριμπ.), Πρίντεζης 6 (5 ριμπ.), Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 9 (5 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …